Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już żonkaaaaa234

Ile wydaliście na ślub?i na ile osób?

Polecane posty

Gość już żonkaaaaa234

My robiliśmy obiad weselny dla 25 osób (najbliższa rodzina) od 17-24 i nasze koszty całego wesela wyglądały tak: 1. ksiądz- 300 zł 2. organista-200 zł 3. suknia- 400 zł ( odkupiona z dodatkami welon, bolerko, jak nowa) 4. garnitur- 300 zł ( likwidacja salonu już z koszulą i krawatem) 5. obrączki- 300 zł ( robiliśmy u złotnika z własnego złota za takie same w salonie ceny od 1500 w górę) 6. przyj ecie 25 X 100 zł od osoby 2500. ( w tym ciasta, owoce, szampan, wino, przystawki i 2 gorące posiłki,napoje) 7. wódka 15 butelek * 20 zł= 300 zł 8. fryzura- 50 zł 9. makijaż i paznokcie robiłam sama 10. inne drobiazgi ok 150 zł 11. buty 50 zł 12. fotograf - 150 zł ( znajoma co się pasjonuje fotografią) 13. samochód pojechaliśmy naszym Razem: 4700

Gość wywód logiczny
kazdy robi za tyle na ile go stać, choć większości nie stać ale i tak robi

Gość man in the mirror
chwalisz się czy żalisz bo nie rozumiem???

Gość hejka heja 6985
tak skąpiliście czy po prostu z kasą cieniutko????

Gość aaaaaaaaa................
a co z zespołem?

Gość hakhdkcbnkwho
A po cholere zespół ?

Gość już żonkaaaaa234
nie skąpiliśmy . Z kasą też nie było cienko bo mieliśmy na ten cel 30 tysięcy. Ale stwierdziliśmy że nie ma sensu zapraszać dalekiej rodziny z którą się widzimy raz na parę lat, czy też znajomych z którymi jesteśmy tylko na część. Nie przepłacaliśmy po prostu. Sukienka którą kupiłam niczym się nie różniła od sukni z salonu, gdzie bym musiałam za nią dać ok 1200/1500 zł to po co przepłacać, to samo z obrączkami. Kasa która nam została przeznaczyliśmy na mały remont i wycieczkę poślubną :) Goście nie narzekali :)

to w takiej ciszy wszystko? musi być jakaś muzyka:) a poza tym autorki się pytam:)

Gość już żonkaaaaa234
nie mieliśmy zespołu, bo nie był nam potrzebny, w tle leciała muzyka i nam to wystarczyło, poza tym za mało osób żeby brać zespół. Kamerzysty też nie chcieliśmy, bo uważam że takie filmy są poprostu kiczowate, nie można w spokoju zjeść ani pogadać. Zdjęcia nam wystarczyły :)

a to popieram:)

Gość hhhhhhhhgggggggu
no i barzdo dobrze :)

Gość gertylkowa962
tez jestem przeciwna wydawaniu wielkiej kasy na imprezę dla krewnych, z którymi nie ma sie kontaktu, jak będę wychodzić za mąż to planuję zrobić podobnie jesli chodzi o liczbę gości i formę wesela (kolacja do północy), pewnie wydałabym więcej na ciuchy, buty i obrączki

Gość Angelica cyca cyca
a ja miałam wesele na 120 osób za darmo bo mi teściowie zafundowali