Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość desperate religion

Co robić żeby mieć ładny angielski akcent?

Polecane posty

Gość desperate religion

a nie "engrish"? znacie ludzi którzy mówią w tym języku jakby byli wrodzonymi amerykanami?>

Gość dokladnei moja miala tez tak
mozna sie wrobic w jezyk w takim stopniu ze bedzie sie "akcentem mowilo lecz pamietaj zawsze pozostaniesz rozpoznana :)

Gość desperate religion
no nie wiem czy będę rozpoznawana bo mam kolegę który mówi tak dobrze że nie wiem czy by go rozpoznali, hno ale musiałabym być amerykaninem żeby to wiedzieć chyba. a on ma rodzinę w anglii

Gość desperate religion
no tak angielksi i amerykański to 2 rózne są... no to powiedzmy że angielski, on zresztą jest trudniejszy chyba nie?

Gość akurat amerykanie maja
mnóstwo akcentow Anglicy maja troche inny aparat mowy , od pokolen widac ukształtowany,a przynajmniej od urodzenia. Dlatego np nie potrafia wymówic naszego "c"

Gość kakenmachen
Znam taką osobę, która mówi ładnie z akcentem amerykańskim choć całe życie wychowywała się w Polsce, ale uczyła się angielskiego od 3 roku życia i jej prywatnym nauczycielem był Amerykanin. Poza tym znam dużo osób, które mówią po angielsku z bardzo dobrym akcentem, i oni uczyli się latami poprawnej wymowy po prostu. Anglicy czy Amerykanie rozpoznają ich w prawdzie, że są obokrajowcami, ale nigdy nie mają pojęcia że ze wschodniej Europy. Akcentu można się nauczyć, przynajmniej przyzwoitego akcentu :)

sluchaj duzo w danym akcencie, np wywiadow, filmow.. probouj powtarzac i nasladowac az do skutku. np wez sobie ogladaj jakis np serial czy film i sciagnij sobie napisy po angielsku do filmu, zawsze gdzies sa na necie i czytaj je i powtarzaj po wzorcu z filmu.. to jest dobry sposob. no i im wiecej sluchania tym naturalniej ci przyjdzie ladniejszy akcent -choc nigdy nie bedzie on nie do rozpoznania ześ nie jest nativem ;p nie łudź się

Gość mama zaraz dwojeczki
Niestety, ale wydaje mi sie, ze nigdy nie pozbedziesz sie do konca swojego akcentu. Ja mowie bardzo dobrze po angielsku i holendersku i mimo, ze mam bardzo dobre "ichnie" akcenty przez Amerykanow czy Holendrow jestem rozpoznawana jak obcokrajowiec po mniej wiecej 10 min rozmowy. Zawsze jest tak samo, ze w pewnym momencie pytaja skad jestem, ale nie rozpoznaja wschodniego akcentu.

Gość gość
mi dosc dobrze idzie nauka sowek,ale wymowe i akcent mam raczej kiepski i to mnie strasznie zniecheca do nauki jakiegokolwiek obcego jezyka. wydaje mi sie ze to jest bariera nie do pokonania