Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

she.e

Przepis na udany związek??

Polecane posty

Jest cos takiego? Da sie stworzyc udany zwiazek na dluzsza mete?

Gość dorcia2011
Małżeństwo, tak jak i ludzkie życie, jest zbyt skomplikowane, by komukolwiek udało się wypracować uniwersalną receptę na udane życie czy szczęśliwe małżeństwo. Nie znaczy to jednak, że nie wiemy, czym jest szczęśliwe małżeństwo i jak do tego dążyć. Przeczytaj rozmowę z Barbarą Smolińską, psychoterapeutą. Fajne porady znajdziesz na tym portalu http://facetpo40.pl/artykuly/tekst/zwiazek

Gość lać i patrzeć czy
równo puchnie

Dziekuje. Jednak wcielenie takich rad w zycie jest bardzo trudne

Czasami jest tak, ze mozna wybaczyć ale nie da sie zapomniec..

Gość ptasiek nastroszony
zwiąż faceta i rozwiązuj tylko wtedy gdy

No taak..ale zalezy co sie wybacza;) bo niektorych czynow poprostu nie powinno sie wybaczac

Gość TAAAAK!!!
Da się... przeszłam przez 3 poważne związki i po każdym myślałam, że już każdy problem mi jest znany i znam wyjście. Jednak nowa instrukcja jaką zaczęłam sie kierować w moim obecnym, 4 związku jak na razie bardzo się sprawdza. Muszę tylko zawsze trzyamć się kilku podstaw: - ROZMOWA - o czym by nie miała być, miła/ nie miła/ szczera!!! i zawsze jest obecna. Często na początku wymuszona (partner wolał zamknąć się na 100 spustów niż rozmawiać) ale SKUTECZNA. Nie mylić ROZMOWY z KŁÓTNIĄ! Jeśli jest czas kłótni w moim związku jest to tak częste jak śnieg w środku lata to wtedy należy przemilczeć i porozmawiać jak oboje ochłoniemy :D - ZAUFANIE - ciężka sprawa, trzeba ufać i nie robić nic co może sprawić, że Nam partner przestanie ufać. Jeśli coś pójdzie nie tak (zawiedziesz się na drugiej połówce) wtedy wchodzi ROZMOWA :) - UCZUCIA - no jak jest miłość i obojgu zależy to nie powinno być żadnych problemów w końcu - solą życia jest miłość - KOMPROMIS - nie mylić z uleganiem lub uporem. Zawsze sukajcie komprosmisu i jeśli druga osoba nie chce/nie widzi go to tu znowu jest ROZMOWA i mówimy, że jeśli nie pójdziemy na KOMPROMIS sobie to się nic nie uda podsumowanie musicie oboje być ŚWIADOMI, że się bardzo mocno kochacie, że Wam zalezy na związku i chcecie go wzmacniać i budowac. on musi być pewien Ciebie, Ty musisz być pewna jego. OT TO TYLE!

Gość TAAAAK!!!
she.e Jeśli stanie się coś czego nie można wybaczyć tzn, że gdzieś wcześniej znacznie się pogubiliście, powstała przepaść. Ja podałam Ci podstawowe zasady udanego związku, które ZNA KAŻDY, ale niestety nie każdy potrafi z nich korzystać. To takie proste a jednak dla wielu osób trudne. Tego po prostu trzeba się nauczyć. Przeciez jesli jest wsyztsko ok, rozmowa... uczucia...zaufanie... kompromis... to nie stanie się rzecz niewybaczalna. Jeśli się stanie tzn że gdzieś się mineliście, gdzięs nie powstała nić zrozumienia.

A co z takimi klotniami o zwykle glupoty np wyjscie gdzies. Czesto rozmawiamy.