Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dama z gronostajem

filologia polska- co sądzicie?

Polecane posty

Gość dama z gronostajem

CZy są jakieś szanse na zatrudnienie po ukończeniu tego kierunku? ktoś studiował? Ciężko?

zawód bez przyszlości..ale w sumie dzisiaj każdy kierunek taki jest.. dlatego sudiuj to co cie interesuje a zycie zweryfikuje samo nasze plany

Gość tylkotylko
zalezy co chcesz po tym robić, jeśli uczyć w szkole polskiego....

Gość dama z gronostajem
też tak sądzę. Lepiej skończyć i być człowiekiem wyksztrałconym. Chociażby dla samego wykształcenia i wiedzy.

Gość dama z gronostajem
w szkole pracy nie ma. sterty podań leżą i czekają na swoją kolej.

Gość czesława 56
Możesz iść na edytorstwo. Całekiem fajna specjalizacja.

Gość filll
a co sądzicie o specjalizacji filologia dla mediów i biznesu ?

Gość xyzxyzxyzxyz
Ja studiowałem. Udało mi się obronić magistra. Niestety, pracy brak. Siedzę w orange i naciągam biznesmanów na oferty ''dla firm''.

Gość ...Ankh...
NIE POLECAM. ZMARNUJESZ 5 LAT!!!!!!!!!!!!

Gość polonistkaaaaaa
...jestem po filologii, pracowałam jakiś czas w szkole - gimnazjum, a potem szkoła średnia (tylko na zastępstwo), etatów ogólnie brak. Wiadomo, może Ci się przypadkiem udać ;) Dodatkowo jestem po edytorstwie, niestety w moim regionie o pracę w tym zawodzie też ciężko. Dla porównania - skończyłam studia ciut ponad rok temu i nikt z roku nie ma pracy w zawodzie edytora. Jedna osoba pracuje w TVP 2, ale pracowała w TV już od szkoły średniej, inna sprzedaje okna, kolejna materace, jeszcze inna w urzędzie... Zrób jak uważasz, ja na chwilę obecną, oczywiście gdybym mogła cofnąć się w czasie ;) , nie wybrałabym drugi raz tego kierunku (mimo całej przyjemności ze studiowania)...

Gość patataj_patataj
Nie ma studiów dających perspektywę bez solidnej matmy. Jak ktoś idzie na studia związane z humanistyką, to musi mieć zawodowy pomysł na siebie. Jakąś wiedzę połączoną z pasją, a i tak, żeby zarobić tyle co nawet lichy informatyk, będzie musiał harować 2 razy mocniej.

Gość dama z gronostajem
za późno by zrezygnować. papaiery złożone. zresztą nie mogłam sobie pozwolić na rok siedzenia w domu po to żeby poprawić maturę i startować np. na prawo. Sytuacja rodzinna zmusiła mnie do emigracji.

Gość dama z gronostajem
Prawdą jest,że bez dobrze opanowanej i zdanej matematyki, nie ma sensu marzyć o jakimś przyszłościowym kierunku z możliwością przyzwoitych zarobków w zawodzie.

Gość fdff
Nastepna abolwetka szmaciarskiego kierunku ;)

Gość kuźnicaaaaaaaaaa
pierdol sie tzwelu. a ty co? marszczyles freda nad cyklem anatomii? dziewczyna przynajmniej hce studiowac to sie liczy

Gość hdhd
Too niech studiouje nastepna frajerka gowno jak inni "humanisci". Niech dolaczy do frajerskiego grona socjologow, europeistow, mgr bezpieczenstwa narodowego i stosunkow miedzynarodowych. To bezmyslosc filo pol w dobie nizu i nadmiaru polonistow. To klapki na oczach

Gość dama z gronostajem
fdff-odezwał się absolwent prawa bez aplikacji. sfrustrowany stulej, bez możliwości na poznanie kobiety od środka. dziękuję , skończyłam.

Gość kurtyzana..23
hdhd a ty niby co żeś studiował? budownictwo na politechnice czestochowkiej ?

Gość hdhd
jestem kobieta. SKonczylam Architekture i urbanistyke w Krk ;)

Gość kurtyzana..23
i co ? wzdgledem tego czujesz sie upowazniona do obrazania kogos kto wybiera taki kierunek a nie inny? swiadczy o twojej kulturze. to jednak prawda ze ludzie z ''magistrem'' to najwieksze chamy.

Gość =gfgfjjgfj
goeno gowno filo pol slabe gownooooooooooooooooooooooooooo wsadzcie sobie kij w odbyt i niech wam nosem wyjedzie

Gość =gfgfjjgfj
goeno gowno filo pol slabe gownooooooooooooooooooooooooooo wsadzcie sobie kij w odbyt i niech wam nosem wyjedzie

Gość smieszy mnie glupota
niektorych ;) klapki na oczach. Skonczylam trudne, prestizowe studia i bardziej szanuje ludzi po zawodowce bo mieli wiecej oleju w glowie (np fryzjerki, mechanicey) niz studenci magistrologii myslac o przyszlosci.

Gość kurtyzana..23
pierdol sie mutancie.

Mylcie ludzie muyslecie o przyszlosci!

Twoj nik okresla twoja osobe bardziej niz sama siebie okreslilas ponizyc sie nie da. Wracaj do burdelu ;)

Do miecza i na kolana kurtyzano ;) zapcha niech ktos ci buzie bo pieprzysz pustaku :)

Gość kurtyzana..23
kazdy studiuje to na co pozwalaja mu mozliwosci psychofizyczne i materialne. a wam tepe matematyczne peezdy nic do tego.

tepa jestem gdy odbieram wyplate pieciozerowa :) Na czym polega moja tepota? Na talencie rysunkowym, amtematycznym i swietnych zarobkach?