Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martyna89

Ile kalorii dziennie trzeba spożywać by chudnąć?

Polecane posty

Gość Martyna89

Witam, Od Pewnego czasu zabierałam się do tego by zacząć dietę. Mam 167cm wzrostu ważę w tym momencie ok. 86kg, nie stać mnie na profesjonalną dietę chciałabym schudnąć do ok. 65kg. Chciałabym to osiągnąć poprzez ograniczenie wszelkich niezdrowych potraw, słodyczy itp. Nie jeść kolacji i oczywiście ćwiczyć. Szukając w Internecie informacji, na temat dziennej dawki kalorii spotykam przeróżne opinie, co nie sprzyja podjęciu decyzji. Nie liczę na błyskawiczny efekt, bo wiem jak ciężko jest tracić nabyte kilogramy. A boję się, że z czasem będzie tylko gorzej, mam 22 lata i w tym momencie wykonując niektóre codzienne czynności boli mnie kręgosłup w okolicy lędźwi. Proszę o poradę oraz z góry dziękuje. :-)

jeśli chcesz ćwiczyć to powinnaś jeść tyle samo ale tłuste rzeczy zamienić na warzywa itp. :)

Gość Martyna89
A precyzyjniej? :P

Gość zamiast smażonego kotleta
rybkę na parze z warzywami na przykład :)

Twoja prawidłowa waga mieści się w przedziale 52 - 69 kg. Twoje BMI 30.84 wskazuje otyłość. Twoje dzienne zapotrzebowanie energetyczne obliczone na podstawie podanych informacji wynosi 2370 kcal Mała aktywność * (głównie siedzący tryb pracy, brak jakichkolwiek ćwiczeń) Wiec aby schudnac musisz jesc mniej niz 2370 kcal, na produktach jest wszystko napisane, do tego cwicz i efekt bedzie szybki. Pozdrawiam

Gość Martyna89
Chodzi o to,że mniej więcej wiem co i jak przygotowywać by było to zdrowsze :P ale nie wiem po-prostu w ilu kaloriach dziennie powinnam się zmieścić :)

precyzyjniej to jedz tyle samo tylko ze unikaj tłuszczu i smażonych rzeczy ;] i więcej ruchu bo ja np jem co chce ale mam dużo ruchu więc wyglądam dobrze jak na faceta ;)

Gość Martyna89
Homologejszon Dzięki, za odpowiedź :P

Informacja dodatkowa. Jesli bedziesz spozywac 2000 kcal (co byloby najzdrowsz moim zdaniem - nie ma co sie ograniczac za bardzo, zeby sobie nie zaszkodzic ) codziennie przy malej aktywnosci fizycznej to w ciagu 12 miesiecy jestes w stanie schudnac 13.9 kilogramów.

A przy 2000 kcal przy Średniej aktywności tj. (praca w trybie siedzącym, ćwiczenia 3 razy w tygodniu) Uda Ci sie schudnąć 31.1 kilogramów. Nie ma za co i powodzenia życze :)

Homologejszon -> to jeszcze jej napisz ile by schudła przy godzinnym seksie codziennie :P

Gość Martyna89
Dzięki jeszcze raz :)

Levvatan Wiem, ze dla Ciebie jest to wszystko takie skomplikowane, ale jak nie masz pojecia o temacie to wiesz... Twoje na pozor zabawne komentarze sa zbedne :D