Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gatou

Czy to prawda że japończycy są w zreczywistości nietolerancyjni?

Polecane posty

Gość Gatou

zalogowałąm się dziś na pewnym forum o japonii i znalazłam wpis, który popierali też inni forumowicze, zdziwiło mnie to bo opis ten japonii odbiega od tego co się ogólnie mówi, czy to prawda jest?? Przeczytajcie i sprawdźcie - wielu Japończyków wychwala się jaki to oni uniwersytet skończyli, że są wysoko edukowani a w rzeczywistości gówno wiedzą i umieją U.U - to, że każdy mówi, że pomoże a jak naprawdę potrzeba pomocy to nikogo nie ma - głupie myślenie Japończyków np. każdy wie, że japoński system pracy jest zły i mało efektowny ale nikt się nie buntuje ani nikt nie próbuje tego zmienić - dziecinność! - brak koszów na śmieci na ulicach - Salarymani i uczniowie w metrze/pociągu - nie dość, że zajmują miejsca dla ludzi starszych, to jeszcze widząc 80 letniego staruszka dupy nie ruszą, żeby ustąpić miejsca. Uczniowie dodatkowo są głośno, biegają po pociągu i taranują ludzi (na ruchomych schodach jest to samo) U.U - przesadne oszczędzanie - ok rozumiem, że Japonia jest w kryzysie, ale żyby jeść pozostałe mięso czy coś innego z niedzieli w piątek to już przesada!!!! Nie zmienianie wody w furo przez kilka dni itp - To, że Japonki (zdecydowana większość) oprócz robienia purikur, makijażu, tipsów, gadania o bogotach chłopcach z Ameryki i nowych ciuchach nie potrafią nic innego - większość Japonek nawet sprzątać nie potrafi! - brak tolerancji i grzeczności. Wbrew pozorą Japonia jest najbardziej rasistowskim i nietolerancyjnym krajem na ziemi. W sklepach sprzedawczyki muszą być mili, bo taka ich praca, a poza pracą? Każdy jest miły i otwarty dla kogoś z podobnego "kółka" tzn salaryman będzie dobry dla salarymana, nauczyciel dla nauczyciela itp

Gość hfdthsd
co to za forum o Japonii? chętnie poczytam ^^

Gość zrzeknij sie praw
czesto tez mysla bardzo stereotypowo

Gość Gatou
zrzeknij sie praw- naprawę?

Gość Gatou
zainteresowałam się Japonią po obejrzeniu na joemonster pewnego japońskiego teleturnieju, wiecie tego gdzie za każdą złą odpowiedź delikwenta przybliżano do czyjejś gołej doopy aż w końcu zarył w nią nosem, ale po tym co przeczytałam trochę się zniechęciłam...

Gość dadaeeeedfaef
To trzeba Japońcom przyznać, że teleturnieje mają godne Kafeterii :classic_cool:

Gość pieniądz
"Wbrew pozorĄ" Jezu, zaraz zjadę :D :D :D