Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pewnapani

czy wziac tabetke PO

Polecane posty

Gość pewnapani

dzień dobry wszystkim, wiem, że było to już setki razy ale mam pytanie. biore tab Yasmin od 6 dni dopiero zaczelam.. wczoraj kochalam sie z chlopakiem z gumka ale pekla a on skonczyl w srodku bo za pozno zauwazylismy :( dodam ze byl to moj pierwszy raz. powinnam wybrac sie po postinor?:(

Gość fdfdf
z tego co wiem 6 miesięcy po 1 razie można dopiero brać tabletki antykoncepcyjne

ze jak tabletka po przy stosowaniu antykoncepcji hormonalnej??? czy jak? no bo jak bierzesz yasmin to po co ci gumka?????

Gość pewnapani
@fdfdf moj ginekogog nic takiego nie powiedział o.O @agawa no tak tylko ze jkest to moje pierwsze opak i zaledwie 6 dni.. w dodatku z wódką pomieszalamm odrazy chociaz wiem to ni ma wplywu no ale mam obawy..

tez zaczynałam od yasmin i nigdy nie używałam prezerwatywy w sumie to mija sie z celem branie hormonów i zakładanie gumki

Gość bierzesz hormony i jeszcze
bombę hormonalną chcesz brać? Dzieciaku, odstaw seks na boczny tor, bo nie dorosłaś skoro takie fiu bździu w głowie :(

Gość Poł. Ania
Antykoncepcja jest zachowana. Nie panikuj :)

Gość pewnapani
Poł. Ania dziękuję trochę mnie to uspokoiło no ale wiadomo jak to jest jak się zaczyna panikować i czytać w internecie rożne rzeczy :) a do osoby wyżej : tylko pytam! radze wziąć pramolan na uspokojenie

Gość ekspert antykoncepcji PO
Witam, Jako oficjalny przedstawiciel firmy GedeonRichter, producenta leku Postinor oraz Escapelle chciałbym wyjaśnić nieporozumienia, które pojawiają się na wielu forach internetowych. Na rynku polskim zarejestrowane są dwa preparaty zawierające lewonorgestrel do stosowania w antykoncepcji PO (antykoncepcja po niezabezpieczonym stosunku lub gdy zastosowana metoda antykoncepcji zawiodła). Są to Postinor Duo oraz Escapelle, który został wprowadzony na rynek polski w 2006 roku. Początkowo oba preparaty były sprzedawane równolegle. Obecnie Postinor Duo nie jest dostępny w aptekach. Oba preparaty zawierają lewonorgestrel Postinor Duo dawka podzielona 2 tabletki po 750 mcg, Escapelle 1 tabletka - 1500 mcg i charakteryzują się wysoką skutecznością, jednak zmniejszenie ilości tabletek do jednej zwiększa pewność zastosowania i co za tym idzie efektywność terapii, dlatego Postinor Duo nie jest sprowadzany i dostępny.

Gość vmvmkvmtkmv
mam pytanie wczoraj skonczyl mi sie okres i kochalam sie tez z partnerem bez zabezpieczenia byl przerywany czy waszym zdaniem lepiej isc po tabletke po?

Gość ekspert antykoncepcji PO
Witam, Jako oficjalny przedstawiciel firmy GedeonRichter, producenta leku Postinor oraz Escapelle chciałbym wyjaśnić nieporozumienia, które pojawiają się na wielu forach internetowych. Na rynku polskim zarejestrowane są dwa preparaty zawierające lewonorgestrel do stosowania w antykoncepcji PO (antykoncepcja po niezabezpieczonym stosunku lub gdy zastosowana metoda antykoncepcji zawiodła). Są to Postinor Duo oraz Escapelle, który został wprowadzony na rynek polski w 2006 roku. Początkowo oba preparaty były sprzedawane równolegle. Obecnie Postinor Duo nie jest dostępny w aptekach. Oba preparaty zawierają lewonorgestrel Postinor Duo dawka podzielona 2 tabletki po 750 mcg, Escapelle 1 tabletka - 1500 mcg i charakteryzują się wysoką skutecznością, jednak zmniejszenie ilości tabletek do jednej zwiększa pewność zastosowania i co za tym idzie efektywność terapii, dlatego Postinor Duo nie jest sprowadzany i dostępny.