Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MIKUSIA 8787

CZY MOŻLIWE JUZ JEST ZABKOWANIE???

Polecane posty

Gość MIKUSIA 8787

Dziewczyny, zakładam jeszcze jeden temat,moja córcia skończyla dwa dni temu 3 mce,czy możliwe jest,że wyrzynaja jej sie ząbki?? Strasznie płacze od 3 dni,wkłada wszystko do buzi,ssie rękę nawet po jedzeniu,a z samym jedzeniem to tez czasem jak przyjdzie pora jedzenia to nie ma ochoty na jedzenie tylko placze.. Ciągnie sobie za ubranka,koc wkłada do buzi.. W dzień trudno o drzemke, nawet na spacer trudno z nią wyjśc bo ciągle płacze..:(:( Zdaje mi sie,że ma troszke podpuchniete dziąsełka,wogole dziwne robi przy tym wszystkim miny, czy to mozliwe,ze tak wczesniej mogą wychodzić ząbki?? AAAaa zapomnialam dodac,że strasznie sie ślini doslownie wszystko mokre!!!!!! Powiedzcie,czy któraś tak miała z Was,że ząbki tak wczesniej wyszły??

Moja pod koniec trzeciego miesiąca też się tak zachowywała, minął miesiąc, ząbków nie widać. Nadal wszystko ładuje do buzi, od palców począwszy, poprzez pluszowego miśka, aż po książkę mamusi która leży obok na poduszce. Nie ma nic świętego. Nadal się ślini. To chyba skok rozwojowy, wygugluj sobie to hasło, ja znalazłam sporo informacji, ale zabij, nie pamiętam gdzie.

moja ma prawie 6 miesięcy a odkąd skończyła półtora to zaczeła sie masakrycznie ślinić i jest tylko coraz gorzej :p a ząbków ani ślau tylko strasznie wierci paluszkiem po miejscu gdzie powinien wyjśc kiedyś dolny prawy kieł ;) za to mam mi móiła, że mojemu bratu pierwszy ząbek wyszedł w 3 miesiącu ;)

Możliwe !!! Moja córka dokładnie jak skończyła 3 miesiace zaczęła płakać bez powodu wieczorami, była niespokojna.. jak skończyła 4 miesiace wyszły je dwa zęby dolne jedynki... potem dwa miesiące spokoju... i wyszło 6 na raz .... potem 4 miesiące spokoju.... i zaczęła się jazda :) od czerwca ryczy w nocy, wstaje po 5 razy, nerwowa, niespokojna.... winowajcy są :) trójki i czwórki dolne :) wyszły ..... WINA ZĘBÓW :) smaruj dentinoxem, może camilla też pomoże ??? Ja jej daje Nurofen na noc, jak płacze.. ale ona ma już 14 m-cy.

Gość iza1987
moj synek ma 4,5 misiaca, od trzeciego miesiaca zycia tez sie strasznie slini, wszystko laduje do buzi, nwet moje palce, kiedy trzyma je w raczce, był okres, ze jakis czas plakal dosc czesto w dzien, nie chcial spac (raz nawet sie zdarzylo, ze przez caly dzien spal tylko 5 min - maskra), całe piastki wkladał sobie do ust, az sie krztusil. po jakims czasie wszystko sie unormowało a zabkow do tej pory nie ma

Gość Więc ja uspokoję autorkę:D
gdyż moja córcia dostała pierwszych wyrzynjących się dolnych jedynek kiedy skończyła 2,5 miesiąca, lekarz powiedział że go to nie dziwi bo miał przypadki gdzie noworodki rodziły się z wyrzynajacymi sie ząbkami i tak juz ich uroda, jedno może tylko martwić to to że takie ząbki sa słabsze niż te któe pojawią sie dopiero od 6 miesiąca życia. Obecnie moja córcia ma już 5,5 miesiąca, dwie pełne dolne jedynki, wyrzynajaca sie dolna dwójka i wyrzynająca się górna dwójka po jednej i drugiej stronie. Ząbki czyścimy od sameog początku by w miarę je uchronić:).

Gość ziuteczka
Jasne, ze mozliwe.I to wcale nie oznacza, ze te zeby sie pojawia lada dzien - mozesz i pare miesiecy poczekac. One musza sie dopiero przepchac gdzies tam w dolu, nie sa bezposrednio pod powierznia dziasla

Gość smerfetkaaaaaaa
mój się tak zachowywał od 2msc życia od tego czasu miał też spuchnięte dziąsła a dopiero teraz jak skończył 6msc wyżyna się pierwszy ząbek :)

Gość prawie 3
moja jak miała 3,5 mca to znaleźliśmy pierwszy ząbek ;) też była masakra z placzem i marudziła okropnie ;) także to możliwe ;)

Gość mamama27
zęby możliwe ale mój miał podobne objawy i teraz ma 9 m-cy; ślinienie toche ustało, gryzie nadal wszystko - zębów brak

Gość MIKUSIA 8787
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi!!:):):) Widzę zdania sa podzielone,tak że mozna sie wszystkiego spodziewac!!:):)