Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lkcndihfew89hfe3

jakie cwiczenia zeby zrzucic kilka kg?

Polecane posty

Gość lkcndihfew89hfe3

jakie cwiczenia na brzuch nogi ramiona i posladki zeby nie wyrobic miesni tylko zeszczuplec?nie mam zadnych przyrzadow

Gość spacery dlugie....
i dieta

plywanie brzuszki jogging jazda na rowerze nordic walking aerobic hantle ;)

Gość lkcndihfew89hfe3
no ostatnio spaceruje od kilku dni i troche jakos szczuplej sie czuje,co do diety to z reguly nie jem chleba(zoladek mnie boli po nim) ziemniakow malo co,makaronu tez ,malo co,zero slodyczy cukrow napoje tez nie tylko czysta woda.

hantle mozesz zrobic z pustych butelek po wodzie mineralnej ja napelnialam piaskiem teraz mam hantle prawdziwe ale mi sie nie chce :) od wrzesnia zapisuje sie na silownie i na basen ;)

Gość lkcndihfew89hfe3
plywac nie umiem :o niestety.hantle odpadaja-robilam z zeszlym roku i szybko zaczely mi sie robic bicepsy a ja ich nie chce.

woda mineralna najlepiej niegazowana multum owocow warzyw ogranicz sol w ramach przegryzek suszone morele pestki dyni albo slonecznika gotowanie na aprze chude mieso pomidory ogorki ;)

jogging hula hop skakanka plywanie jest super nauczysz sie blyskawicznie pomaga na wszystko na kregoslup na smukla talie wzmacnia ramiona i posladki ;) albo aqua aerobic

Gość lkcndihfew89hfe3
no sporo warzyw jem,owocow niezbyt.tak jak mowilam nie slodze zero slodyczy tez zadnych napojow sokow itd.no i nie jem chleba sosow takich roznych a jak jem to baaardzo rzadko.ale malo sie ruszam.myslalam zeby jezdzic na rowerze tak z godzine dziennie na lekkich przerzutkach bo nie chce miesni,bieganie tez by moglo byc.a w domu co cwiczyc zeby sioe pozbyc oponki?brzuszki mi jakos nie pomagaja

Gość lkcndihfew89hfe3
kurde kaciaa ja sie do wanny boje wejsc a ty o plywaniu :d

Gość lkcndihfew89hfe3
a i najwazaniejsze-nie chce zeby mi cialo obwislo a jak ja juz sie wezme to szybko chudne-a to niedobrze dla skory.smaruje garnier 7 dni taki balsam jakis,dobry nawet.ale czy to pomoze?nie powinno sie chudnac chyba wiecej niz 1 kg-tydz

Gość lkcndihfew89hfe3
dobra,to wybieram rower,brzuszki i przysiady :P macie racje,nie ma co przepierdywac :D

