Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nikisara1986

jakie jest prawo???? prosze o pomoc

Polecane posty

Gość nikisara1986

witam urodzilam syna chcialam mu nadac nazwisko ojca ale w USC robia nam problem bo nie jestem po rozwodzie z bylym mezem i pani w USC pow. nam ze moj byly maz ma prawo do mojego dziecka chodz nie jest ojcem biologicznym i moje dziecko bedzie nosilo jego nazwisko.... jak wezme rozwod to po 300dniach moj obecny facet moze mu swojemy dziecku nadac nazwisko ale musi moj jeszcze obecny maz wyzec sie nazwiska i praw..... mam prosbe czy idzie to jakos innaczej zalatwis? napisac jakas prosbe do kogos tam zeby mu nadali nazwisko prawdziwego ojca a nie obcego faceta

Gość żal żal żal zal żal
chyba ich pojebało :o dziecko ma nosic nazwisko ojca

Gość Dipsy321
takie jest prawo, obawiam się, że tego nie ominiesz inaczej

Gość ale nic nie zrobisz dziecko
ZAWSZE nosi nazwisko faceta z którym jestes w związku ....chyba ze facet (ojciec tego dziecka) sam pójdzie i zgłosi dziecko

Gość krups
obudziłaś się z palcem w nocniku ? to teraz męża podaj do sądu o alimenty

Gość nikisara1986
na calego ich pojebalo jak moj byly sie dowie to mnie zabije ze obce dziecko nosilo jego nazwisko

Gość krups
i jak to wszystko księdzu opowiesz, kiedy chrzciny ?

Gość nikisara1986
byl ojciec dziecka nadac mu nazwisko to pow. ta idiotka ze nie moze mu dac swojego nazwiska...... podac o alimenty a jak sad mi kaze zrobic DNA to ja 2000zl zaplace za to

Gość asdsaa
Kiedyś widziałam taki reportaż w tv. Babka nie miała jeszcze rozwodu, a już dziecko z innym. I nazwisko dziecko dostało po mężu matki. Dopiero po iluś tam dniach biologiczny ojciec mógł wnosić o nadanie dziecku jego nazwiska.

Gość jest domniemanie ojcostwa
ale jeśli sytuacja jest jasna, to sprawa jest bardzo prosta: wystarczy, że biologiczny ojciec uzna syna. To ma na celu ochronę sytuacji materialnej dzieci, żeby ojciec nie mógł migać się od alimentów np. Jeśli mąż, nawet bez rozwodu, nie jest ojcem, to łatwo mozna to udowodnić. Kłamstwo w tej kwestii nie leży w niczyim interesie. Więc po prostu szorujcie z ojcem dziecka do urzędu.

Gość krups
czuję zapach siarki i ołowiu w powietrzu :) czy mąż ma zezwolenie na broń ?

Gość baaassssiaaaa
bo istnieje w Polsce domniemanie ze ojcem dziecka jest maz:) i zawsze tak jest ze nadaja dziecku nazwisko meza. Z powodztwem musi wystapic prawdziwy ojciec dziecka, ojcostwo Twojego poprzedniego meza zostanie obalone, ale z powodztwem musi wystapic w ciagu 6 mieisiecy od dowiedzenia sie o urodzeniu dziecka Ty tez mozesz wytoczyc powodztwo

Gość ale jak to?
nie jestem po rozwodzie z bylym mezem Skoro nie jesteś po rozwodzie to ty nie masz byłego męża.

Gość baaassssiaaaa
aha no i jeszcze oplata 200zl + badanie DNA pewnie ok 250zl

Gość a po co badania DNA skoro
nikt nie kwestionuje ojcostwa?

Gość nikisara1986
ojciec biologiczny chce nadac mu nazwisko bo zyjemy z soba ale niby takie prawo jest ze jak nie jestem po rozwodzie to nosi nazwisko mojego jeszcze obecnego meza.... czy moj maz obecny moze przyjsc do USC i wyzec sie tam praw do malego i czy biologiczny ojciec bedzie wtedy mugl nadac mu nazwisko????????

Gość baaassssiaaaa
Nie. Musi wnieść powództwo o zaprzeczenie ojcostwa.

Gość baaassssiaaaa
i musi w nim wykazac ze to on jest ojcem dziecka. (Twoj obecny partner - ojcec dziecka) niestety tak jest

Gość baaassssiaaaa
Sąd, a nie USC

Gość szczotkowalnia
Dlaczego się nie rozwiodłaś skoro zaplanowałaś dziecko z innym, durna kobieto??????

Gość nikisara1986
szczotkowalnia nie jestem durna kobieta poprostu czekam na rozprawe juz 5mies i kurwa nic niema jak bym wiedziala ze takie jest nasze pierdolone prawo to bym to zrobila duzo szybciej ale czlowiek nie pomyslal i cieszyl sie ciaza

Gość nikisara1986
dzieki