Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość safdsagadsgsa

dlaczego nie lubicie Żydów i od kiedy? chyba że lubicie...

Polecane posty

Gość safdsagadsgsa

ja ich nie lubię od czasu gdy dowiedziałem się co piszą o Polsce i Polakach w gazetach, a piszą bardzo nieładne i nieprawdziwe rzeczy potem się dowiedziałem co robili Polakom podczas okupacji Kresów przez Sowietów i w Polsce w latach 1945-1956 ta kwestia odszkodowań też nie poprawia ich wizerunku

Gość Mjakoronka
jestem żydówka. I co mi zrobisz? heh

Zaraz Ci napisze, żebyś sobie poszła, bo on Cię nie lubi :(

Obejrzyj sobie ten film "Zniesławienie". Zobaczysz jakie to zakłamane świnie. Z części na część jest coraz mocniejszy. Menel w Lublinie spytał żydówkę skąd są, Jak mu powiedziała, że z Izraela, to odpowiedział - Aaaa, bo myślałem że z Chin. Ona potem powiedziała, że to antysemita, bo nazwał ich małpami. Czego wcale nie powiedział. Ale to pikuś. Najlepsze jak żydzi występują przeciw żydom, a jedna organizacja wymyśla antysemityzm. http://www.youtube.com/results?search_query=Znies%C5%82awienie+-+part+&aq=f

Nie ma to jak generalizacja, co...? Bimbałek - a co mi zrobisz, już ze mnie dzisiaj Żydówkę na forum zrobili, przy okazji dorabiając mi brązowe oczy...i do tego nie jestem polską patriotką :)

Gość Mjakoronka
nie jestem patryjotka, jestem obywatelką Świata.

Byli polscy Żydzi bardzo patriotyczni i są nadal lojalni wobec Polski. I ze względu na nich i wszystkich innych uczciwych Żydów, należy wystrzegać się antysemityzmu. Ale też jest na przykład Adam Michnik, który manipulacjami, zohydzaniem polskości, sam wywołuje demony antysemityzmu i odnoszę wrażenie, że w ramach jego polityki, jest mu to na rękę, bo potem może lać Polaków po gębach, tą swoją czerwoną szmatą.

Fawila Nie ma to jak generalizacja, co...? Bimbałek - a co mi zrobisz, już ze mnie dzisiaj Żydówkę na forum zrobili, przy okazji dorabiając mi brązowe oczy...i do tego nie jestem polską patriotką 00:50 [zgłoś do usunięcia] Mjakoronka nie jestem patryjotka, jestem obywatelką Świata. Cóż, jak nie jesteście polskimi patriotkami, a urodziłyście się w Polsce, to nie mogę mieć do was szacunku. Gdyby dziewczyna była z pochodzenia żydówka, ale polską patriotka i byłaby uczciwa to bym do niej nic nie miał. Nie lubię wrogów Polski. A;e to chyba jest oczywiste i normalne. Tak samo żydzi sa nacjonalistami i nienawidza palestyńczyków, chociaż sami na nich napadli i sa zbrodniarzami. Mjakaronka, każdy żyd chciałby być obywatelem świata. Nie masz domu? NIe masz żadnych wartości? Masz wszystko w dupie? Obywatel świata to nikt.

nie lubię żydo-komuny oraz żydów - wrogów Polski nie lubię też państwa Izrael - bo ja rozumiem, że mają prawo się BRONIĆ, ale żydki wciąż bezczelnie, arogancko i ludobójczo ATAKUJĄ!!!

Bimbałek - moja pra-pra babcia (czy jakoś tak...) była niemiecką Żydówką, wyszła za Niemca, z drugiej strony mam cholernie starą, polską rodzinę, sama od dziecka wychowuje się za granicą. Jestem tak polska jak pierogi ruskie, więc mam głupie prawo nie być patriotką.

