Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak oduczyc

Jak oduczyc bujania się na krzesle starsze dziecko???

Polecane posty

Gość jak oduczyc

Nie mam juz malutkiego dziecka, ale jednak nie umiem sie uporac z uparciuchem.Córka ma 10 lat i weszla w manie bujania sie na krzesle, czy to w domu czy u kogos w gosciach lub obcego.Tak jej sie to spodobalo ze non sto buja sie na nich.Chodzi mi zwlaszcza o bezpieczenstwo bo moze sie przez to nieźle poturbowac. Najgorzej przy jedzeniu , wiecznie odchyla sie do tyłu odpcha od sciany i tak caly czaas ten stukot mnie wnerwia .Upominam ja , chwile spokoju i znowu buum bum bumm.Dzisiaj przy obiedzie powiedzialam ze jeszcze raz zobacze a bedzie źle,.bo to niekulturalne , rozpraszającer i moze sobie krzywde zrobic upadając..przestala, obrocilam sie i slysze trzask krzesłaa i widze jak mała lezy pod stołem z połamanym krzesłem,to juz drugie w tym tygodniu.Nic sobie nie zrobiła no ale taki jej nawyk wszedl z tym bujaniem się, jest rozesmiana, nadpobudzona, gadatliwa i tak w trakcie tego slowotoku sie buja .Nie wiem jak jej to wybic zgłowy, ma ogromna frajde z tego,,.Ostatnio w gosciach tez poleciala do tyłu, uderzyla sie w głowe, ale nie zrobiło to na niej wrażenia.Ona mi sie kiedys zabije

a moze kup malej taka pilke duza i niech siedzi na pilce, na niej sie moze hustac. widocznie potrzebuje ruchu. przynajmniej w domu problem sie rozwiąze

Gość jak oduczyc
ale ona sie wiecznie z tego smieje gdy przewroci, nawet jak sie uderzy to sie smieje, to nie jest z zamyslu tylko o tak dla przyjemnosci sie buja , pobudzona i podekscytowana,jedynie przy babci tego nie robi, a tak to przy wszystkich pozostalych

Gość jak oduczyc
bela w tym ze ja chę ja konkretnie oduczyc tego hustania się bo pójdzie w gosci czy do obcych to tam nie bedzie piłek i wole zaczynac w domu nauke odzywczajania

no nie wiem sama widzisz ze nic nie pomagaja bym zainwestowala w pilke (ok 20zł) przynajmniej se krzywdy nie zrobi, w domu zaspokoi to jej potrzebe bujania, a w gosciach no cóż zwracać uwage, albo brac ze soba babcie ;)

Gość rozwali sobie łeb i bedzie spo
jak sobie wkoncu kiedys łeb rozwali to sie oduczy raz na zawsze

Gość qvaaaaa
pchnij ją tak z tego krzesla ze sie w mig oduczy :D

Gość Dziewczyna..
Może mało ją przytulałaś gdy była mała.... a to co robi to objawy choroby sierocej??

Gość Ja bym jej kazała odpracować
za złamane krzesło. Tzn. sprzątać dom/mieszkanie (mycie podług, naczyń, ścieranie kurzu, odkurzanie dywanów dopóki nie odpracuje równowartości zniszczonych krzeseł. Jeśli np. krzesło kosztowało 300 zł, a wartość jednego pełnego sprzątania to powiedzmy 10-20 zł, to za 2 krzesła musi odpracować 30 razy. Nie popuszczaj jej. Ona nauczy się szanowania cudzej własności, szanowania pieniądza i roboty. Jak będzie wiedziała jak to jest na coś zapracować i zacznie sobie zdawać sprawę z tego że ktoś zapłacił za to co zepsuła, to będzie wiedziała jak szanować czyjąś pracę.

Gość Miraculum5
Ja też się wiecznie za małego bujałam, mnie oduczyli drastyczną metodą- opowiadali wierszyk, ze diabełek się na nogach moich buja i zawsze obrywałam ścierą/szmatą przez nogi. To bolało, więc przestałam.

Gość jak oduczyc
nie to nie zadna choroba sieroca, przy bujaniu nie jest zamyslona, nieobecna a bardzo rozgadana, rozesmiana,podekscytowana, ruchliwa, nadpobudliwa, dostaje głupawki,

Poza tym to jest może na tle nerwowym. Ja tak miałam kiedy byłam czymś zestresowana właśnie bujałam sie na krześle, a w nocy przez sen zaciskałam ręce tak mocno że aż miałam rany od paznokci na dłoniach :o

Gość jak oduczyc
polamala plastikowe krzesla, takie typowe dzieciece plastikowe.Dzisiaj brodą poleciala o kant stolu, myslałam ze po zebach , ale tylko sobie język przegryzła, chwile popłakala i juz teraz widze jak sie znow buja i co chwile musze na nią krzyczec bo spokojem nie dociera

Gość ma.ma89
mój polonista za bujanie się na krzesłach bił kijem z włókna szklanego... Uwierz mi, że po dwóch tygodniach w tej szkole nie było żadnego orła, który bujał się krzesełkach :) Dziękuję tylko Bogu, że nie miałam takiego nawyku ;)

Gość jak oduczyc
to więc radzisz lać kijem z włokna szklanego??? :p :)

Gość ma.ma89
piszę tylko co pomogło... mamusia zrobi co uważa, choć ja sądze, że lepiej przyłożyć dziecku ze dwa razy (nie koniecznie ww kijem... ;) ) niż mieć dzika w domu, co strach go do ludzi zabrać w obawie przed połamanymi krzesłami.... ;O

Gość 7889876798
pieerdolnij ją o sciane to sie oduczy

Gość errttr
wy jestescie kompletnie niepowazni jesli radzicie bic wlqasne dziecko autorce!! leczcie sie jacys niewyrzyci psychole i sadysci