Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość laura26

proszę o doradzenie mądre mamusie

Polecane posty

Gość laura26

mamusie moja 8 miesięczna córeczka strasznie straciła apetyt w dzień ale za to domaga się w nocy tego,czego nie zjadła:(teraz dostaje więc nawet 3 razy w nocy jeść a my przecież z mężem do pracy wstajemy i męczy nas to..do tej poty jadła tylko raz wcześniej ale od jakiegoś ponad tygodnia nagle takie coś..dodam,że w dzień jest pogodna ale wieczorem marudzi, płacze,zasypia zmarudzona a w nocy tyle je..nie ma ani jednego ząbka i tak sobie myślę,że może to coś ma z tym wspólnego..że idą.. czy wasze dzieci też miały takie okresy?czy to minie?

Nie miałam takiego przypadku, ale dziecko koleżanki tak.Dziecko żyje właściwie nocą.Wtedy się bawi i je, w dzień niczego nie jada, ma rok.Była z nią u lekarza i stwierdzono, że wyrośnie.Mało pocieszające, kiedy trzeba iść rano do pracy:( Ja sobie myślę, że to też może być kwestia tej osoby, z którą dziecko przebywa w dzień pod nieobecność rodziców.Może zasypia je , by mieć spokój? Dzieciak nie będzie więc spał całą dobę.

Gość smerfetkaaaaaaaaaaaaaaaa
to mogą być własnie ząbki my to aktualnie przerabiamy w dzień mało je a w nocy co godzinę się budzi jednak staram się go oszukać smoczkiem i butlę dostaje tylko raz.

Gość guhgj
Ja tak mialam moja corka tez ma 8 miesiecy a miala tak chwile zanim wyszly jej zabki nie wiem czy to ma ze soba jakis zwiazek. W nocy sprobuj podac jej rozcienczone mleko. Mleko bedzie ale sie tak nie naje i w dzien powinna chciec :) na przyklad na 180 ml wody wsyp 3 miarki no chyba ze karmisz piersia to sciagnij mleko i wtedy rozciencz.

Gość laura26
kochane mamuńki dziękuje wam, może to naprawdęe etap przedzębowy,kurcze tak bym już chciała by jej wyszły. On jest bardzo senna, jak tylko dotanie butle to śpi dalej bo zwyczajnie wg nie jest głodna gdyż nie jadła wiele w dzień i musi nadrobić. Tylko te wstawanie jest najgorsze i podawanie jej kiedy rano trzeba wstać.