W takim razie uprasza się obywateli świata, aby pojechali sobie do tego świata. Potem gdy zdarzy się gdzieś pogrom, proszę też, aby nie winić z automatu Polaków i Polski. Każde państwo aby trwało i zapewniało bezpieczeństwo swoim obywatelom, potrzebuje aby byli oni lojalni i odnosili się z szacunkiem do tradycji narodu, który to państwo ustanowił.

przeklęte pragnienia Byli polscy Żydzi bardzo patriotyczni i są nadal lojalni wobec Polski. I ze względu na nich i wszystkich innych uczciwych Żydów, należy wystrzegać się antysemityzmu. NIe używaj słów, których nie rozumiesz. Po pierwsze antysemityzm jest zjawiskiem bardzo rzadkim. Po drugie antysemityzm nie odnosi się wyłącznie do żydów. Nie tylko żydzi są semitami. Palestyńczycy i inne ludy także. I fala semicka (I połowa III tys. p.n.e.) Akadowie Eblaici II fala semicka (od końca III tys. p.n.e.) Amoryci Kananejczycy III fala semicka (koniec II tys. p.n.e.) Aramejczycy Achlamu Hebrajczycy Moabici Edomici Ammonici Chaldejczycy Asyryjczycy - stanowią mieszankę ludnościową Amorytów, Aramejczyków i ludności autochtonicznej Fenicjanie - w większości są potomkami Kananejczyków

Czy fakt, że to nie Polska ubezpiecza mi tyłek zwalnia mnie z obowiązku patriotyzmu?

Fawila Bimbałek - moja pra-pra babcia (czy jakoś tak...) była niemiecką Żydówką, wyszła za Niemca, z drugiej strony mam cholernie starą, polską rodzinę, sama od dziecka wychowuje się za granicą. Jestem tak polska jak pierogi ruskie, więc mam głupie prawo nie być patriotką. Ale możesz być patriotką w stosunku do swojego kraju. Gdzieś się urodziłaś przecież, gdzieś mieszkasz od dziecka. Możesz być patriotką ze względu na rodzinę, pochodzenie, miejsce urodzenia,albo mieszkania prawie całe życie. NIe koniecznie musisz być polską patriotką. Ciekawi mnie jednak skąd tak dobrze znasz polski i czemu siedzisz na polskim forum, skoro nie mieszkasz w Polsce i właściwie nie masz znią nic wspólnego? Jak masz na imię? Hejke, Anja?

ale tu jeebie polactwem najwygodniej wszystkie problemy polski zrzucić na żydów :D

PP. ...>" Każde państwo aby trwało i zapewniało bezpieczeństwo swoim obywatelom, potrzebuje aby byli oni lojalni i odnosili się z szacunkiem do tradycji narodu, który to państwo ustanowił. " to twoje słowa Niestety tak jak masz madre cytaty ,tak ten jest ponizej poziomu .

Raczej jedzie jakimś zapijaczonym śmierdzącym menelem. Na drugi raz kretynie przeczytaj temat ze zrozumieniem. Nikt tu wszystkiego nie zwala na żydów. Twoja głupota nie jest z ich winy.

bimbałek, moje gówno w twojej mordzie :) co wam te złe żydy zrobiły?:D

bimbałek Dobrze wiesz w jakim sensie jest używane określenie antysemityzm i że dotyczy ono wyłącznie Żydów, chociaż Semici to także Arabowie... Antysemityzm jest zjawiskiem zauważalnym ale o różnym nasileniu i formach. Jest obecny od Rosji po USA. Oczywiście, że liczne środowiska żydowskie wykorzystują to zjawiska, wyolbrzymiając je i demonizując, aby ugrać na tym swoje interesy. Doskonale wiem, że antysemityzm stał się takim straszakiem, sposobem na zamknięcie ust, zgnojenie i zabicie w mediach.

Zależy też co rozumiesz przez patriotyzm. Urodziłam się w Polsce, ale jako dziecko wyprowadziłam. Polski znam jako-tako (co chyba boleśnie widać po moich postach). Nie zrozum mnie źle, ja po prostu nie lubię nadużywania słowa patriotyzm. Owszem, znam polską kulturę, zwłaszcza wierzenia ludowe i masę zwyczajów. Interesuję się trochę historią, ale tylko poszczególnymi okresami. Czytałam klasyki i dzielnie oglądałam ich ekranizacje, bo po prostu miałam na to ochotę, tak więc pewnie nomen-omen wiem o Polsce więcej niż przysłowiowy Kowalski, ale czy można to nazwać patriotyzmem? Wszelkie moje zainteresowanie pochodzi z czystej ciekawości, nie "miłości" czy lojalności w do danego regionu. Jakby nie patrzeć za Chiny bym tam nie wróciła bo kocham miejsce w którym mieszkam...ale też niekoniecznie kraj jako taki. Dlatego mówię, ze nie jestem patriotką.

