Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kaczka daisy

Wypowiedzenie na okresie probnym

Polecane posty

Potrzebuje rady kogos swiatlego:). Pracuje od 4 lipca w pewnej firmie, dostalam jednak lepsza oferte i chce zlozyc 1 sierpnia wypowiedzenie. Moj okres probny trwa 6 miesiecy, wypowiedzenia: 2 tyg. Jezeli zloze wypowiedzenie 1 sierpnia to do 15 bede jeszcze zatrudniona i pracodawca musi mi placic? Mam isc 1 sierpnia na zwolnienie? (beda mi suszyc glowe o odejscie). Jezeli jestem jeszcze zarejestrowana w UP jako bezrobotna (nie wyrejestrowalam sie, bo dostalam umowe dopiero wczoraj) to najpierw musze sie wyrejestrowac, potem isc do lekarza? Wiem, ze pytam jak idiotka ale to moja pierwsza praca i nie wiem za bardzo jak to wszystko pogodzic.

Gość jak sie wkurza to moga ci
kazac odpracowac to zwolnienie:P

zwolnienie lekarskie oczywiscie:D

To nie isc lepiej na zwolnienie? Szczerze mowiac chora juz jestem od roboty tam i chcialabym zaczac sie szykowac do nastepnej.

buahaha ale jestes glupia:D Nie rozumiesz slowa pisanego? Jak im zrobisz taki numer to moga ci kazac to odpracowac, tzn. chodzic do tej pracy dluzej (tyle ile trwalo zwolnienie lekarskie)

Nie jestem glupia, tylko zagubiona, pytalam o rade kolezanke i powiedziala mi ze najlepiej isc na zwolnienie w takim przypadku, bo pracownika na wypowiedzeniu traktuja gorzej niz psa. Nie mam doswiadczenia w odchodzeniu z roboty, dlatego pytam.

Gość kałamarniczkka
Jeżeli masz w umowie klauzulę o dwutygodniowym wypowiedzeniu to je złóż. Wypowiedzenie obejmuje pełne tygodnie i jesli złozysz w przyszły poniedziałek, czyli 1 sierpnia to umowa skończy się - wg mnie - dopiero po dwóch pełnych tygodniach, czyli 20 sierpnia. A na zwolnienie możesz śmiało iść.

Ale wyplate dostane za lipiec i 20 dni sierpnia? Mimo tego ze pojde na zwolnienie? I co z UP, musze sie najpierw wyrejestrowac zeby isc na zwolnienie?

Gość kałamarniczkka
Wyrejestrować sie musisz jak najprędzej. Firma musi Ci zapłacić do tego dnia, w którym kończy się umowa.

Tak wiec moj plan: 1.08. ide do firmy z wypowiedzeniem, tego samego dnia wyrejestrowuje sie z UP. 2.08. ide do lekarza i zalatwiam sobie 2-tygodniowe zwolnienie do 15.08, ktore przesylam firmie. Tak powinno byc? czy lepiej jeszcze tydzien popracowac i isc od 8.08 na zwolnienie?

Gość hrhrc
zaden lekarz ci nie da zwonienia na 2 tyg