1.Połóż się na boku i podeprzyj się na ugiętym łokciu. Obydwie nogi unieś nad podłoże. Następnie górną nogę unieś wyżej z palcami skierowanymi do góry. Wróć do pozycji wyjściowej, a następnie ćwiczenie powtórz w dwóch seriach po 8 razy z przerwą 15 sekund na obie strony. 2. Usiądź na podłożu, podeprzyj się na obu łokciach i ugnij kolana. ćwiczenie polega na unoszeniu do góry miednicy tak, aby tułów i uda tworzyły linię prostą. Wytrzymaj w tej pozycji kilka sekund. Ćwiczenie wykonujemy w dwóch seriach po 10 razy z przerwą 15 sekund. 3.Połóż się na plecach, ramiona połóż wzdłuż ciała, nogi ugnij w kolanach, stopy oprzyj o podłoże. Ćwiczenie rozpoczynamy unosząc pośladki do góry, tak aby tułów tworzył linie prostą. Stopy silnie dociągamy w kierunku kolan, a pięty pozostają nadal oparte o podłoże. Nogi unosimy na przemian. Wyprostowaną w górze nogę możesz utrzymywać przez kilka sekund. Ćwiczenie wykonujemy w dwóch seriach po 10 razy z przerwą 15 sekund. 4. Połóż się na brzuchu, ręce wsuń pod czoło. Równomiernie podnoś i opuszczaj jedną nogę. Nie powinnaś jej opuszczać do czasu kiedy odczujesz napięcia mięśni w pośladku. Stopa powinna być skręcona na zewnątrz. Ćwiczenie wykonuj na przemiennie raz jedna, raz druga noga w czterech seriach po 8-10 razy z przerwami 15 sekundowymi. 5.Połóż się na brzuchu, ręce wsuń pod czoło. Jedno kolano powinnaś ugiąć tak, aby udo i podudzie tworzyły kat prosty. Udo zgiętej nogi unoś do góry tak, aby mięśnie pośladka były silnie napięte. Ćwiczenie wykonuj na przemiennie raz jedna, raz druga noga w dwóch seriach po 8-10 razy z przerwą 15 sekund. 6. Połóż się na brzuchu, ręce wsuń pod czoło. Obydwa kolana ugnij tak, aby i podudzie tworzyło kąt prosty. Złączone razem obydwie nogi unieś do góry intensywnie napinając pośladki. Ćwiczenie wykonuj w dwóch seriach po 8-10 razy z przerwą 15 sekund. 7.Pozycja wyjściową jest pozycja leżąca na plecach z ugiętymi kolanami. Następnie wyprostuj plecy i podnieś się na wyprostowanych łokciach do góry. Piętę prawej stopy postaw na lewym kolanie i z tej pozycji prostuj prawą nogę tak, aby w pozycji końcowej uda były ustawione równolegle. W pozycji końcowej kilkakrotnie prostujemy i zginamy stopę wyprostowanej nogi, aby bardziej poczuć mięśnie ud. Pozycje z wyprostowana nogą możesz utrzymywać przez kilka sekund. Ćwiczenie wykonuj w dwóch seriach po 8-10 razy z przerwą 15 sekund. 8.Pozycją wyjściową jest klęk podparty na dłoniach, tułów prosty. Unieś jedną nogę jednocześnie ją prostując, a następnie zegnij ją w kolanie. Pamiętaj o prostych plecach i aby Udo wyprostowanej nogi nie było powyżej linii przedłużenia tułowia. Ćwiczenie wykonuj w czterech seriach po 8-10 razy z przerwą 15 sekundową po każdej serii. 9.Połóż się na plecach ze złączonymi nogami uniesionymi do góry i rękami rozłożonymi na boki lub wzdłuż ciała.. Ćwiczenie polega na rozsunięciu nóg jak najdalej na boki. Postaraj się jak najdłużej utrzymać zgięte biodra i wyprostowane nogi Ćwiczenie wykonuj w czterech seriach po 10 razy z przerwą 15 sekundową po każdej serii. 10.Połóż się na plecach, ugnij nogi w kolanach i ręce połóż wzdłuż ciała. Następnym krokiem jest powolne i równomierne unoszenie i opuszczanie miednicy tak, aby poczuć napięcie mięśni w dolnej części pleców i w pośladkach. Napięcie to można również wzmocnić przez przesunięcie pięt w stronę pośladków. Ćwiczenie wykonuj w dwóch seriach po 8-10 razy z przerwą 15 sekund. 11.Połóż się na plecach, ręce rozłóż na boki, unieś nogi do góry i dociśnij do siebie wewnętrzne strony stóp z kolanami lekko ugiętymi. Następnie zginamy i prostujemy obydwie nogi. Podczas zginania prowadź kolana na zewnątrz, a podczas prostowania zbliżaj je do siebie. Ćwiczenie wykonuj w czterech seriach po 10 razy z przerwą 15 sekundową po każdej serii. 12.Stań w lekkim rozkroku, z wyprostowanym tułowiem, dłońmi położonymi na biodrach i stopami odchylonymi na zewnątrz. Powoli uginamy kolana schodząc w dół, i wracamy do pozycji wyjściowej. Możesz utrzymać pozycję z ugiętymi kolanami przez kilka sekund. Ćwiczenie wykonuj w czterech seriach po 10 razy z przerwą 15 sekundową po każdej serii.

Gość lkcndihfew89hfe3
edyciak dzieki :) wyprobowalas te cwiczonka?skuteczne?

