Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zazenowana takim czyms

3letnia siostrzenica mowi do mnie- ty gowniaro

Polecane posty

moja 3letnia siostrzenica jest bardzo nieznosna w stosunku do mnie. mowi do mnie- ty smarkulo, jestes niegrzeczna, bije mnie, ty gowniaro itp... przechodze ciezki etap w zyciu, i tym bardziej nie wiem jak reagowac, chce ja pochustac itp, to ona niegrzeczna.. raczej jest taka tylko do mnie.. moja siostra na wszystko jej pozwala... jak mala np weszla do lazienki i wlaczyla mi pralke - ja zwrocilam uwage ( nie krzyczalam ani bilam) tylko powiedzialam ze nie wolno tak itp... to ona sie rozryczala a siostra ja na rece , zawsze tak jest... czuje sie taka zazenowana...

nie moge przeciez na wszystko jej pozwalac jak jest u mnie... czasem mam dosc... jak zareagowac... zeby siostry nie urazic, bo raz moge ale non stop ... to nie dam rady

Gość rewetr
dziecko od kogos takie slowa musialo uslyszec bo gowniaro smarkulo itd.. nie bierze sie z nieba

to powiedz żeby w takim razie nie przychodziła do ciebie z dzieckiem. Olej ją, daj klapsa w tyłek bo bezstresowe wychowanie tak wygląda chociaż sa dzieci którym już nic nie pomoże bo tak je mamusia wychowała.

nie zwracaj w ogóle uwagi, nie bierz na ręce, zrób jej tylko herbatkę czy coś i sie nie odzywaj zobaczysz dopiero ją zaboli będzie cię jeszcze bardziej wyzywać aby zwrócić na siebie twoją uwagę. Wtedy weź ją pogłaszcz, przytul i z uśmiechem na twarzy powiedz jej że jest taka śliczna,gdy się złości;)

chodzi do przedszkola... u nas tak sie nie mowi, siostra mowi ze to z przedszkola.. tylko ze ona sobie mna manipuluje... chyba ze jak jest sama ze mna to sie mnie boi i jest posluszna takaa kochana ale przy mojej siostrze ... to trzeba jej pozwolic na wszystko..

no wlasnie siostra na wszystko jej pozwala, juz mi mowi niech dom poprzewraca do gory nogami, ona potem po niej posprzata, bo jak na cos jej nie pozwoli to ta mala sie buntuje ryczy itp, ze siostra zawsze jej ulega, a ja dodam ze czasem mam dosc ...

Gość lkjkjnvcbvcvxc
wybacz,ale nie rozumiem Twojej siostry. ja osobiście nie pozwoliłabym na takie zachowanie dziecku. owszem dziecko jak to dziecko ma swoje prawa, ale starszych musi szanować. nie biję swojego synka ale jak coś zbroi to go wypraszam z pokoju. w inne miejsce albo mówię mu że mi się nie podoba jego zachowanie.

siostra tez zwraca mi zawsze uwage, ze np na cos jej tam nie pozwalam..

Gość to jest postęp wychowawczy
konieczność dziejowa,musisz się z ty pogodzić

Gość to jest postęp wychowawczy
zastanówcie się na posiadaniem dzieci,bo wsadzą wkrótce za kratki za jakiekolwiek próby poskromienia dziecka,testuje to dziecko co mu wolno a co nie

Gość ciotka szczesciara
moja 3 letnia siostrzenica jest bardzo grzeczna, nalezy tylko z nia rozmawiac i ustalac rozne rzeczy, czasem nie godzi sie od razu, ale w końcu zawsze mozna ja przekonać

Gość nie pozwól na to
wytłumacz siostrze, że źle postępuje, że dziecko nieładnie się do Ciebie odzywa, tak nie wypada, tak nie wolno i tyle, w swoim domu żądasz od każdego szacunku, niezależnie od wieku.

Jakim cudem dziecko podnosi na ciebie rękę? Bo mu na to pozwalasz. Powiedz, że bić nie wolno. Jak zrozumie-super! Jak nie zrozumie-oddaj.