Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokoiłam się dosyć

czy to oznacza jakiś kłopot z karmieniem ?

Polecane posty

czesc mam 4 tygodniową córeczkę, którą karmię piersią. Moje piersi wczoraj stały się takie jakby sflaczałe a do tej pory były bardzo twarde, pełne mleka. Dotychczas mała ssała dosyć aktywnie, tzn. jak człowiek który pije duszkiem wodę z butelki i słychać było przełykanie. Od wczoraj, gdy podaje małej pierś, ona tak ciumka tą pierś ... w tym czasie mała jakby zasypia przy piersi i sobie tak ciumka raz na pol minuty. Ale gdy jej odstawię pierś, to chwilkę pośpi, 2-3 minuty i budzi się z krzykiem. Wczoraj po poltora godziny trzymania na piersi mialam juz dosc i ją odstawiłam, to zaczęla wrzeszczeć. Czy to może być problem z mlekiem ? Czy tez mam ją trzymać 24 h na piersi ?

Gość niewyspana mama27
jak chcesz być chodzącym smoczkiem to ok - ale ja bym dała smoczek

myslisz, ze to chodzi o brak smoczka ?

Gość niewyspana mama27
myśle że mała ma potrzebe ssania ogromną - ze mną w szpitalu lezała taka dziewczyna której córeczka nic tylko na piersi wisiała - ta już płakała bo pokarmu miala jeszcze mało a ta ciagle chciała ssać - jak jej dała butelke z jedzeniem to ssała ją jak smoczek i jadła, jadła,i jadła i jak położna zobaczyła że zjadła tyle co tygodniowe niemowle a miała 2 dni.. i wtedy dzwoniła po męża żeby kupił smoczek - ja zaś dawałam smoczek odrazu

Gość mama zaraz dwojeczki
Zgadzam sie z Niewyspana Mama. Sprobuj dac smoczek. Ja rowniez mysle, ze malutka ma silna potrzebe ssania, wiec sprobuj dac jej smoczek i zobaczysz, bo inaczej moze przyzwyczaic sie do "ciumkania" tylko piersi, a wtedy wspolczuje...;) Takze lec po smoczek i daj znac czy pomogl.

Gość niewyspana mama27
aha i ja polecam smoczki lovi - są swietnie wyprofilowane - miałam też aventa ale odstawał od buzi dziecka i była taki duży że zatykał małemu dziurki w nosie :/

to ze piersi masz takie jakby puste, nie oznacza ze nie masz pokarmu, porostu laktacja sie juz u Ciebie uregulowała i nie zawsze bedziesz mieć obrzmiale piersi. JA tez mialam taki czas ze dziecko tylko wisiało na piersi, ale przeszlo mu po paru dniach. Ja bym jeszcze nie dawala smoczka, bo moze rzeczywiscie córeczka jest głodna i smoczkiem jej nie oszukasz. Odczekaj pare dni jak nic sie nie zmieni dopiero daj smoczek