Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skkhghfggg

czy ma któraś z was NADCZYNNOSC TARCZYCY ??BŁAGAM WEJDZCIE KOCHANE..

Polecane posty

Gość skkhghfggg

podejrzewam u siebie nadczynnosc bo ciagle jem a nie tyje wrecz chuda jestem :( jem jak prosiaczek maly i nie tyje wcale a marze by utyc..:( zawsze mam prawidlowa temperature ciala bo 36,6 puls w spoczynku mam od 72-90maks! a podobno puls jest wysoki i temepratura 37 czesto jakie macie objawy kochane ?i czy macie faktycznie wyzszy puls i podwyzszona temperature ...i jakie inne objawy ?

Gość jamamwytrzeszczoczu
i bardzo się pocę i nie raz wchodzę

Gość no a tte
a temeperature masz okey i puls|?

Ja miałam. Podwyższony puls, pociłam się, męczyłam się strasznie, po wejściu na 1 piętro miałam zadyszkę jakbym maraton przebiegła, ręce mi drżały tak że nie mogłam trafić dziecku łyżeczką do buzi i ogólnie cała byłam jednym wielkim dygotem, nie mogłam spać i byłam chodzącą furią, byle co mnie doprowadzało do wściekłości lub rozpaczy. Jeszcze ciśnienie miałam wysokie. Masz jakieś z wymienionych objawów? Może po prostu masz dobrą przemianę materii, albo lokatora?

Gość skkhghfggg
dzieki kochana no wlasnie mam wysoki puls w spoczynku chyba bo przecietnie tak 80 ..czesciej 80 niz 72... raczej niemam robactwa w sobie..sprawdzam kał czesto .. nie poce sie.. nie mam zadnych zadyszek i moge chodzic pol godziny po schodach i sie nie mecze szybko.. cisnienie mam za niskie bo 95 /70 przewaznie:(:( a tez jestes chuda ??mn88

Gość skkhghfggg
aha mam stres...bo cierpialam na nerwice lekowa wiele lat wiec szybko sie stresuje i wtedy serce wali jak mlotem .. ale w sumie na tyle jedzenia co jem powinnam tyc:(:(nawet jakbym polowe dnia sie ruszala :(

Ja nie jestem chuda. Jedyny objawem nadczynności którego nie miałam było chudnięcie. Jaka niesprawiedliwość, bo przydałoby się parę kilo zrzucić, ubolewałam nad tym. Teraz mam hormony w normie i dalej tą samą wagę (czytaj lekką nadwagę). U ciebie to raczej stres, na moje oko. Ale nie zaszkodzi zbadać TSH.

A z objawów jeszcze, przypomniałam sobie, było masowe wypadanie włosów.

Gość skkhghfggg
szok ,ze nie schudlas:)naprawde. to podobno głowny objaw nadczynnosci puls szybszy i przemiana materii i sie chudnie. dziwne bardzo..,że nie schudłas:)

Też się dziwiłam, ale mi endo powiedziała że nie zawsze występują wszystkie objawy. W drugą stronę też to działa, są osoby które mają niedoczynność i nie tyją. Ja już jestem po leczeniu i teraz jest OK.

Gość jjfjgjjfgf
temperatura jest zawsze okey przy nadczynnosci ..kto ci nagadal ze podwyzszona?

nie wiem czy temperatura podwyższona, bo nie mierzyłam, ale było mi ciągle gorąco.

mn88 , i u mnie również nie było tego objawu jak chudniecie - to jakiś plus by chociaz był tej całej mojej nadczynności ... Mi wykryły badania ponad tydzień temu ( tsh=0,005) , leki biorę od tamtej niedzieli i strasznie sie boje ze przytyję i że dostanę ten wytrzeszcz oczu . Czy tyłaś po hormonach ??? Na szczęście jestem już mamą , wiec stres zwiazany z zajsciem w ciazę , utrzymaniem jej i urodzeniem zdrowego dziecka mi odchodzi . Ja miałam takie objawy : mega zmęczenie , ból serca i klatki piersiowej , podwyższone tętno serca .