Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .....Sandra1983.....

ZBYT TRUDNA SYTUACJA, JUŻ NIE WIEM CO ROBIĆ!

Polecane posty

Witam. Proszę, nie wypowiadajcie się w tym temacie, jeżeli macie zamiar mnie tutaj obrażać. Temat jest poważny i piszę tutaj, bo nie znalazłam odpowiedniego forum. A więc tak. Razem z mężem, od 1,5 roku staramy się o dziecko. Ja mam 28 lat, On 30. Ostatnio oboje mieliśmy już małą depresję, że tyle się staramy i nic. Oczywiście staraliśmy się nadal. Niestety, stała się dla nas wielka tragedia, zostałam zgwałcona ;( Gwałciciela złapano, okazał się nim jakiś 23 latek chory psychicznie. Po tym gwałcie od razu zaproponowano mi tabletkę "po", ale mąż zdecydowanie się nie zgodził. Chodzi o to, że w tym dniu akurat miałam pierwszy dzień dni płodnych i kochałam się także z mężem. No i wyszło na to, że nie skorzystałam z tej tabletki, ani żadnych środków. Bo mogłyby mi zaszkodzić, a może już się udało, a jak nie, to przez te tabletki mogą być komplikacje. Ale niestety, okazało się, że jednak jestem w ciąży... No i teraz dylemat. Skąd mam wiedzieć, czy to dziecko, nie jest tego okropnego gwałciciela? Mój mąż kategorycznie zabrania mi usuwania ciąży, bo może to dziecko jest nasze :o ale czy on nie rozumie, że skoro człowiek który mnie zgwałcił miał chorobę psychiczną, to jeżeli dziecko będzie jego, tez może odziedziczyć to? Nie umiem rozmawiać z mężem, chodziłam do psychologa, ale on zamiast mi pomagac, mówił jak radzić sobie z gwałtem. A ja to już przełknęłam, teraz tylko nie chcę dopuścić, abym urodziła dziecko gwałciciela. Popadam w depresje, a mąż ma do mnie pretensje, że wogóle o tym myślę :(

dokładnie urodzic musisz a pozniej zrob najwyzej badania jezeli nie twojego meza a gwalciciela ja bym zostawila je chyba:(

Gość vsfgblaa
Sandro idz spać może jutro zmądrzejesz i nie będziesz takich głupot zmyślac na forum :D

Gość gojaaa.a.a.a
ja wiem co powinnaś zrobić, powinnaś zacząć pisać scenariusze.

Gość juzek z biedronki
prowo jak chooj bo jak kobieta która zostaje zgwałcona zaraz potem uprawia seks z męzem kobieta zgwałcona nie jest w stane uprawiac seksu ze wzgledu na uraz psychiczny no chyba ze byłas kiedys korvą to zmienia postac rzeczy

Gość Azureuss
To dość skomplikowana sytuacja. O możliwości takich badań zapytaj lekarza. Ja tylko mogę podpowiedzieć że istnieją pewne inwazyjne formy badania płodu na to czy posiada choroby genetyczne. Jest to tzw amniopunkcja-pobranie płynu owodniowego,biopsja kosmówki czyli trofoblastu i kordocenteza czyli pobieranie krwi pępowinowej. I przypuszczam że fakultatywnie można by wykonać przy tym badanie genetyczne na ojcowstwo. Zapytaj lekarza. Te badania się wykonuje pomiędzy bodaj 10 a 15 tygodniem ciąży. Na pi razy oko. Musisz porozmawiać z lekarzem. Pozdrawiam.

Gość Azurreus
No tak. Prowo:classic_cool: a ja się tu napinam naukowo y medycznie:D

Gość vska9843
Azureuss no pewnie że prowo ale abstrahując już od tej debilnej prowokacji to tej u góry chodziło o to że boi sie o to że dzieciak będzie chory psychicznie przez takie badania o których piszesz tego nei da się wykryć, ale to tak na marginesie.

Gość kasiaaaaa/a
juzek z biedronki bzykac sie z męzem mogła rano a wieczorek ją ktoś zgwałcił więc to jest możliwe tylko trzeba umiec myśleć.

Azureuss dziękuje Ci za te informacje, właśnie szukałam coś na ten temat, choć tak jak ktos napisał, te badania nie wykryją choroby psychicznej, ale może potwierdzą lub zaprzeczą, czy ojcem dziecka jest mój mąż? Do osoby która uważa, że to prowokacja, bo nie byłabym w stanie kochać się z mężem po gwałcie- no, wybacz, ale z mężem kochałam się rano, a zgwałcono mnie wieczorem, jak wracałam z pracy. Mimo wszystko dziękuje. Tu już nie o sam gwałt chodzi, może to głupio zabrzmi, ale staram się w jakiś sposób zrozumieć tego człowieka, jest chory :( Chodzi o ciążę, tak dłlugo wyczekiwaną, a teraz taka niepewność, obawy, nie wiem jak to rozwiąże, w poniedziałek idę do lekarza, przynajmniej wiem, o co zapytać...

Gość była ryba
sandra a może ty masz coś nie tak z głową żeby takie rzeczy zmyslać :/ masakra jakaś :/ przejdz się może do innego lekarz...

Ten biedny chłopak- gwałciciel to pracownik osiedlowej Biedronki, dziennie tam robię zakupy. W dodatku wszyscy mnie tam znają, a to taki rasowy rudzielec. I teraz jak ja to dziecko urodzę i ono będzie rude, to gdzie ja będę zakupy robić :o

Gość ewa rozdająca
to jeden z odcinków Dynastii :D