Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyny pomocy

POMOCY ciągłe parcie na pęcherz w 11tc

Polecane posty

Gość dziewczyny pomocy

Pomocy, od kilku dni męczy mnie parcie na pęcherz. Cały czas chodzę siku, a sikam maciupenkę. Piję dużo wody. Nie boli mnie jak sikam, nie sikam krwią - tylko to pracie. Wyniki moczu odebrałam mam tylko leukocyty 3-4 w polu widzenia i ph 5 - inne od poprzedniego badania. Co to jest?

Gość dziewczyny pomocy
Miałam kilka razy zapalenie i mialam wlaśnie takie parcie, ale bolało przy sikaniu. No i wynik moczu miałam inny. Macica mi uciska czy co....

Gość ponoć zalezy jak zarodek się
usadowi, ja jestem w 2 ciąży i poprzednoi wogóle nie sikałam:)moja kumpela byla w 13 tyg i sikała jak niepoważna ja teraz mam 10 tc i tak samo z ubikacji nie wychodzę ale to ponoc normalne:):):)

Gość dziewczyny pomocy
A też czujesz takie parcie na pęcherz?

Gość dziewczyny pomocy
Za dwa dni idę do mojego ginekologa i się zastanawiam czy mu o tym mowić czy iść do lekarza rodzinnego albo urologa czy co...jeny

też tak mam. to całkiem normalne. raz że sprawa hormonów a dwa rosnąca macica uciska na pęcherz :) w 1 ciązy zaczęło się jeszcze przed testem w 6 tyg, a teraz od wczoraj sikam jak nienormalna (12 tydzień)

Gość Gosiaczkowo
ja miałam zapalenie pęcherza i nie bolało, a było tak jak opisujesz często a mało(normalnie w ciąży sikałam często ale też dość dużo), ale było białko w moczu i właśnie obniżone pH około 4-5. Najlepiej idź do internisty, zinterpretuje wyniki. Z domowych sposobów możesz spróbować żurawinę pod każdą postacią: herbatka, sok, owoce i dużo wody

Gość Gosiaczkowo
A może być też tak jak dziewczyny piszą, że taka Twoja uroda :)

Gość dziewczyny pomocy
W zasadzie zaczęło tak być z tym lataniem do wc od piątku. Piątek i sobota -wieczorem i w nocy co 5min bo uciska w pon. lekko za dnia a dziś cały dzień tak mi pęcherz daje w kość

Gość dziewczyny pomocy
Bo jakby było zapalenie pęcherza to w moczu wykazałyby się chyba jakieś bakterie?

Gość Gosiaczkowo
przy zapaleniu byłoby białko, nie pamiętam czy bakterie też są w ogólnym czy dopiero w posiewie. Jeśli nie jest to bardzo uciążliwe to poczekaj do piątku i zapytaj ginekologa

Gość dandandan
chyba nic groźnego, spróbuj połykać prouro, w ciąży, nawet w pierwszym trymestrze można brać, powinno złagodzić objawy. jak nie, to do lekarza.