Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dermoslaw

W Polsce nikt normalny nie chodzi do kosciola - chodza tam tylko psychiczni

Polecane posty

Kto spożywa moje Ciało i pije moją Krew, ma życie wieczne, a Ja go wskrzeszę w dniu ostatecznym. Ciało moje jest prawdziwym pokarmem, a Krew moja jest prawdziwym napojem. Kto spożywa moje Ciało i Krew moją pije, trwa we Mnie, a Ja w nim (Jn 6:53-56). Ten, kto we Mnie nie trwa, zostanie wyrzucony jak winna latorośl i uschnie. I zbiera się ją, i wrzuca do ognia, i płonie (Jn 15:6). oczywiście ze pójdziesz jak będziesz grzeszyć i nie będziesz trwać w Jezusie

Gość fghgfh
Merkaba Cierpienie jest wielką łaską wiec polecam ci najpierw polam sobie palce potem wyrwij wlosy itd dostapisz tego o czym piszesz co cie przed tym blokuje??

To najlepiej jakby zabijano dzieci odrazu po porodzie nie? po co mają się męczyć na ziemi jak mogą odrazu być w niebie przecież no nie?

dekalog powstał w czsie kiedy Izrael szedł przez pustynię a szedł 40 lat . W takich warunkach , przy takiej masie ludzi - bodajże ponad 3 miliony - musiały być spisane prawa i obowiązki podstawoawe - cos w rodzaju konstytucji . - i taka rolę - obowiązków podstawowey ch pełni dekalog .

Gość mam pytanie co do
Jezusa i Judasza.Za co Judasz zostal przeklenty skoro musial zdradzic Jezusa.On nie mial wyboru,zostal do tego wybrany.

Morderca wyspowiada się przed śmiercią i śluz. przecież bóg wszystkiego wybacza.

Gość fghgfh
Czyli jak dziecko się urodzi i umrze następnego dnia po porodzie to ma auto-niebo? bo nie zdąży przecież nagrzeszyć.----------tak ale nie dlatego ,ze nie zdąży nagrzeszyć lae ,zę nie ma świadomości grzechu . skoro nie ma swiadomosci to po co sie rodzi?? przeciez naszym zeslaniem na ta ziemie jest grzech i pokuta za niego kompletnie nie logiczne stwierdzenia

Nie sązę ,zęby Bóg w taki sam sposób traktował pojęcie spowiedzi i morderstwa z premedytacją jak ty .

nie ma świadomości ------- grzechu . Nawet w KK dzieci zaczynaja chodzić do spowiedzi w pewnym wieku , prawda ? wtedy kiedy isnieje ralna podstawa do przypuszczeń ,żę rozumieją ,zą np . .kłamanie mamie to grzech .

przeciez naszym zeslaniem na ta ziemie jest grzech i pokuta za niego-----------to sens twojego życia ?:)

Gość cytacik mam
"Jakże prawdziwe jest to, co wam mówię. Gdyby bowiem życie i śmierć jednego z Moich stworzeń - podobna do śmierci Mojego Syna - wystarczyła na zadośćuczynienie za grzechy innych ludzi, zawahałbym się. Dlaczego? Dlatego, że zdradziłbym Moją Miłość skazując na cierpienie inne dziecko, które kocham, zamiast cierpieć samemu w Moim Synu. Nie chciałbym nigdy sprawiać cierpienia Moim dzieciom" cytuje samego Boga :)

Gość fghgfh
co do swiadomosci podejmowanych decyzji to uznalbym wiek 18 lat, nie bez powodu w prawie wiek ten oznacza pelnoletni czyli swiadomy swych czynow

Gość fghgfh
ja nie mam sensu no chyba ze obalac takie glupoty ktore ty glosisz

Jezusa i Judasza.Za co Judasz zostal przeklenty skoro musial zdradzic Jezusa.On nie mial wyboru,zostal do tego wybrany.-------------to prawda . Ale , podobnie jak Jezus miał wolną wolę . Jezus bał siewołał do Ojca ,że jeśli jest to możliwe niech zabierze ten kielich- cierpienia - od Niego - ale On , Jezus podporządkowuje sie Ojcu - tak samo Judasz - miał do ostatniej chwili wybór .Zdecydował jak zdecydował .

ta durna religia jest jak justin bieber - jak znany na cały świat to znaczy że prawdziwy?. Jakby ci od dzieciaka wpajali że justin bieber to wspaniały wokalista to byś w to wierzyłą. P R A N I E M Ó Z G U

