Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pojdsdsd

czym karmicie swoje małe koty ?

Polecane posty

Gość pojdsdsd

? ja mojej daje oprócz suchej karmy żółtka jajek, jogurty naturalne, czasami wszamie sobie parówkę kawałek szynki sera żółtego czasami zje jedną frytką, fasolkę szparagową czy coś z tych rzeczy może jej zaszkodzić ? aa i mam jeszcze jedno pytanie jakie kwiaty są trujące dla kotów ?

Gość pojdsdsd
to po kiego chuja się wypowiadasz ?

Gość pojdsdsd
up

Gość pojdsdsd
up

Nabiał jugorty kefiry etc surową rybkę nawet daję od czasu do czasu wszystkiego po troszku żeby ocenić co jej zasmakuje a co nie jedyne czego nie możesz jej podawać to jedzonko przyprawione czyli jeśli solisz, pieprzysz itd coś to już jej nie dawaj absolutnie. Co do karm to odradzam whiskasy i inne gówna już lepiej samemu ugotować niż te sztuczne śmieci kupować wg mnie.

Gość pojdsdsd
no właśnie słyszałam żeby "mokrego" jedzenia nie dawać więc kupuję karmę Royal canin podobna jest dobra :)

Gość moje kocurki
Moje jedza karme suchą z royala, a puszeczki malutkie z gourmeta te drozsze wolowinka w sosie, niecałe 4 zł za 85 gram, bo tych tanszych musów niedobre nie chcą jeść :( i piją tylko wodę, małe koty mleko podstawa, ale jak kot skonczy pol roku nie powinien dostawac mleka bo wtesdy zaczyna ono szkodzic na nerki zapytaj weterynarza. A tak z dodatków to mój jeden lubi żółtko ubite z cukrem na pianke, drugi tylko gotowana wątroba, kazdy lubi co innego, no wołowinka surowa podstawa i piersi z kurczaka czasem tez.

co do royala to akurat należe do grona ludzi którzy uważają to za to samo co pedigree i inne osobiście polecam Acanę :)

Gość moje kocurki
jakarma z royala worek 6 kg np 150 zł a z pedreegree 60 zł i mowisz to samo ?

Tak, to samo. Przereklamowane byle co. Royal jakościowo nie jest dobrą karmą. Po prostu robi reklamę, wszędzie się ciska na sponsora itd i jeden z drugim powielają opinię o super jakości tej karmy. W royalu nawet mięsa nie ma tylko tłuszcz zwierzęcy jeśli mięso to chyba śladowe ilości... niestety. W Polsce z tego co wiem jest mały wybór jeśli chodzi o firmy, te dobre są praktycznie nieznane i nie w każdym zoologicznym osiedlowym się je dostanie.

Gość .....kropka.....
to kupuj jogorty w biedronce ja kupię w minimalu z danona, będą zapewne smakowały tak samo. Pierdzielisz jak kupowalam kotu karme dla kastratów z beznadziejnej formy to kot mial zapalenie pecherza non stop jak przerzucilam sie na royala minelo wszystko, i nie pierdziel ze to samo Pani dietetyk sie znalazła.

Gość mekrycza
KSU Jabol Punk próbowałeś być zabawny czy groźny ?

Dobrze, wszystkowiedząca napisałam tylko, że należe do grona antyfanów tego badziewia :) mam do tego pełne prawo. a jak już chcesz się wykłócać co do jakości tego czegoś to porównaj sobie skład tej karmy z innymi wcale diametralnej różnicy nie ma jeśli chodzi o jakość. Więc dla mnie to to samo, royal NIE JEST WART swojej wygórowanej ceny. Zobacz karmy Orijen i Acana ich skład a skład Royala. Może zauważysz jakieś różnice ;)