Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nadia!

Na jaki język jest w dzisiejszych czasach zapotrzebowanie?

Polecane posty

Załóżmy, że znam bardzo dobrze angielski i niemiecki. O jakim języku powinnam pomysleć? Francuski? Jakies propozycje?:)

Tłumacze hebrajskiego niezłą kasę trzepią. W Warszawie jest tylko dwóch przysięgłych.

Gość amatorlasek
obrotny....by dobrze robił...

Gość popieram anouk
chinski i wszelkie skandynawskie angielski to minimum niemiecki na poziomie komunikatywnym w sumie tez.

Gość twój były kochanek
chiński zdecydowanie

Rosyjski tak jakby nie dla mnie:P Japoński juz bardziej, ale mnie przeraża. Chiński..no tak..to przyszłość..widząc co się dzieje.. Tylko nie sądzę, abym dała radę.. Myslałam o holenderskim, jednak on strasznie podobny do anga/niemca i franc w wymowie. I w sumie nie wiem do czego miałby mi się przydać:P Jak juz to turecki:D Sympatyczny;) Francuski raczej zbyt trudny..

Hiszpański, to byłoby najprostsze:) Bo od dziecka mam z nim do czynienia .. Jednak czy w PL przyda mi się?

Gość Ksiądz Mirosław
na esperanto, łacine, suahili

Chiński w biznesie to atut wielki. Firmy za to zapłacą. Kantońskie, doprecyzuję, ale tez i mandaryński.

Gość rosyjski i japoński
teraz są na topie

Gość nkjnjk
zastanawiam sie czy ludzie piszacy w tym watku maja swiadomosc, ze wypisuja bzdury?:O Hiszpanski?:D Hiszpanski w Europie ma zerowa przydatnosc, jest mnostwo Hiszpanow w UK i biegla znajomosc hiszpanskiego wcale im nie pomaga. Europa to nie USA. Chinski tez wcale nie jest jakims zajebiscie przydatnym jezykiem, bo wszelkie interesy miedzynarodowe sa zalatwiane po angielsku. Ogolnie zaden jezyk oprocz angielskiego nie sprawi, ze bedziemy miec wieksze szanse na rynku pracy. Poza tym nie znam osoby, ktora nauczylaby sie doskonale jezyka, kiedy jej motywacja byloby by tylko dostanie lepszej pracy. Aby nauczyc sie jezyka potrzebny jest zapal, motywacja i zaangazowanie emocjonalne.

Hiszpański bardzo mnie zawsze fascynował.. jednak właśnie nie widzę celu. Nie w PL:P Natomiast pozostaje mi chyba szlifowanie anga i niemieckiego.. Tu mam wiele jeszcze do zrobienia..w tym kraju to chyba NAJprzydatniejsze języki. Jeszcze rosyjski...cóż, nie mam właśnie motywacji:P

Gość tyrgewaszdrfgthuji
slyszalam ze skandynawskie jezyki przydaja sie w firmach.. szwedzki zwlaszcza ale ile w tym prawdy to nie wiem

Gość xdedcdfc
moj kolega zna czeski i tez kase trzepie ;) byle nie angielski i niemiecki ...

A ja znam właśnie rosyjski, a chciałabym lepiej mówić po angielsku tylko nie potrafię. Mówię tyle o ile.. co ze szkoły wyniosłam. Uczyć się samej czy lepiej jakieś kursy?

Gość Marcin_
hiszpański jest bez sensu nie tylko w polsce ale i gdzie indziej na świecie, do hiszpanii też nie opłąca sie wyjechać :O

Gość plim plum plam
Hiszpański i angielski to dwa języki obowiązkowe i narodowe w USA, tak jak angielski i francuski to języka narodowe w Kanadzie.

Gość van helsing
czy wie ktoś co to jaja cygana?

Gość Pompeja obciągara z Głogowa
na sprawny.

Gość gość
Od poziomu A1 do B1 możesz zrobić niemiecki na https://facebook.com/niemieckizpasja. 10 miesięcy i masz wiedzę skondensowaną praktycznie przez wszystkie szkolne lata, do tego z praktycznym zacięciem. Po 4 miesiącach już mogłam sporo powiedzieć. Nieźle kojarzyłam zwroty. Gramatyki praktycznie się nie uczyłam. A byłam całkowicie zielona. Ani me, ani be po niemiecku. Chciałam do pracy, do rozwinięcia kwalifikacji się podszkolić.