Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 2 przykłady z życia wzięte

Powiedzcie mi czy ludzie naprawdę byli kiedyś tacy głupi?

Polecane posty

wszyscy czy po prostu tak jak dzisiaj zdarzali się głupi i mądrzy? podam na przykładzie czasów młodości mojej babci. Kiedyś babcia z mamą ijej znajomą i córką znajomej były w kościele na mszy i ta kuzynka dostała okres, i przeszło jej na spódnicę to kobieta trzymała dziewczynę do końca mszy nie wyszły Moja babcia gdy była w 1 ciąży 4miesiąc to jechała z dziadkiem rowerem kto szybciej i upadła i poroniła

teraz za to tryskają inteligencją dziewuchy rodzące w szkolnych toaletach i chcących spuścić noworodka w sedesie........ Dawniej wielu rzeczy nie wiedziano i inne obyczaje trochę były

no tak ale powiadają że teraz to mamy takie czasy że ludzie są bezmyślni i lekkomyślni, młodzież robi rzeczy nie myśląc o konsekwencjach, a kiedyś czasy był lepsze, ludzie rozsądniejsi, mądrzejsi, a to zaprzecza całkiem temu

Owszem, bo to tylko takie mówienie za którym nie stoi absolutnie żadna prawda. Z biegiem lat pewne fakty idą w zapomnienie i macha się na nie ręką. To TERAZ młodzież jest głupia, kiedyś "po prostu nie wiedzieli", bo samemu ciężko wpaść na to, że upadek z roweru prowadzi do urazu, a uraz do poronienia.

Tak kurwa dwa niepodważalne dowody które obalają teorię Po Tobie także widać inteligencję skoro nie wpadłaś na to, że gdy ludzie o wielu sprawach nie wiedzieli to nieświadomie robili głupoty a w dzisiejsyzch czasach gdy w cywilizowanych krajach dostęp do wiedzy jest powszechny nie korzystanie z tego i popełnianie idiotyzmy to jest prawdziwa głupota. No i oczywista generalizacje na podstawie wątpliwych przesłanek też niezbicie świadczą o mądrości 🖐️