Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

skora

DERMABLIZ silikon czy stosował ktoś na blizny?

Polecane posty

Mam brzydką bliznę po oparzeniu na dłoni. Polecono mi w aptece m.innymi zel silikonowy Dermabliz silikon. Czy ktoś stosował go i jakie daje efekty?

Ja na rany stosowałam nawilżający żel aloesowy, który kupiłam w aptece i rzeczywiście mi pomógł, z resztą aloes nie tylko przyśpiesza regenerację skóry ale również działa nawilżająco i kojąco.

Gość wwwww
Ja zelem dermabliz silikon zlikwidowałam swoją szramę na policzku. Smarowałam nim twarz dwa razy dziennie i mogłam na niego kłaść makijaż. Maskowałam nim bliznę na czas leczenia.

Gość serrrio
Nie stosowałam,nawet nie słyszałam.Mnie moja dermatolog poleciła Zeraderm i w sumie po nim mi wszystko ładniutko zeszło,wiec nie grzebalam w innych nowościach.

Gość pakkkooook
Ja stosowałam żel dermabliz silikon na blizny po oparzeniu. Moja ręka bardzo nieładnie wyglądała po zetknięciu z tłuszczem. Sumiennie, dwa razy dziennie wmasowywałam w nią żel. Efekty było juz widać w pierwszym miesiącu. Ślady zaczęły jaśnieć i zmniejszać się. Teraz juz nawet nie pamiętam, że miałam paskudnie, nieładną rekę.

Gość lislislislis
Bardzo dobry żel. Miałam paskudną szramę na czole. Usunęłam ją dermabliz silikonem. Szramki prawie nie widać. Trzeba się dobrze przyjrzeć. Wielki pozytyw za to, że można na niego stosować puder w trakcie kuracji, który matuje bliznę.

Gość Blizna___
Kochani jestem za granica, po operacji brzucha, minelo 8dni I wiem ze po wygojeniu rany bede musiala cos zrobic, zeby zminimalizowac blizne. Czy na blizny pooperacyjne tez to mozna stosowac? Moze ktos sprawdzic w ulotce?, oraz czy to jest polska masc? Dziekuje

Gość ja tam stosowalam rozne
zele silikonowe i powiem wam ze efekty takie same jak przy zwyklym cepanie ;/ czyli blizna zrobila sie jasniejsza i mniej widoczna, ale na pewno nie zniknela - to fizycznie nie mozliwe! jest tylko roznica CEPAN kosztuje kilkanascie zlotych, zel silikonowy kilkaset zloty ;/ juz nigdy nie przeplace.

Witam. W polowie lutego wylalam na noge(udo) tluszcz goracy. Dzis mam po nim blizne wielkosci dloni.Czy ten krem mi pomoze? Wczoraj bylam u dermatolog i przypisala mi ten dermaliz ale bez silikonu. Jest gorszy? Pozdrawiam.

Gość magdaaaaaa
Witam nie wiem czy ktoś tu jeszcze zagląda,ale może spróbuję. otóż około pięć miesięcy temu miałam usuwane trzy znamiona na brzuchu,zrobiły mi się straszne bliznowce,wtedy jeszcze smarowałam contrcubex-chyba tak się pisze.wczoraj byłam u dermatologa i poleciła mi własnie maść dermabliz,ale powiedziała że to trochę późno.czy orientujecie się może, czy po takim czasie opłaca się jeszcze smarować? z góry dziękuję za odpowiedź.

Gość gksbelchatow
Witam, miałem wypadek 30.12.2012r. głębokie rozcięcie powyżej czoła o szerokości ok. 4cm. Dermabliz silikon zacząłem stosować ok. 16 stycznia 2013r., 5 dni po zdjęciu szwów. Nie wiem jak dalej będzie przebiegać kuracja;) ale już dzisiaj mogę stwierdzić, że rana się spłaszczyła, wyjaśniała i regeneracja skóry widoczna jest z dnia na dzień. Mam nadzieję, że blizna zginie całkowicie, jeśli ktoś się zastanawia nad zakupem to wydaje mi się, że jest to najlepsza relacja jakości do ceny. Za żel Dermatix trzeba zapłacić ponad 100zł 15g, a Dermabliz silikon kosztuje w aptece Niezapominajka ok. 30zł. Ja kupiłem od razu dwie tubki i z przesyłką zapłaciłem 66zł, polecam Wszystkim.

Gość gość
Witam kupiłem ten żel dermabliz żeby usunąć blizny po operacji brzucha trzy dziurki niestety stosowałem żel 3tygodnie i szramy nie znikły troche wyjaśniały to wszystko nie polecam 35zł w błoto

Gość gość
Ja mam Scagel, tez z silikonem. Smaruję od miesiąca na bliznę po oparzeniu i już widać różnicę.

Gość gość
Witam. Stosowałem 2 preparaty na blizny po trądziku, 1 był to No Scar z masa perłowa, 2 zaś Dermabliz. W przypadku 1 produktu zmiany były zauważalne lecz nie było efektów takich jakie oczekiwalem. Odnosząc się do 2 produktu podchodzilem do niego bardzo sceptycznie, jednak przezylem lekki szok. Dokuczliwe blizny po tradziku po paru użyciach zaczęły znikać. Produkt ten jest prawie idealny na blizny. Jedyna wadą jaką stwierdziłem jest straszna wchłanialność produktu. Pozdrawiam Mateusz W.