Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agafija

chce przyśpieszyć poród w 36 tc- co myślicie

Polecane posty

Gość agafija

Dziewczyny jestem w 36 tc. Nie mam już siły. Mój synek rozwija się prawidłowo waży już 3 kg i mierzy 54 cm. Zamierzam wypić olej rycynowy bo słyszałam, że to przyśpiesza poród. Co o tym myślicie?

Gość mlekokondens
to jest prowo, z jesli nie to dziewczyno masz nierówno pod sufitem.

Gość agafija
a dlaczego mam mieć nierówno pod sufitem? Masz dzieci?

Gość agafija
pytam o radę mądrych ludzi a nie oczekuje słów krytyki

ciąża trwa prawidłowo 40 tygodni, wolisz ryzykowac zdrowiem czy życiem dziecka z tego powodu, że nie chce ci się juz dłużej z brzuchem chodzić??

Gość agafija
nie to nie tak... ale jak mam zaszkodzić swemu dziecku... Może nie wiem o jakiś zagrożeniach...

każdy wczesniak jest narazony na ryzyko z racji, że urodził się za wczesnie, podobnie jak niemowlę przenoszone.. chocby może nie wykształcił sie jeszcze u niego odruch ssania i szukania i możesz miec problem z karmieniem..

Gość akojfiahjgfuiefhgueh
masz nierówno pod sufitem. dziecko sie rodzi wtedy kiedy jest na to gotowe ( no moze poza przypadkami przenoszenia). Po co go pozbawiac tego co dla niego najlepsze. Rodzilam w zeszlym roku, synek urodzil sie samodzielnie w 38 tyg. Ale ze mna na sali lezala podobna gwiazada do ciebie-tez wywołała samodzielnie, choc cholera wie jak, nie wnikalam, ale lekarz niezle sobie po niej pojechal i dobrze. Dziecko urodzone pod koniec 36 tyg. Bylo w inkubatorze, ogolnie co i rusz pediatrzy sie czegos czepiali. Ja mialam swoje dziecko przy sobie, ona mogla isc tylko na swoje popatrzec. Ja wyszlam po 2 dniach, ona wyszła z tego co wiem po tygodniu, z tym ze bez synka, musiał zostac w szpitalu. Jezu ze tacy ludzie maja dzieci!! A i rodzialam we wrzensniu wiec zeszloroczne upaly musialam przezyc z wielkim brzucholem, tez bylo mi ciezko, ale do glowy by mi nie przyszlo, zeby przyspieszac porod 'bo nie mam sily'. Sily to ty nie bedziesz miala jak sie bedzie budzil co 2 godz na karmienie - non stop przez 24 godz na dobe.

Ty z choinki chyba spadłaś :/ ja urodziłam w 36 tyg i do tego tyg zalicza się jeszcze wcześniaki. moja córcia leżała 2 doby w inkubatorze a w szpitalu tydzień :/ miałyśmy szczęście, że to tylko tak się skończyło, bo mogło byc tragicznie, a ty chcesz sama poród wywołać, jestes żałosna :/

Gość inkkkkkkkkkka
lepiej idz porozmawiaj z lekarzem.Czasami są wskazania aby wcześniej rozwiązać ciąże,ale o tym decyduje lekarz a nie TY z olejkiem rycynowym!!!! Znam osobę która poszła do lekarza i rzeczywiscie lekarz zalecił wcześniejszy poród.koleżanka miała duza nadwage z powodu hashimoto na która choruje ,puchła w oczach,noni miał sine i miała już problemy z chodzeniem i zaczeły się problemy z sercem.Miała cesarke właśnie w 36 tc.

Gość inkkkkkkkkkka
ale nigdy nie przyszłoby mi do głowy samej kombinowac aby zakonczyc wcześniej ciąże.

to kobiety całą ciążę się obawiaja, że urodzą przedwcześnie, martwią się, aby donosić ciążę, a ta sama kombinuje, jakby ut przyśpieszyc... jesli to nie prowo, to ja nie wiem, czy ty się na matke nadajesz..

kazdy poród przed 37 tyg ciązy uważa się za przedwczesny, a jesli u ciebie nie było komplikacji w 36 tyg ciązy, to dlatego tak wpisali... ale chyba lepiej dmuchac na zimne, zwłaszcza jesli chodzi o swoje dziecko.. takie jest moje zdanie.

Gość swoja drogaa
gowno prawda nie mialam zadnych komplikacji a polozna powiedziala ze prawidlowy porod jest miedzy 36 a nawet 42 tygodniem wiec nie pierdol

dla mnie jest żałosne to, że mając dziecko, twoje co drugie słowo to weź nie pierdol.... jesli nie masz żadnego konkretnego argumentu na "za" albo "przeciw", to nie udzielaj się w dyskusji... bo "weź nie pierdol" to żaden argument.

co z tego, że prawidłowy pród odbywa sie 36-42 tydzień tu chodzi o to, że jakaś durna baba chce sama na własną reke, dla własnej potrzeby wywołać poród. to chyba nie jest normalne. dużo jej do końca nie zostało, nie ma większych upałów. no chyba, że naprwde ma jakieś problemy zdrowotne i lekarz tak zadecyduje, ale nie sama :/ masakra