Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciezki wybor.

Iść do technikum logistycznego czy do liceum o profilu psychologicznym ?

Polecane posty

Gość ciezki wybor.

Juz nie wiem :(. Liceum - same dziewczyny w klasie, 18 osob. Jakos zgrania nie widze, zadnego utworzenia klasy,zadnego forum,nic. Wszystkie nowe osoby.No prawie wszystkie.Jedna dziewczyna z mojego gimnazjum paniusia taka. I kilka z innego gim w moim miescie( bo to LO jest w innym niz mieszkam) tez takie purchawki. Technikum - 3 osoby znajome, z klasy.Dogaduje sie z nimi, sa ok. Klasa tez zdaje sie byc fajna. Jest zgranie, juz spotkania, ogniska itd robią zeby sie poznac. No i klasa jest liczniejsza, są tam tez chlopacy. Przenioslabym się do tego technikum ale obawiam się ze sobie nie poradze :(. Nie wiem czy to liceum bedzie trafnym wyborem. W przyszlosci chciałabym studiować psychologię badz kosmetologie... Aczkolwiek wiem ze logistyka jest ciekawa ale trudno ponoc. Pomozcie mi prosze.

Gość ciezki wybor.
podnoszę.

Te profile w liceach to pic na wodę, co chcesz studiować? Jaka matura Ci potrzebna? Idź do takiej szkoły która Ci pomoże dobrze zdać te matury. A jeśli nie masz zamiaru iść na studia to daruj sobie liceum No i klasa z samymi dziewuchami to koszmar będzie

Gość ciezki wybor.
12skizto - do konca wakacji mogę zmienić :P kultura mam na drugie-ta szkoła ma dobry poziom,profil jest dopiero od 3 lat i wiem ze maja tam warsztaty z psychologiem,chodza do szpitali, hospicjum,domow dziecka itd. Psychologia mnie interesowala i mysle ze przyszlosc bede z nia wiazac. Poza tym sa tam male klasy i często łączą np medyczna z psychologiczną więc moge isc do grupy medycznej na rozszerzona biole:P albo od poczatku bedzie zapierdziel zeby potem sobie poradzic jezeli bede szla na kosmetologie.Z tego co wiem to "pozadany" zawod wiec praca bedzie. Szczerze to wiem że z dziewczynami bedzie koszmar w klasie, dlatego chcialabym sie przeniesc , chyba ze połączą to kilku chlopakow bedzie..

Gość ciezki wybor.
jedna klasa która właśnie zdawała maturę składała sie z samych dziewczyn.. i była fajna:) zgrane dziewczyny jak nie wiem co. Ale to raczej rzadko się zdarza.Jedynym pocieszeniem jest że moje lo jest w zespole szkół i tam sa wlasnie klasy typowo meskie, wiec chlopakow sporo w tej szkole bedzie. Poszlabym do logistyka bo nawet tępoty się tam pchają ale nie mam zamiaru tracić roku,ze scislych jestem slaba i o tym wiem dlatego poszlam tam..

A nie doczytałam w pierwszym poście Powiem Ci tak, ze z tymi psychologicznymi zajęciami itp w liceum nie ma co przesadzać, sama miałam iść na psychologię to się trochę orientowałam w tym. Po to by się uczyć masz studia. A i chodzenie do hospicjum", nie wiem jak wygląda to tam, ale w hospicjum nie dadzą Ci ot tak pogadać z pacjentami, ewentualnie zajęcia z psychologiem itp a by naprawdę pomagać trzeba się na wolontariat zapisać Nie bierz sobie zbyt dużo na głowe, skup się na maturze.

Z mojej strony powiem tak... po technikum logistycznym, jakby ci sie odechciało iśc na stuida, to mysle, że miałabys jakies szanse znaleźc pracę.. natomiast liceum psychologiczne.. bezposrednio po tym nie znalazłabys pracy żadnej (chodzi mi o pracę w zawodzie) i mimo ze jest to liceum profilowane, nie masz zawodu, po technikum masz zawód.. poza tym nie sadze, żeby każdy absolwent studiów psychologicznych znalazł pracę w zawodzie... jest za duza podaż, a za mały popyt na tego typu zawód.. Przemysl to dokładnie...

Gość gość
Ja jestem w tech logistycznym jest super, tez sie zastanawialam nad LO ale dobrze ze nie poszlam. Super klasa i chociaz nie planuje wiazac przyszlosci z logistyka to nie zaluje ani minuty w tej szkole. A te 4 lata zamiast 3- przedluzenie mlodosci i dodatkowa kwalifikacja :)

Gość biosmana
Zerknijcie sobie tutaj http://lodz.sei.edu.pl/technikum-logistyczne/ . Jest tam ciekawa propozycja, jeśli chodzi technikum logistyczne. Można bowiem dzięki temu mieć konkretny zawód. Szkoły Edukacji Innowacyjnej w Łodzi mają nie tylko ciekawe kierunki, ale również innowacyjne metody nauczania.