Gość bimbimbambom
a czemu ty -Bimbałek- wtryniasz sie wszedzie tam gdzie temat patryjotyzmu i miłosci do ojczyzny zawiśnie w powietrzu. Już nie badź taki patryjota bo zgorzkniejesz i sie zesrasz, a współczuć ci nikt przez to nie będzie- ani polak, ani Żyd. Wszyscy mamy cie w dupie.

etanol bimbałek, moje gówno w twojej mordzie co wam te złe żydy zrobiły? Co za ograniczony debil z ciebie :O

Gość bimbimbambom
a czemu ty -Bimbałek- wtryniasz sie wszedzie tam gdzie temat patryjotyzmu i miłosci do ojczyzny zawiśnie w powietrzu. Już nie badź taki patryjota bo zgorzkniejesz i sie zesrasz, a współczuć ci nikt przez to nie będzie- ani polak, ani Żyd. Wszyscy mamy cie w dupie.

Gość majakoronka
debil to raczej z ciebie skyyynheeeeeeed :D

przeklęte pragnienia bimbałek Dobrze wiesz w jakim sensie jest używane określenie antysemityzm i że dotyczy ono wyłącznie Żydów, chociaż Semici to także Arabowie... Antysemityzm jest zjawiskiem zauważalnym ale o różnym nasileniu i formach. Jest obecny od Rosji po USA. Oczywiście, że liczne środowiska żydowskie wykorzystują to zjawiska, wyolbrzymiając je i demonizując, aby ugrać na tym swoje interesy. Obejrzyj film do którego podałem link na początku. Jeśli Polak się broni przed żydem to jest anty semitą? Jeśli żyd okrada szwajcara, a ten nazwie go złodziejem, to jest antysemitą? A dlaczego jak żydzi szkalują Polaków na całym świecie, to nie sa antypolakami i nikt z tym nic nie robi? Jesteś obłudna.

Gość safdsagadsgsa
Myślę i wydaje mi się. że prężne Polskie wojsko powinno uderzyć w Izrael.

Jankesa Z całym szacunkiem, ale tak jest. Tak są wychowywani Amerykanie, w rodzinach i w szkołach, a także przez media. Ta wszechobecność flagi narodowej i poważne traktowanie świąt narodowych jest wyrazem narodowej wspólnoty. Patriotyzm jest czymś pięknym i koniecznym do trwania państwa. Nie znajdziesz na Ziemi dobrze urządzonego państwa, które nie ma charakteru narodowego i nie jest ważne czy ten naród składa się z wielu grup narodowościowych, etnicznych jak w przypadku USA, czy jest jednolity etnicznie, kulturowo jak w Finlandii. Zapewne uważasz, że lewicowy pomysł, który naród traktuje jako źródło zła wszelkiego, jest słuszny. Może nawet nie wiesz, że to idea lewicy, która sama jest odpowiedzialna za zbrodniczą ideologię. Zwróć uwagę, że największymi wrogami narodów byli komuniści w Sowietach, którzy wyniszczali je wszelkimi dostępnymi metodami, od wywózek, masowe egzekucje po masowy głód, bo narody dawały oparcie przeciwko tej zbrodniczej tyranii. Oczywiście był też niemiecki nazizm, który ideę narodu wynosił ponad wszystko, ale przegięcie w drugą stronę nie stanowi powodu aby rezygnować z tego co jest wartościowe.

Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka. Chociaż jest takie zjawisko kulturowej paranoi, kiedy wszystko jest odbierane jako atak na pochodzenie. Np. czarni mają tendencje odbierać krytykę jako przejaw rasizmu.