Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka taka ja :D

Czy jest tu człowiek, który zna sie na komputerach?

Polecane posty

jw

Gość prawdziwy, urodziwy nordyk
prawdziwy Aryjczyk, wysoki przystojny Jarosław K.

śmieszne..

Gość hgujigi
no co tam potrzebujesz?

I moze wy mi pomożecie:)

Eeeee. Jak co ś śmieszne w komputerze to nie potrafię ci pomóc. Nie wkładałaś do stacji dyskietek tabletek Extasy?

Niecny stróż-> oj tam to nie było do Ciebie:)

Gość VCL
Jeśli ten sklep jest w Twoim mieście bądź w przeciwnym wypadku nie, a ktoś ze znajomym tam mieszka gdzie sklep ten jest, to najlepiej sprawdzić. Jeśli nie da sie zrobić to co powyżej napisałem to odradzam kupna laptopa przez allegro.

Gość hgujigi
jeżeli potrzebujesz do netu,oglądania filmów, zdjęc bedzie ok

Za tącenę możesz go wziąć. Ma słaby procesor i słabiutką kartę graficzną, ale do twoich potrzeb w zupełności wystarczy. kafeteria będzie na nim smigać.

Gość VCL
Laptop naprawdę fajny, mnie też sie podoba ale uwierz mi nie warto kupować takich rzeczy przez allegro. Najlepiej samemu zobaczyć sprzęt na żywo i wtedy kupować :)

Gość hgujigi
dokładnie tak jak przedmówca wolałbym kupic laptopa w sklepie - nie w markecie

Nie zamierzam kupować przez internet tylko dałam link żebyście wiedzieli o co mi chodzi:P Czyli esli chodzi o sam sprzet wart uwagi i polecacie mi go?

Gość VCL
Do normalnego użytkowania w sam raz sie nadaje, ogólnie jest dobry. Jeśli chodzi o gry to nowsze mogą mieć problemy z płynnością na tym lapku (mam na myśli gry ze świetną grafiką). Natomiast śmiało polecam taki laptop. Mnie by sie taki przydał :)

Do znawców mam jeszcze jedno pytanie. Mówicie że jest tu słaby procesor i karta to w takim razie jakie parametry powinny miec dobre komputery.?

Gość VCL
Bo widzisz faceci są przewrażliwieni na punkcie szybkości procesora i pamięci RAM to taj jak o wypasionym silniku który ma samochód :P. Wyjaśnię Ci że ten laptop jest przeznaczony więcej niż do normalnego użytkowania. Możesz spokojnie grać (problemy tylko z nowszymi grami full wypas) i jak filmy oglądać, jak i spokojnie do prac biurowych go przeznaczyć. Zdjęcia też będziesz mogła edytować ww np. Photoshop albo innym programie graficznych. Ale na pewno ten laptop nie jest przeznaczony dla grafika komputerowego pracującego nad wieloma plikami na raz. Ale jeśli już konkretnie chcesz wiedzieć jakie facet chciałby mieć parametry w laptopie to tak: procesor min. 3GHz, pamięć starczy tyle ile ma ten (4GB), dysk min. 500 GB, pamięć karty graficznej -min. 1 GB. Pozostałe rzeczy nie wymienione, które ma ten laptop zostają na miejscu. Jedynie co bym sie zapytał sprzedawcy to jak długo trzyma bateria w tym lapku bo to też ważne. Min powinien trzymać 2,5 godz - to standard powinien być.

Procesor i3. Karta GForce 230 albo ATI 5650. Ale to wtedy, kiedy chcesz mieć płynną grafikę 3D. Wejdź na czat IMVU, rozejrzyj się po publicznych pokojach i zobacz, czy się nie zacinasz.

Gość WilkSyty
Procesor co najmniej klasy Intel i3 - najlepiej i5, karta nie zintegrowana tylko dedykowana, najlepiej GM 350 lub ATI 5470 czy coś wyższego

VCL Bo widzisz faceci są przewrażliwieni na punkcie szybkości procesora i pamięci RAM to taj jak o wypasionym silniku który ma samochód . Wyjaśnię Ci że ten laptop jest przeznaczony więcej niż do normalnego użytkowania. Możesz spokojnie grać (problemy tylko z nowszymi grami full wypas) VCL, to jest zintegrowana karta INTEL. Dużo z tego nie wyciśnie. Może co najwyżej sobie filmy pooglądać.

Procesor I5 się nie opłaca, bo niczym się nie różni w laptopie od i3. Dopiero kupiony oddzielnie ma turbo boost i to wyższy model i5.

Gość WilkSyty
No i zwróć też uwagę, że ten laptop sprzedawany jest na allegro bez windowsa, dlatego taki tani

Gość VCL
a faktycznie zintegrowana, no ale dziewczyny to chyba nie grają w gry pokroju Call of Duty czy Word of war ;P. ALe spokojnie do normalnego użytkowania sie nadaje. Chyba sie zgodzicie ze mną?

Gość dziewczyny grają!
😠

Gość VCL
hehe

Gość WilkSyty
chodzi ci o to że jest wersją OEM? W laptopie nie wymieniasz tyle podzespołów co w desktopie, więc akurat w tym przypadku wersja OEM nie robi większej różnicy