Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezdecydowana Lenka

planuje ślub i obiad poślubny na Wielkanoc - orientacyjne ceny -dobrze trafiłam?

Polecane posty

Gość niezdecydowana Lenka

miasto 80 tys. moja orientacyjna kalkulacja to: - mój ubiór włącznie z fryzurą i makijażem plus wiązanka dla mnie i świadkowej to koszt 2800 zł - koszt obiadu poślubnego w restauracji z ciastami i tortem to 100 zł od os. ( 60 osób zaproszonych to 6000zł) - ubiór pana młodego to 1200 zł - fotograf plus kamerzysta na samej uroczystości w kościele to max 1200 zł - kościół 1500 zł - obrączki 2000 zł -dekoracja samochodu - akurat bezpłatna - zaproszenia 300 zł - alkoholu nie przewiduje Czy dobrze trafiłam zwymyślonymi cenami? coś ominęłam?

Gość tauron.taurona
w Wielkanoc za mniej niz 200zł/os. chyba nie zrobisz, przeciez to święto i nikt nie chce w ten dzień pracowac. Poza tym pewna jesteś, że 60 osób będzie wolało pójsc na twój slub i obiad (w dodatku bez alkoholu) niż spędzic czas z rodziną w domu? Ja bym chyba odmówiła, nie jestem wierzaca, ale rodzice są i Wielkanoc i BN to jedyny czas, który mogę spędzić wspólnie z nimi i siostrami, tak to zawsze coś komus wypada, a mieszkamy daleko od siebie.

Chyba że to np poniedziałek wielkanocny. Ja też jestem przeciwniczką ślubów w święta czy Sylwestra. Ten czas jest przeznaczony dla rodziny. A młodzi sobie coś wymyślą i chcą żeby reszta się do nich przystosowała.

Gość tauron.taurona
poniedziałek tez kiepski, bo wtorek jest normalnym dniem i wiekszosc idzie do pracy:)

Gość tauron.taurona
chociaz autorka pisze o obiedzie bez alkoholu, to może da rade. Z drugiej strony obiad bez alko dla 60 osób?? troche ich za dużo będzie jak na zwykły obiad.

Gość Ja mieszkam w mieście
Ceny rosną. Mło sobie policzyłaś. Do ubioru i fryzury+wiązanka dopisz około 400zł. W najtańszych knajpach też masz 130 zł od osoby, a w święta napewno około 50 zł drożej. Ma być sam obiad? Jak tak to taniej, ale jak wesele to w ten sposób i jeszcze placki to ok. 50zł za blaszkę u tańszego cukiernika. Potrzebujesz pięć blaszek. Tort to koszt około 400 zł, ale to też z tańszych. Kamerzysta i fotograf, też mało policzyłaś. Ja za fotograła płaciłam(razem z tańszym albumem) 4500.