Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i jak to będzie ???

Będę ściągać mleko z piersi i podawać córce w butelce

Polecane posty

Gość i jak to będzie ???

witajcie moja mała ma 3 tyg i dziś mam wyjazd na ok 3 godziny i mała zostaje z babcią i zaczyna się problem z jedzeniem... Za chwilę mam zamiar ściągnąć mleko i jej spróbować podać w butelce. ile powinnam go ściągnąć ? I mała na razie spi ale za jakies 30 min może troch elepiej się obudzi to czy to mleko może stać w pokoju ? i bez podgrzewania mogę go jej podać ? proszę o pomoc

Gość i jak to będzie ???
dodoam że w pokoju jest 26 stopni ciepła

Gość lajj laj laj
tak, może stać w temperaturze pokojowej. przelej do pojemnika na pokarm matki. jak nie masz to do butelki i wieczko na to. 3 tyg noworodek zjada myślę z 50ml? nie mam pojęcia. bo karmię piersią.ale myślę, że coś koło tego;)

Mleko trzeba przechowywać w lodówce, potem podgrzać w podgrzewaczu albo w garnuszku z wodą troche cieplejszą niz ma być mleko :) A ściagasz tyle ile da radę mniej więcej w połowie tego czsu ile dziecko normalnie pije :)

Gość lajj laj laj
bzdura, może stać w tem pokojowej:) chociaż 26 st to troszkę za ciepło moim zdaniem.

Gość lajj laj laj
wystarczy wpisać w google odcięgnięte mleko temepratura pokojowa i samo wyskakuje :)

Gość fwefrw
mój synek w ogóle nie chciał ciągnąć z cyca więc przez 4tyg ściągałam pokarm na każde karmienie. Gdy miał 3tyg to wypijał jednorazowo 80-100ml Wg mojej położnej mleko w temp pokojowej może stać max 30minut w lodówce 48h. I takie mleko które było przechowywane w lodówce podgrzewamy do temp pokojowej, nie wyższej. Druga sprawa to podgrzane mleko z lodówki jeśli nie zostanie wypite musi zostać wylane, w żadnym wypadku nie wstawiać ponownie do lodówki

Gość doświadczenie 123456
no to słaba położna z tej 'twojej'położnej. mleczko w tem pokojowej możesz stac od 8 do max 12h .