Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gg235

Pokłóciłam się z matką!!!!!

Polecane posty

Gość gg235

Matka zamiast się cieszyć że w tym roku skończyłam szkołę(technikum) , że zdałam maturę , teraz otwieram własny interes to matka robi mi awantury że nie złożyłam papierów na studia. Jakby nie rozumiała że studia w tych czasach są nic nie warte.

Gość Twoja matka ma rację
samo technikum w tych czasach nic nie daję! Ja bym poszła na studia ;/

Gość tzjh
racja ze studia nic nie daja

Gość gg235
Ale to nie koniec wkurzyłam się dałam jej patelnią po ryju a ta teraz leży dupskiem do góry w kuchni :O:O

Gość idę po pogrzebacz
wsadzę go jej do dupy

Gość gg235
Widzę że już się podszywacie! Przecież każdy normalny widzi że moja matka przesadza.

Gość gg235
Póki co wypłaciłam jej liścia.

Gość ja się twojej matce nie dziwię
każda matka marzy o studiach dla dziecka typu prawo, medycyna a ty wgl ani myślisz o dalszej edukacji.

czemu niektórzy nie mogą jeszcze pojąć, że studia w polsce to tylko strata czasu?:O

Gość jeśli takie lubisz
No cóż. Ty uważasz, że dobrze robisz, ale to czas pokaże, kto ma rację. Twoja Mama, czy Ty. A Twojej Mamie jest po prostu przykro, że ma niezbyt ambitną córkę. Pamiętaj, że przeżyła więcej lat niż Ty, ma doświadczenie i potrafi szybciej ocenić właściwe decyzje. Niech Ci się nie wydaje, że się czepia. Ona się po prostu na Tobie zawiodła i jest rozgoryczona. Dlatego Ci to wyrzuca. Oby Ci się udał ten interes o którym piszesz, bo nie wszystkim po studiach się udaje znaleźć dobrze płatną pracę to prawda, ale też wykształcenie wyższe potrafi czasem wiele dróg otworzyć. Więc...? Co będzie czas pokaże. Albo Ci się uda, albo wrócisz do mamusi na garnuszek z podkulonym ogonem i jak ona się będzie czuła wtedy?

Ja znam wiele osób które ukończyły studia a pracy jak nie mają tak nie mają. Więc studia w tych czasach nie są żadnym osiągnieciem, prawda! mature zdałam kiepsko ale robie coś ze swoim życiem, rozwijam się, zakładam własny biznes i matka powinna byc z tego dumna.

Gość autorka nie ma ambicji
niestety taka prawda :(

Mam ambicje :)! Prowadzenie własnego interesu to też ambicja. Mnie nie interesuje życie studenckie, to nie jest dla mnie. Skończyłam technikum, będę miała zawód związany z interesem jaki będę prowadzić i zamierzam sie głównie temu poświęcić.

Gość gdgsdfsdfgs
jaki ty chcesz biznes otwierać w wieku 19 lat ?

Restauracja! Mam nawet lokal który dostałam na urodziny od ojca, jest on w dobrym i ruchliwym miejscu gdzie ludzi nie zabraknie.

Gość gdgsdfsdfgs
masz kasę na rozruch ? sprzęt, kucharzy wyposażenie ?

Ojciec obiecał że pomoże mi na początek ze sfinansowaniem tego wszystkiego.

Gość gdgsdfsdfgs
czyli wszystko podane na tacy ? 🖐️ widać ,ze mam chce dla ciebie najlepiej woli żebyś sama do czegoś doszła... rodzice są rozwiedzeni ?

Tak! Moja mama ma średnie wykształcenie a ojciec zawodowe i widzę teraz różnicę między nimi. Ojciec zarabia dwa razy więcej niż matka, dlatego wiem że studia są teraz guzik warte.

Gość gdgsdfsdfgs
tak jak ktoś wyżej napisał niestety nie masz ambicji 🖐️ co to za biznes skro wszytko ktoś ci sponsoruje ,a ty jedyne co zrobisz to nazwiesz się właścicielką restauracji ?

Bo na początek zawsze ktoś musi pomóc ale to ja będę tą restaurację prowadziła, ja będę zawszystko odpowiedzialna i poświęce temu cały swój wolny czas.

Gość fsddsfdfsdfs
Biznes Ci nie wypali glupia dziewczyno

Dlaczego ma mi nie wypalic? jak włoże w to wszystko cały swój czas i energię! Teraz po studiach może mi naprawdę nie wypalic.

Gość twoja matka jest po prostu
głupia :) olej ją :)

Gość życzę wszystkiego najlepszego
w biznesie :)

Gość euretyert
biznes ci nie wyjdzie bo do tego potrzebne jest wyższe wykształcenie takie jak matematyka, ekonomia, marketing i zarządzanie czy Bankowosc i finanse.