Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamałgorzata

moja córeczka ma siniaki na całym ciele bez jakis upadkow sa one

Polecane posty

Gość mamamałgorzata

wielkosci ok 1 cm. o co moze chodzic ?Pediatra nie wie.Te siniaki zanim sie zrobia to sa czerwone kropeczki.

Gość Zmień
zmien pediatre jak to pediatra nie wie? idz do innego

Gość mamamama27
nie chce cie straszyć ale to może być poważna rzecz - nieznam sie dokladnie ale może ma słabe naczynka krwionośne albo problemy z krzepliwością - strach sie bac co będzie jak np. rozwali sobie nożke i krew poleci - moze być trudno zatamować - idź do innego lekarza albo szukaj na necie ale może w ambitniejszych miejscach niż kafe

Moja kolezanka miala cos podobnego ,byla u dermatologa ,okazalo sie ,ze jest na cos uczulona,nie pamietam co to w koncu bylo,ale wiem ze z opisu podobnie miala siniaki na ciele .

Gość wisienka na torcie2
takie siniaki i wybroczyny bez powodu to bardzo czesto pierwszy objaw bialaczki:O jak najszybciej konsultuj sie z innym pediatra,koniecznie zrob morfologie z rozmazem!obowiazkowo!! nie czekaj, najlepiej rob badania juz we wtorek prywatnie!!

Gość rwywyww
mojemu synowi zgiagnozowali rozrzedzenie krwi, bo ciagle mial siniaki i krwaiki z byle pukniecia lub nawet gdy sie sam niechcacy klpenął .Bierze leki na to i nawet jak sie porządnie teraz strzalka moze maly siniaczek wyskoczy a nie jak kiedys siniory na cale łydki czy rece

Gość mamamałgorzata
morfologie mial robioną tydzien temu ale bez rozmazu...dziekuje za odzew

Gość wisienka na torcie2
na pewno powod tych siniakow jest inny,ale jestem zdania ze lepiej zrobic wszsytko by sprawdzic czy nie dzieje sie nic zlego:) zdrowka dla małej:)

Gość ćma cme goni
Zrób badanie płytek krwi, ktoś dobrze Ci radzi ze to moze byc cos poważnego.. Mój siostrzeniec tak miał i leżał potem długo w szpitalu wiecej nie chce pisać byś się nie martwiła na zapas. Koniecznie zbadaj płytki krwi i idz do lekarz

Gość incognito2011
A może te kropeczki to ukąszenia komarów, a jak się drapie to powstają siniaki? Tak czy inaczej lepiej, żeby lekarz to sprawdził.

autorko i jak tam siniaki? podaj wyniki ostatniej morfologii i proponuję zrobić koagulogram, a przed wszystkim czas kaolinowo-kefalinowy