Powyższe ćwiczenia to zestawik na wzmocnienie mięśni i wymodelowanie dolnych partii ciała, czyli brzuch, pośladki, nogi. Z racji tego, ze ćwiczeń tych nie wykonuje się z żadnym dodatkowym obciążeniem, więc przyrost mięśni będzie znikomy, ale tkanki tłuszczowej może trochę "zlecieć" w tych partiach.. a jeśli mogę swoje dwa grosze tu wcisnąć, to moim zdaniem ze wzmocnienia mięśni są same zalety, np. bardzo efektownie wygladają wyrzeźbione mięśnie pośladków. :D a moja rada co do schudnięcia to: pić dużo wody mineralnej, nie jeść co najmniej na 3 godz przed snem i nie jeść nigdy do syta, zawsze zostawić sobie nieco "luzu" w żołądku, lepiej wypełnić ową lukę wodą :)

Gość lkcndihfew89hfe3
no z tym zarciem to tak sie ostatnio staram robic :D ale wiadomo jak czasem bywa :D kurde musze cos z tych cwiczen wybrac najbardziej bym wlasnie chciala wyszczuplic dolne partie i brzuch a dupke to mam malutka i ladnie wyrzezbiona,ogolem mam bardzo waskie biodra przy duzym biuscie.ale troche trzeba zrzucic.glownie brzuch uda i boczki

Ja mam nieco odwrotny problem do ciebie :) ale że znam się trochę na ćwiczeniach, to kiedyś trafiłam w necie na ten zestaw ćwiczeń i muszę ci powiedzieć, że jest naprawdę niezły. :) spośród wielu innych na róznych stronach, ten jest całkiem dobry :) a w zasadzie nie trzeba do niego specjalnego sprzetu, wystarczy tylko motywacja i trochę wolnego czasu :)

wiem z autopsji, że 6 Weidera jest świetna na mięśnie brzucha i na te tzw. "boczki" też :) ale aby ją ćwiczyć trzeba mieć naprawdę duzo samozaparcia w sobie, bo trening jest bardzo bardzo intensywny... i żeby nie narobić sobie szkody równocześnie trzeba ćwiczyć mięśnie grzbietu..

Gość lkcndihfew89hfe3
kurde ja mam troche problemow z kregoslupem,to nie bedzie problem przy aw6?

hmm... a co to za problemy?? Generalnie przy problemach z kręgosłupem wskazane jest wzmacnianie mięśni brzucha, ale może niekoniecznie takim wysiłkiem jak 6 Weidera :) a to z tego względu, że mięsnie brzucha trzymaja także kręgosłup.. poczekaj... zaraz ci stworzę kilka ćwiczeń na brzuch :)

1. Kładziemy się na płaskim podłożu z rękami wzdłuż tułowia. Podnosimy na zmianę raz jedną, raz drugą nogę pamiętając o zachowaniu kąta 90 stopni w kolanie i biodrze. Podczas podnoszeń, unosimy jednocześnie barki bez odrywania tułowia od podłoża. To moment największego napięcia mięśni, więc wytrzymujemy w takiej pozycji około 3 sekundy. Jeśli to nam pomoże, można objąć kolana dłońmi, lecz nie przytrzymujmy ich zbyt mocno. 2. Jest to ćwiczenie analogiczne do pierwszego. Ponownie kładziemy się na płaskim podłożu, lecz w tym wypadku unosimy jednocześnie obie nogi pamiętając o odpowiednim kącie nachylenia i uniesieniu barków. Wytrzymujemy w takiej pozycji 3 sekundy podczas których zachowane jest maksymalnie napięcie mięśniowe. 3. Podobnie do pierwszych dwóch, tylko ręce splatamy na karku (sztywno!) i podnosimy jedną nogę zachowując kąt prosty w kolanie i biodrze i dotykamy do kolana przeciwnym łokciem, wytrzymujemy 3 sek i zmiana stron To są wybrane i przerobione ćwiczenia z owej 6 Weidera.

Gość lkcndihfew89hfe3
ok,bede to cwiczyc :) i wieczorem na rower :)

albo lepiej wybierz sobie z tej całości ok 8 ćwiczeń, rób dziennie po ok 10 powtórzeń każdego, to ci zajmie jakieś pól godz. i np. tydzień ćwiczenia, tydzień rower itd. :) a co do roweru to lepiej po polnej drodze, ale równej nie wyboistej i dosyć szybkim tempem :)

Gość lkcndihfew89hfe3
czemu po polnej?

jest bardziej miękka niz asfalt, zatem mniejsze obciążenie, a jesli masz chory kręgosłup, to powinnas unikac wybojów. W ogóle w celach treningowych zaleca się raczej jazdę na rowerze po drózkach leśnych np., w parku, jakichs ścieżkach.. na pewno znajdziesz jakąs trasę :) a żeby ci nie było smutno, to zacznę ćwiczyc razem z toba :) z tym że mi chodzi o rozbudowę mięśni :)