Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mirelkaa

Kolczyki hand made- kto oceni?

Polecane posty

Gość nie możeeee być
ładne, skromne,ale szalu nie ma:)

Gość na stronie
kolczyki z modeliny masz sporo linkow do frywolitki, one zawsze beda bez komentarza i zawsze beda dotyczyly tematu, inne to beda podszyswy - pozdrawiam

Gość musisz popracować
krzywe strasznie i zakończenia kiepskie. Poza tym nic powalającego- żadnych bym nie założyła...

Gość jak będziesz
używać nici specjalnych do frywolitek to możesz uzyskać bardziej delikatne i wyrafinowane . Jak na początek zupełnie nieźle Ci idzie

Po to tu napisałam , żebyście komentowały, więc ok :) Poza tym to są dopiero pierwsze frywolitki więc od razu nie będą mistrzowskie;) co do nici to wiem o tym , ale póki co nigdzie nie umiem ich znaleźć i używam kordonka :(

piszcie:) na pewno się na tym znacie, dajcie mi jakieś rady, wskazówki, wszystko się przyda:)

Gość zajrzałam do
tych linków, które podał(a) "na stronie". Naprawdę fajne rzeczy tam są. Zaglądałaś?

Gość bardzo fajną stronkę
ma pan Jan Stawasz (chyba tak się pisze jego nazwisko) ze Słupska. On uległ kiedys wypadkowi i chyba był unieruchomiony od pasa w dół i wtedy się zajął frywolitką. Mistrzuniu! Nie wiem, czy już jest sprawny, jeśli nawet, to na pewno jest to dziś jego sposób nażycie. Jak znajdę, to podam Ci link

Już widziałam , ale dzięki:) może ktoś mi doradzi jakiej dokładnie nici powinnam szukać? Nazwę, grubość, firmę... piszcie wszystko co może mi pomóc, bo bardzo chciałabym dobrze wykonywać te robótki:)

Gość liu.liu...
a mnie sie podobaja, sprzedajesz je moze tez? bo chetnie cos bym wybrala dla siebie

Gość Khija
Ja też od jakiegoś czasu uczę się frywolitek.Popełniłam już kilka kompletów biżuterii i dwie ozdoby okienne.Frywolitki robię na igle i z nici o nazwie MAXI.

Sprzedaje oczywiście, choć frywolitek jeszcze mi się nie udało , bo niedawno zaczęłam:) jak coś to zapraszam na bloga , tam jest mój numer gg lub mail:)

Gość świetna stronka
http://www.google.pl/url?sa=t&source=web&cd=9&ved=0CGAQFjAI&url=http%3A%2F%2Fwww.middia.net%2Fdomocredix%2Findex.php%3Fid_kat%3D2%26id%3D14&ei=ZyIwToX-H4af-wb57fSJBA&usg=AFQjCNGwwhuEXDDOcUFGiGpMkoxRTWi9ww tu masz bardzo dużo porad Ja robię sporo frywolitki i powiem Ci, że dopiero jak zdobędziesz odpowiednią wprawę, to będziesz robiła piekne wyroby ze wszystkich nici. Ważne jest jedno, żeby nic była równa, tzn. bez przegubień

Gość Khija
Podobno dobry jest też kordonek Ariadna Ada 15,Zefir 10 32tex x6,Zefir 20 tex22 x6 ale ich nie wypróbowałam bo tych nici nigdzie nie mogę dostać.

Gość szukaj nici
firmy czy fabryki Ariadna

Gość
jak na kulpne to niezbyt ładne a jak na robione samemu to piekne powinnas robic bardziej okrągłe nie podłuzne i kraliki sa teraz modne jak sa matopwe albo cyrkonie najładniejsze sa biale i calkiem czarne

Gość
ale na drógiej str sa przepiękne te rozyczki sa boskie

Gość najlepsze do frywolitek
nici Ada

Gość bardzo ładnie
możesz połaczyć modelinę z frywolitką, ale korale czy duże cekiny też fajnie wygladają