Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MałaEva

Prawdopodobnie mam raka :,(

Polecane posty

Gość MałaEva

Wczoraj moja pani doktor powiedziała,że nie jest pewna ale wydaje jej się,ze mam raka. Dała mi skierowanie do innych lekarzy.. Tak bardzo się boję :(

Gość trytytyqw
czego?

Gość Ataman Ryps
Lekarz nigdy by tak nie powiedział. Nie żartuj w ten sposób i nie rób prowokacji. To nie temat do zabawy

Wiesz co , kiedyś usłyszałam to samo.. :( a okazało się,ze to zwykły mały guzek.

Gość MałaEva
Nie żartuję! :( Jelita grubego... :| Będę miała kolonoskopię pewnie.. ale z objawów i usg jamy brzusznej tak stwierdziła. Jeju jak ona na mnie patrzyła .. Mam nadzieję,że to tylko jej "wydaje mi się"..

z tym ''wydaje mi się'' to dziwne,lekarze zazwyczaj tak nie mówią.. no ale nie martw się na zapas,z resztą i tak już niczego nie zmienisz :(

Gość jjoolineee
a jakie mialas objawy?? czy wykryto przypadkowo?

Gość to okropna choroba...
Ewa, napisz, jakie masz objawy i jakie robiłaś badania? Od kilku dni myślę o tej chorobie i zapisałam się na wtorek do lekarza i boje się powiedzieć o swoich problemach. Jak było u Ciebie?

Gość MałaEva
Są lekarze i .. lekarze... Nie przypadkiem. sama zgłosiłam się do lekarza. Krew w stolcu (cała muszla zalana), zaparcia nawet do 8 dni a jak już idę to biegunka bądź takie cienkie jak u dzieci, okropny ból brzucha .. :( Nie wierzę.... Nie mogę mieć raka...

Gość trytytyqw
a badania krwi?

Jeszcze nic nie przesądzone, zrobisz kolejne badania i będziesz wiedzieć jak jest naprawdę. Nie poddaj się już dziś, myśl pozytywnie. Może okazać się, że to coś innego, coś, co można wyleczyć.

Gość MałaEva
Niby złe nie są. Czegoś tam jest więcej a czegoś mniej ale to chyba nie ma większego znaczenia..

Gość MałaEva
Staram się... ale lekarka nie podejrzewa anginy ani grypy.... Staram się... Nie mogę się poddać.. Mam małe dzieci.... Ale to takie trudne... Boję się..

Gość nina120372
gorąco polecam do poczytania stronę http://tojefura.com , tutaj można się dużo dowiedzieć o rodzajach raka , sposobie leczenia itp. Sama mam guzka i jestem spokojniejsza od kiedy wiem co to jest i co można z tym zrobić. Powodzenia

Gość Ataman Ryps
Wg mnie to nie jest mozliwe. Może to być np choroba Crona-Leśniewskiego. Żaden lekarz nie może nic takiego powiedziec bez badań wycinków

Gość Gość
Krew s stolcu o niczym nie świadczy. Równie dobrze możesz mieć hemoroidy. Przy takim krwawieniu jak opisujesz miałabyś anemię. Jakie masz OB ???

Gość Gość
I przestańcie słuchać pierdolenia konowałów. Potrafią tylko wpędzić w depresję.

Gość MałaEva
Wcześniej też myślałam,ze to może być ta choroba. Ale jak lekarka powiedziała,ze takie objawy są przy raku i czy ktoś u mnie w rodzinie chorował to normalnie nogi mi zmiękły.. Ale jedno się nie zgadza. wszędzie piszę ,ze na takiego raka chorują osoby ok 50. Ja mam dopiero 21 lat

Gość MałaEva
Póki co nie krwawię ,zaszłam w ciążę i przestałam krwawić. Odkąd urodziłam córkę krwawienia się nie pojawiły. Denerwuje mnie to,że jak lekarz nie jest pewny to i tak gada,że to może być rak...

Gość moze nie...
A ja ci powiem, ze to wyglada na jakas inna chorobe. Zwlaszcza, ze przeszlo po urodzeniu coreczki. Trzymaj sie:) Wiem, ze bedzie trudno, ale sprobuj te wizyty umowic jak najszybciej.

Gość Gość
MałaEva zdarzają się odstępstwa od normy, ale nie zawracałbym sobie głowy. Po drugie jak się nie zdarzają mając duże hemoroidy, zatwardzenie to normalna sprawa, a kiedy Ci się przewód zapcha, potem norma, że będzie biegunka. Tak samo z grubością stolca. Jeżeli duży hemoroid zapcha Ci światło drożności odbytu, kupka będzie cieniutka. Nie rozmawiaj na takie tematy z lekarzami rodzinnymi. Jak chcesz pewności idź do specjalisty.

Gość Gość
Jest dziesiątki innych możliwości. Niech Ci nie pieerdoli jakaś konowałka.

Gość jkhdfiuwheiuwh
słusznie zauważyłaś - lekarz NIE JEST PEWNY. mój tez nie był pewny. napierdolił mi za przeproszeniem, że mam guza w piersi. oczywiście nie miałam. olej lekarkę, idx do innej, bo może tylko pierdoli.

Gość Gość
Mi kiedyś też wmówiono "raka". Po wyjściu od lekarza wypaliłęm paczkę papierosów, a rzuciłem rok wcześniej. Poszedłem do dwóch innych lekarzy, zaznaczam - prywatnie. Zrobili dokładne badanie i była inna diagnoza, oczywiście raka brak. W końcu wyciąłem, to coś, co okazało się zwykłą niegroźną zmianą. Więc moja rada. Nie chodźcie do konowałów, chyba, że po skierowanie na badania.

Ewa, teraz robię badania w kierunku, aż boję się pisać.... a oprócz tego mam właśnie hemoroidy, nigdy nie diagnozowane u lekarza, leczyłam sama maścią i czopkami, od nie pamiętam kiedy zaparcia i też ostatnio pojawia się krew w stolcu /ciągle mam nadzieję, że z krwawiących żylaków, nie pamiętam ile miesięcy temu wydaliłam normalny stolec, ciągle zatwardzenia, choć mam urozmaiconą dietę, bogatą w błonnik/ i mam dwoje dzieci 2 i 5 lat. Dziś odbiorę szczegółowe badania krwi a do lekarza we wtorek. Jeszcze lekarzowi nie wspomniałam o problemach jelitowych, ale jak poczytałam o b... to zaczęłam jeszcze myśleć o raku jelita grubego. Najbardziej boję się o dzieci, co i jak ja im powiem....

Gość fgbnhfsnh
troche sie dziwie ze majac takie krwawienia nie poszlas do lekarza przed ciaza..

Gość MałaEva
Nie mam hemoroidów i nie miałam ich nigdy,nawet po ciąży. Dostałam skierowanie do innego lekarza bo jak to pani doktor ładnie powiedziała: "Moze on coś wymyśli bo ja nie wiem co z panią zrobić"..