Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poródpośladkowy

PORÓD POŚLADKOWY NA KOPERNIKA

Polecane posty

Gość poródpośladkowy

Mam pytanie do Mam rodzących dzieci ułożone pośladkowo na kopernika: -Ze skierowaniem idzie się na oddział i umawia się datę cc, czy czeka się na skurcze i akcję porodową? -jeżeli umawia się na konkretną datę, to jest temu przypisany konkretny lekarz? -jak wspominacie cc na kopernika? będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi:)

Gość ja miałam umówiona datę
ale z innego powodu. i bardzo dobrze wspominam tamtejszą opikekę.

Gość nigdy kopernik!!
strzeż się tamtego miejsca jak możesz...

Gość ormanka
na Kopernika w Krakowie porody posladkowe u wieloródek odbierają SN, tylko pierworódkom robią CC i to nie zawsze. Jak nie masz tam lekarza do którego chodzisz prywatnie, to unikaj tego miejsca jak ognia!

Gość mamamam27
ja ci napisze o ujastku - miałam pośladkowo - jeśli nie masz stamtąd lekarza to zapisujesz się na wizytę - chyba co czwartki jest takie coś - i tam umawiają cię na konkretną datę i godzinę - najpewniej zaraz po 38 tc - potem przychodzisz tak jak byłaś umówiona i robią cc - bez żadnych problemów mojej znajomej zaczął sie poród w 8 m-cu i maluch też był pośladkowo to na kopernika 12 godz ją trzymali że może się dziecko w trakcie porodu obróci - aż po 12 godz zrobili cc - kosmos :/

Gość a jak wygląda
na Kaczyńskiego?

Gość poródpośladkowy
mamamam27 nawet nie mów!! Nie wyobrażam sobie tego!! co za stres!! po 12 godz? to jest jakiś koszmar!! Kurcze, boję się tego potwornie... właśnie tego, że będą czekać do akcji porodowej a nie umówiona data. Ty rodziłaś na ujastek? miałaś lekarza stamtąd? Kto Cię ciął?

Gość poródpośladkowy
nikt już nie ma żadnych wrażeń, doświadczeń?

Gość mamama26
no autentycznie znajoma z kopernika tak miała a ja miałam lekarke z ujastka - dr hankus - i leżałam tam na patologii też więc wiem jak to tam funkcjonuje bo się nasłuchałam