Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wi82

o ktorej kladziecie spac ponad roczne dzieci?

Polecane posty

o ktorej zasypiaja i jak? moj syn ma 14 miesiecy i ciagle domaga sie bujania. nie umie inaczej zasnac. jak chce go pryztulic pospiewac, glaskac to ucieka.

Gość bellisimma
o 20 - kąpiel, zaraz po niej mleko i do łożeczka, synek 21m. zasypia sam odkąd pamiętam, jak miał 10m. przenieśliśmy jego łóżeczko z naszej sypialni do jego pokoju. Czasem po nas krzyknie- maaammmooo, taaatoooo! ;) to wtedy go przytulimy, buziak i wychodzimy, ale rzadko nas woła, raczej jak nie może zasnąć a zdążył już nakarmić resztą niewypitego mleka wszystkie miśki jakie przytargał do łożeczka:D Zasypia sam bez ceregieli i chwała za to, alleluja ;)

Gość martausia
Moja 17 miesieczna corka zasypia o 20.30 po kapieli. Klade ja w naszym lozku, klade sie kolo niej i ja przytulam i glaszcze, usypia w kilka minut, przenosze ja do jej lozeczka i spi w nim do rana

Gość mamamamam
0 20.00

Gość synek pojutrze skonczy
2 latka. Od samego poczatku jest kladziony najpozniej o 20.00.

moja cora chodzi spac o 22.klade ja do jej lozeczka daje butle z mlekiem wypija ja i zasypia.czasem ejszcze sie domaga butli z herbatka zeby sobie pocmokac i spi.ma 15 miesiecy.a Twoja autorko o ktorek zasypia i jak?

A i zasypia sam odkad skonczyl 2 miesiace, ale przyznam, ze za namowa tesciowej sama go tego nauczylam. I chwala jej za to :)

Mój ma 2 lata i prawie 2 miesiące i zasypia o 19:30 odkąd nie ma drzemek w czasie dnia, wstaje między 7 a 8:30

moj synek ma prawie 14mc i kładę go spac tak po 21.30 wypija w łóżeczku butlę z kaszką i śpi do 8 rano;)

A Wasze dzieci, i Wy same przede wszystkim, wiecie o tym ze trzeba zeby myc przed snem ??? Butla z mlekiem albo butla z herbatka w lozeczku :O... nie dziwcie sie ppozniej skad u takich maluchow prochnica... A w temacie : Corka ma 2.5 roku i od ZAWSZE jemy kolacje ok 19h00, ok 20h00 jest kapiel i w lozeczku jest ok 21h00 ... troche pozno, ale ja pozno z pracy wracam i chce z Nia troche czasu spedzic. Rano corka wstaje ok 7h30-8h00.

prochnica powstanie nie od tego jak dziecko zje mleko i wyrzuci butelke prochnica moze powstac od tego jesli dziecko bedzie spalo z butelka w buzi..bedzie trzymalo smoczek i tam moga gromadzic sie bakterie. ja zawsze myje zabki malej po kolacji i mysle ze jak wypija w lozku mleko to zadna prochnica sie nie pojawi.

Gość mamka21 - to
źle myslisz brudasko

No tak, Mamka, bo mleko sie na zebach nie osadza, prawda ;) ? I od tego sie zeby nie psuja, bo mleko jest zdrowe ? :D :D Sama tez przed snem, juz po myciu zebow jogurt jeszcze przed samym pojsciem do lozka jesz ? Zastanow sie troche i nie opowiadaj takich glupot :O

jak widac nie tylko ja tak robie ze daje butle z mlekiem przed snem.tak robi wiekszosc matem wiec nie czepiajcie sie bo nie macie o co.kazda robi to co uwaza za sluszne.jakos nie chce mi sie wierzyc ze wasze 15 miesieczne dzieci grzecznie ida same do lozeczka klada sie i zasypiaja.. aha i nie ejkstem brudasem.brudas smierdzi i wyglada jak luj a ja sie do tego nie zaliczam

Mamka - niestety nie masz racji :o Po umyciu zabkow nie powinno sie dawac dziecku NIC oprocz ewentualnie wody do picia. Inaczej mycie zabkow nie ma najmniejszego sensu i rownie dobrze mozesz ich w ogole nie myc. Na jedno wyjdzie.

Moj idzie :) a wierzyc mi nie musisz. Zapraszam do mnie do domu :)

Mamka, do Twojej wiadomosci, moja corka SAMA zasypia w lozeczku odkad skonczyla 1.5 miesiaca. Nie twierdze ze jestes brudasem ;), ale brak Ci podstawowej wiedzy o higienie i dbaniu o zdrowie i dobre nawyki u dzieci :) ... i tyle.

tak rebelka mi brak takich wiadomosci a Ty jestes idealna i wiesz wszystko najlepiej:) mam wiedze na temat higieny.ale od tego ze moja cora pije melko w lozeczku nie umrze i z czarnymi zebami chodzic tez nie bedzie.a jesli cos zacznie sie dziac to bedzie tylko moja sprawa i nic ci do tego.

Sama bym sie nie osmielila tak powiedziec ale skoro Ty tak twierdzisz ;) .... Oczywiscie ze to tylko Twoja sprawa.... ewentualnie jeszcze Ci Twoja corka kiedys za to podziekuje :P. Nie moje rybki, nie moje akwarium... ja tylko uprzedzam ;)

tak cora podziekuje mi za piekne czyste i zdrowe zabki:)juz Ty sie o to nie martw:)

Gość truskawkowa ona
mamka,lecz sie kobito...masz takie braki w wiedzy o higienie jamy ustnej,ze az zal czytac brednie ktore wypisujesz:O:O:O

Gość dawajcie takim wiecej
mamka nie zrozum mnie zle, ale to chyba nie jest do konca normalne, ze dajesz dziecku mleko po umyciu zabkow? to po co wogole je myc? przeciez mleko osadza sie na zabkach i przez noc rozwijaja sie bakterie i prochnica murowana. naprawde chcesz narazac malucha na wu=izyty u dentysty tylko p oto, zeby napoic corke mlekiem przed snem? mycie zebow powinno byc ostatnim zabiegiem higienicznym przed zasnieciem.

mamka,o litosci:O wybierz sie na jakis ekspresowy kurs dbania o zęby twojego dziecka:O bo az wierzyc mi sie nie chce, ze mozna byc tak ograniczonym w tym temacie:O a sama w ogole chodzisz do stomatologa????

2 lata i 1 msc - kładzie się spać 20-22 zależy czy spał w dzień. jje kolacje godz przed snem, mycie ząbków i do łóżka, żadnej butli potem zasypia sam w swoim pokoju