Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rosseee

Pominięta ostatnia tabletka atykoncepcyjna z opakowania, prosze o pomoc!!

Polecane posty

Gość rosseee

Witam serdecznie, mam problem!! Prosze pomożcie mi...mianowicie.. Tabletki antykoncepcyjne zazywam od ok 6-7 miesiecy, o stalej godzinie 12 w poludnie, wczoraj powinnam wziac ostatnia tabletke z opakowania, nagle wyjechalam i zapomnialam tabletek, dzis sobie przypomnialam, i z tej paniki wzielam ja godz. 10.. Czy dobrze zrobilam ??? Prosze mi powiedziec czy 7 dniowa przerwe zaczynam od dnia dzisiejszego czy tak jak powinnam od wczorajszego dnia?? Zdaje sobie sprawe ze antykoncepcja zostala zachwiana, kiedy zajdzie pelna antykoncepcja i bede mogla kochac sie z moim partnerem bez dodatkowego zabezpieczenia?? Bardzo prosze o odpowiedz.. i pomoc

Miałam kiedyś podobną sytuację, mama mojej koleżanki jest ginekologiem i kazała mi czekać 7 dni od momentu przyjęcia tabletki.

Nie musiałaś brać dziś tej ostatniej tabletki. Po prostu zaczęła byś przerwę dzień wcześniej. Ale skoro wzięłaś to teraz normalnie zrób 7 dni przerwy.

Gość rosseee
hmm..racja ale pytanie, od kiedy ja mam zaczac przerwne, od wczoraj tak jak powinnam, czy od dzis, bo dzis wzielam te ostatnia tabletke.

Przerwę można sobie skracać, ale nigdy wydłużać. Ja bym tej dzisiejszej tabletki już nie liczyła i kolejną wzięła od poniedziałku, bo wtedy będzie to 7 dni przerwy od wczoraj.

Gość rosseee
od wtorku, bo to wczoraj powinnam przyjac ostatnia tabletke hmm...wtedy bedzie 7 dni przerwy bo juz sie zakrecilam hehe

Gość rosseee
Ok, dziekuje za rady!! ;-) Jestem spokojniejsza..