Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olejek rycynowy

PO JAKIM CZASIE OD WYPICIA ZACZYNA DZIALAC OLEJEK RYCYNOWY

Polecane posty

Gość olejek rycynowy

??? jESTEm w koncowce 42tc i dzis o 17.30 wypilam olejek rycynowy zeby wreszcie cos sie ruszylo. Minela godzina a tu NIC :(

Gość a kto powiedział
że w ogóle zadziała?

Gość olejek rycynowy
to po tej obstrukcji moze sie cos ruszy:D jak myslicie?

Gość a kto powiedział
a co na to twój gin? Nie kazał ci się zgłosić na wywołanie porodu skoro zaraz 43tc się zacznie?

Raczej nie. Pytałam lekarza co może przyspieszyć poród i nie ma czegoś takiego. Można spróbować pokochać się z mężem, pochodzić po schodach itd. Może to pomóc, ale nie musi. Czytałam gdzieś o naparze z liści malin itd., ale na dobrą sprawę nie jest pewne czy poród nastąpił przez te czynności czy akurat już przyszedł czas i tak nastąpiło by to w tej samej chwili bez tych wspomagaczy;)

Gość olejek rycynowy
OD 38TC NIE CHODZE JUZ DO GIN BO NIE WIDZE TAKIEJ POTZREBY. jesli dzis nic sie nie ruszy to we wtorek jade na wywolanie, czego wolalbym uniknac bo slyszalam ze to okropny bol.

Gość olejek rycynowy
no nic :) dzisiaj jeszcze sie z mezem pokochamy ;) i moze to cos da. Jak myslicie czy jak pojde do szpitala na wywolanie to musze miec skierowanie od lekarza prowadzacego ??? zanaczam , ze chodze do prywatnego.

Gość myszkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
znajoma wypila ok 19 w ndz a o 2 w nocy zaczela miec skurcze, urodzila o 10 rano:)

tz od 4 tyg nie bylas u lekarza? a na ktg chodzisz?przeciez ty juz dawno w szpitalu powinnas byc

olejek dziala przeczyszczajaco chyba od 3 do 6 h od zażycia. Przeczyszczenie ponoc faktycznie przyspiesza porob, ale chyba tylko wtedy kiedy juz ma sie zaczac. mnie jak odeszl wody i zrobili lewatywe to wtedy dopiero zaczelam miec skurcze

Gość olejek rycynowy
chyba cos sie ruszylo bo mialam juz pare skurczow. :) Wlasnie spaowalam torbe, maz bedzie mnie depilowac ;) i mam nadzieje , ze niedlugo wyladuje w szpitalu. :)

Gość olejek rycynowy
dzieki za rady wszytskim. ❤️ Podzrawiam

Gość mam pytanie do bardziej
doświadczonych mam to jak to jest z tą biegunką ja mam już od tygodnia, a jestem w 35 tc. mój gin twierdzi że tak ma być, dodam że brzuch już mi się dość mocno obniżył, w nocy i rano miałam parę krótkich skurczy. i wczoraj na bieliźnie miałam taką dziwną białą papkę ale bardzo mało. malutka się rusza jak zawsze. czy to znaczy że nie długo się zacznie? rodziłam już raz jednak wtedy nie miałam nic takiego i urodziłam syna w 42 tc po dwukrotnym wywołaniu. i wszystko rozegrało się na porodówce

Gość dfjnkfjns;j
ZWARIOWAŁAŚ??????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 PRZECIEZ DZIECKO MOZE MIEC ASPIRACJE SMOLKI!!!!!!!!!!11 NIE WOLNO PIC OLEJU RYCYNOWEGO!!!!!!!!!!!!! dziecko tez moze miec rozwolnienie, a pozniej problemy do konca zycia!!!!!!!!!1 jedz jak najszybciej do szpitala!!!!!!!!!!!!!!!!!!111

Gość olejejk rycynowy
witajcie mialam skurcze co 3min do 2 w nocy i nagle ustaly :P gono dal ten olejek , to sciema. zaluje ze w ogole dalam sie nato nabrac