Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kakkakakakrraaakakak

Liceum eksternistyczne idę od października, czy ktoś też się wybiera ?

Polecane posty

Gość kakkakakakrraaakakak

Od października idę do liceum eksternistycznego.Nauka trwa rok czasu, są dwa semestry kończące się egzaminami tylko i wyłącznie pisemnymi w postacie testu.Mam 26 lat i idę tam z kolegami którzy mają 23 i 25 lat.Czy ktoś coś może powiedzieć na temat takiego liceum ? Wykłady są tylko w soboty i niedziele od 8 do 15 co drugi tydzień.Szkoła wychodzi najtaniej z wszystkich jakie proponowały mi wykształcenie średnie.Mam zamiar zrobić sobie średnie a później iść do policealnej szkoły żeby zdobyć nowy zawód, aktualnie jestem tylko kucharzem i chcę to zmienić.

Ja pisałam w tym roku egzaminy eksternistyczne w lutym ze wszystkich przedmiotów z zakresu LO. Zdałam maturę tez w tym roku naturalnie i do takiego liceum nie chodziłam. Wszystko zależy od tego czy zdasz te egzaminy, one dają wykształcenie średnie. NIe szkoła do której się zapisałeś. Egzaminy to dodatkowy koszt 1700zł. Pewnie za ten kurs również słono płacisz. Ja przygotowywałam się całkiem sama. Jednak uważam, że skoro masz/macie taka przerwę może lepiej zainwestować w korki z problematycznych przedmiotów? Zapraszam na forum: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4546203&start=2400 Tu jest wszystko o egzaminach ekstern. Polecam :)