Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamarzena27

6letnie dziecko na diecie

Polecane posty

Gość mamamarzena27

Witam. Mam pewien problem. Mój 6letni synek niedługo pójdzie do szkoły, a jest strasznie gruby :( Boję się, że stanie się ofiarą żartów ze strony rówieśników... Chciałam, żeby zaczął się odchudzać, ale on za nic nie chce. Ciagle domaga sie slodyczy, duzych obiadów itd. Pochlania ogromne ilosci jedzenia! Zaczelam na nim diete dukana, przymusowo wytrzymal 1 dzien bo nastepnego tesciowa bez mojej wiedzy wykarmila go cala paczka delicji!! :/ Nie wiem co mam robic...

Gość ehej65u65ju6u
teraz zauwazylas ze jest gruby?? a przez te wszystkie lata to co??sam sie nie utuczyl ktos musial mu kupowac slodycze i inne

Gość mamamarzena27
ja zawsze dbalam o sylwetke i zdrowe odzywianie! Niestety mieszkam w domu razem z tesciowa, kiedy jestem w pracy ona zajmuje sie Piotrusiem. Pomimo moich prosb ona i tak dawala mu slodycze. Teraz mialam urlop i chcialam sama zajac sie jego dieta, ale tesciowa jak zawsze musiala sie wtracac!

Gość z odchudzaniem u dziecka
bym nie ryzykowala. Bardzo dobrze ze zdajesz sobie sprawe z problemu i chcesz reagowac ale na litosc boską udaj się do profesjonalnego dietetyka a nie stosuj dukana ktory jest niebezpieczny nawet dla doroslego a co dopiero dla 6-latka!

Gość mamamarzena27
z dietetykami mam niestety niemile wspomnienia. Oni potrafi tylko wyludzac kase! Sama bylam u wielu i przewaznie proponowali jakies suplementy, tabletki i inne swinstwa. Myslalam tez nad takim dziennym menu dla niego: sniadanie: jajko na twardo 2 sniadanie: jablko obiad: salatka owocowa podwieczorek: jogurt naturalny kolacja: jajko Moze zadziala :(

Gość z odchudzaniem u dziecka
to faktycznie trafilas na dziwnych dietetykow;/ zadanie dieteyka polega na ulozeniu prawidlowego jadlospisu dla konkretnej osoby... moze popuytaj wsrod znajomych albo lekarza rodzinnego o kogos sparwdzonego. Z odchudzaniem dzieci naprawde trzeba uwazac bo mozna wyrzadzic im naparwde dużą krzywdę. Dzieci maja inne wymagania zywieniowe i potzrebują wszystkich skladnikow zywieniowych ab prawidlowo rosnąć i się rozwijać. Oczywiście to twoj syn i zrobisz jak zechcesz ale przemysl kazdą swoja decyzję żeby mu nie zaszkodzić

Gość sdfghjmk
O k... ty chyba nie mowisz na serio? chcesz zaglodzic to dziecko??? ta twoja "dieta" to chyba 500 kc max... Zacznij go karmic zdrowo i w normalnych ilosciach, po prostu.

Gość tyrtrtrtrttrtrt
mam taki przypadek w rodzinie, dziewczynka ma 13 lat a wazy 80 kg

Jeśli jest taki problem z dzieciakiem to nie widzę problemu żebyś poszła z nim do dietetyka który po przeprowadzonych badaniach ustawi mu dietę.Sama możesz mu tylko zaszkodzić, wiem bo sąsiedzi tak zrobili z 9 letnią córką a później dietetyk miał ciężki orzech do zgryzienia.Troszkę się wykosztujesz ale przecież życie dziecka jest bezcenne więc koniecznie udaj się do dietetyka, po za tym rychło wczas jak za parę dni wrzesień mamy.

Gość o khh aleś wymyśliła
sześciolatkowi jadłospis: "sniadanie: jajko na twardo 2 sniadanie: jablko obiad: salatka owocowa podwieczorek: jogurt naturalny kolacja: jajko" A gdzie warzywa???? Gdzie zupy, i dania gorące, obiadowe??? Gdzie białko (w postaci mięsa i ryb)???? Gdzie orzechy?? Debilko, na obiad sałątkę owocową? Idiotko, sama tak się odżywiaj!! Dziecko ma mnostwo energii, a ty je głodzisz? prawa rodzicielskie odebrać takiemu tłukowi!

Gość ile wazy twoj syn
moze pocwicz znim,pojezdzij z nim na rowerze,pobiegajcie,pograjcie w pilke.I nie dawaj mu duzej kolacji zbyt pozno.

Gość terefereeee
dukan dla DZIECKA??????????????/ powinni cie w psychiatryku zamknąć boże skąd sie biorą takie głupie baby:o:o:o:o

Gość terefereeee
a ten jadłospis:/ kurwa mac :o:o:o:o:o