Wszyscy bowiem musimy stanąć przed trybunałem Chrystusa, aby każdy otrzymał zapłatę za uczynki dokonane w ciele, złe lub dobre (2 Kor 5:9-10). Gdy więc Chrystus zawarł z nami Nowe Przymierze, oznaczało to coś więcej niż kontrakt czy umowę prawną, na mocy której wziął On nasz grzech Święty Paweł - który dla mnie był prototypem Lutra - w Liście do Rzymian, do Galatów i w całym swoim nauczaniu głosił, że usprawiedliwienie było czymś więcej niż tylko dekretem prawnym. Czyniło nas ono dziećmi Bożymi w Chrystusie, mocą jedynie Jego łaski. Odkryłem również, że święty Paweł nie twierdził nigdzie, że jesteśmy usprawiedliwieni jedynie przez wiarę. Protestancka zasada "sola fide" jest niebiblijna! Biblia naucza w Liście św. Jakuba 2,24, że "człowiek dostępuje usprawiedliwienia na podstawie uczynków, a nie samej tylko wiary". "Także św. Paweł w Pierwszym Liście do Koryntian 13,2, powiedział: "Gdybym posiadał wszelką wiarę, tak iżbym góry przenosił, a miłości bym nie miał, byłbym niczym". Uznanie, że Luter popełnił tytej kwestii zasadniczy błąd, bardzo wiele mnie kosztowało. Od siedmiu lat Luter był moim głównym źródłem inspiracji do pełnego głoszenia mocy Słowa. Poza tym, doktryna ta była podstawą intelektualną całej Reformacji.zaczęliśmy zastanawiać się, czy rzeczywiście mamy słuszność twierdząc, że jesteśmy usprawiedliwieni jedynie przez wiarę. Stopniowo doszliśmy do przekonania, że poglądy teologiczne Marcina Lutra stoją w sprzeczności z tymże Pismem Świętym, które rzekomo wybrał na swój autorytet w miejsce Kościoła katolickiego. Głosił on, że człowieka nie usprawiedliwia wiara działająca przez miłość, a jedynie sama wiara. Posunął się nawet tak daleko, że w swoim niemieckim przekładzie Listu do Rzymian 3,28 dodał słowo "sama" przed "wiara", a List św. Jakuba nazwał "słomianym listem", gdyż stwierdza on jednoznacznie, że "człowiek dostępuje usprawiedliwienia na podstawie uczynków, a nie samej tylko wiary" (Jk 2,24). Znowu więc, ku naszemu zdumieniu, okazało się, że Kościół katolicki ma słuszność w podstawowej kwestii: usprawiedliwienie oznacza, że człowiek staje się dzieckiem Bożym i zostaje wezwany do wiernego tym dziecięctwem życia, opartego na wierze, które działa przez miłość. List do Efezjan 2,8-10 wyjaśnia, że wiara - której koniecznie potrzebujemy - jest darem Boga, nie z uczynków, aby się nikt nie chlubił, oraz że ta właśnie wiara umożliwia nam pełnienie dobrych uczynków, które Bóg dla nas przygotował. Wiara jest jednocześnie darem od Boga i naszą posłuszną odpowiedzią na Jego miłosierdzie. Zarówno protestanci jak i katolicy zgodziliby się natomiast, że zbawienie dokonuje się przez samą łaskę.

no to bardziej sie staraj - do tej pory niczego nie obaliłaś :) a wiek lat 18 jest granicą odpowiedzialności administracyjnej - nie duchowej .

Gość fghgfh
to moze zacznijmy od poczatku bo sie pogubilismy po co sie rodzimy?? tzn po co bog nas stworzyl skoro istnieje raj??

nie wiem po co sierodzimy - wiem po co ja sie urodziłam :) a raj nie istnieje - przeminął wraz z grzechem pierwszych ludzi .

Gość fghgfh
raj nie istnieje to po co ci wiara?? wiekszosc ludzi mowi Bog nie istnieje raj nie istnieje

ale niebo istnieje :) a co ma do mojej wiary zdanie innych ludzi ? Nie wierzę o to ,zeby sie im podobać albo nie - ale wierzę , bo chcę żyć:)

Po co kazałem zbudować Mojżeszowi Przybytek i Arkę Przymierza? Czy nie dlatego, że gorąco pragnąłem zamieszkać z Moimi stworzeniami, ludźmi, jako Ojciec, Brat, zaufany Przyjaciel? Mimo to ludzie o Mnie zapomnieli, obrażali Mnie niezliczonymi grzechami. Dlatego dałem Mojżeszowi Moje przykazania, żeby mimo wszystko pamiętali o Bogu, ich Ojcu, i o Jego jedynym pragnieniu zbawienia ich. Chciałem, aby ludzie - przestrzegając przykazań - pamiętali o Ojcu nieskończenie dobrym, całkowicie zatroskanym o ich zbawienie teraźniejsze i przyszłe. Wszystko to znowu poszło w niepamięć i ludzie pogrążyli się w błędzie i strachu, uważając za męczące przestrzeganie przykazań, które dałem im przez Mojżesza. Ustanowili inne prawa, odpowiadające ich wadom, łatwiejsze do przestrzegania. Stopniowo - w przesadnym lęku odczuwanym przede Mną - coraz bardziej o Mnie zapominali i znieważali obelgami. Mimo to Moja Miłość do ludzi, Moich dzieci, wcale nie ustała. Kiedy stwierdziłem, że ani patriarchowie, ani prorocy nie potrafili sprawić, by ludzie Mnie poznali i pokochali, postanowiłem przyjść Ja sam. Ale jak to zrobić, żeby znaleźć się między ludźmi? Nie było innego sposobu, jak tylko przyjść samemu w drugiej Osobie Mojego Bóstwa. Czy jednak ludzie Mnie poznają? Czy Mnie posłuchają? Żadne przyszłe wydarzenia nie są przede Mną ukryte. Dlatego na te obydwa pytania odpowiedziałem sobie sam: „Nawet będąc blisko Mnie, zlekceważą Moją obecność. W Moim Synu źle się ze Mną obejdą pomimo całego dobra, jakie im wyświadczy. Znieważą Mnie w Moim Synu, ukrzyżują, aby Mnie zabić." Czy to Mnie powstrzyma? Nie, Moja miłość do Moich dzieci, ludzi, jest zbyt wielka. Nic Mnie nie powstrzymało. Uznajcie więc słusznie, że was ukochałem, można by rzec, bardziej niż Mojego umiłowanego Syna lub -ściślej mówiąc - bardziej od Siebie samego. Jakże prawdziwe jest to, co wam mówię. Gdyby bowiem życie i śmierć jednego z Moich stworzeń - podobna do śmierci Mojego Syna - wystarczyła na zadośćuczynienie za grzechy innych ludzi, zawahałbym się. Dlaczego? Dlatego, że zdradziłbym Moją Miłość skazując na cierpienie inne dziecko, które kocham, zamiast cierpieć samemu w Moim Synu. Nie chciałbym nigdy sprawiać cierpienia Moim dzieciom. Oto w skrócie opowieść o Mojej Miłości aż do Mojego przyjścia między ludzi za pośrednictwem Mojego Syna. Większość ludzi zna te wszystkie wydarzenia, ale ignoruje istotę rzeczy, to że Miłość wszystkim kierowała!

Gość fghgfh
dobra powiedzmy jasno niebo to raj tak??

Pomyślcie sobie jaki ksiądz musi mieć tupet. Stanąć przy ludziach cięzko zarabiających na utrzymanie rodziny i przyłożyć im tace do ryja - i to jest dla was ok. A jak biedny człowiek zbiera na chleb siedząc przy puszce po konserwie gdzieś w mieście to żaden chuj nie wrzuci chociażby 10gr.

nie :) raj był miejscem gdize żyli Adam i Ewa . Gdy zgrzeszyli - raj zginął , bo nie mogloyć miejsca doskonałego w świcie , który skaził grzech . Niebo - jest przyszłoscią , dla każego kto uwierzy , jest Domem.

nie wiem do jakiego kościoła należysz , skoro są u ciebie takie praktyki - ale skoro ci one nie odpowiedajato moze zachowaj sie jak dorosły i albo - powiedz o tym władzom kościoła- albo z niego wystąp . proste .

Gość fghgfh
pojecie raju jest do przyjecia pojecie nieba niestety nie

Gość nienormalnyLECZmoralny
Tak Bog wybaczy mordercy jego zbrodnie jezeli ten NAPRAWDE bedzie ZALOWAL bo zal oznacza zmiane na lepsze... oznacza przemiane A ta zmiana jest jeszcze wieksza ...taka glebsza w przypadku morderstwa poniewaz to nie jest grzech powszedni czyli taki co kazdemu sie zdarza i jest czyms nieuchronnym

pojecie raju jest do przyjecia pojecie nieba niestety nie--------------------jak dla kogo :) dla mnie i innych wierżących - jak najbardziej :)