Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bebilon pepti 1111

PIERWSZY DZIEŃ Z BUTELKĄ proszę o pomoc i o rady będę bardzo wdzięczna

Polecane posty

Gość bebilon pepti 1111

hej moja córka ma 4 tygodnie od dziś jestesmy na bebiloni epepti i pediatra kazał przepajać małą wodą albo koperkiem tylko mam problem ponieważ nie wiem kiedy to robić ? mała je co 3 godziny więc kiedy mam jej podać ten koperek ? i ile mililitrów ? i drugie pytanie jaką wodą karmicie ? ja gotuje wodę z kranu 5 min i studzę (w tym czasie mała strasznie płacze bo jest już głodna) a wy jak to robicie ? a no i po ażdym karmieniu polewam butelkę i smoczek wrzącą wodą

w międzyczasie podawaj picie. Jeśli chcesz dawać koperek to najlepiej z apteki, tych granulatów lepiej nie, bo mają cukier i nie będzie chciała pić wody. A ile ml? Mój nie wypijał więcej niż 30ml za jednym razem w 3miesiącu życia, wcześniej karmiłam piersią, więc nie dopajałam A wodę przegotowuję wcześniej i tylko w czajniku elektrycznym podgrzewam- trwa to 5sekund

Gość bebilon pepti 1111
włąśnie o wodzie tez tak myślałam tylko że ja w czajniku mam okropny kamień ;/ mimo tego że czajnik ma 3 dni ;/

Ja mam podgrzewacz. Butelka z wodą stoi w nim i jak przychodzi czas karmienia to tylko wsypuje mleko, mieszam i już. Jak nie chcesz mieć wiecznie włączonego podgrzewacza to możesz też w termosie trzymać wrzątek a w jakimś pojemniku zimną wodę i przed jedzeniem wymieszać.

ja wodę gotuję,wlewam do termosu i ten sposób mam zawsze ciepłą pod ręką. Wlej trochę wody do butelki w której robisz mleko i zakręć,jak przyjdzie pora karmienia dopełnisz ciepłą wodą z termosu i gotowe! Termos przed użyciem wyparz.

Kup filtr do wody np brita albo zelmer Ja gotuje i wlewam do szklanego dzbanka, potem nalewam porcje do butelki i podgrzewam w mikrofali.

Gość mama z Radomia
mój był tylko 2 tygodnie na piersi i od tego czasu robię tak(sposób sprawdzony też u siostry;)): Mały ma swój garnek wlewam tak gdzieś pół garnka wody Primavera czekam aż się zagotuje i wyłączam, a później przed każdym karmieniem tylko podgrzewam tą wodę i wlewam odpowiednią ilość do butelki. A po każdym karmieniu myję butelkę i smoczek pod bieżącą wodą a póżniej zlewam wrzątkiem i tyle

Gość lokewsa
a próbowałyście daważ wodę nieprzegotowaną, ale źródlaną? Mozna tak? Czy każdą trzeba gotować?

Gość olamary
Mój maluch jest na butelce i robię tak: przegotowuję wodę z żywca i nalewam do termosa, jak zdarzy mi się, że jest za gorąca dolewam zwykłej nie przegotowanej z butelki, czasami też robię herbatkę z nieprzegotowanej i maluchowi się nic nie dzieje.Butelki i smoczki myję w bardzo gorącej wodzie z odrobiną płynu do mycia naczyń, czasmi też wyparzam, ale to tak raz na tydzień.Położna mi powiedziała, żeby herbatką albo wodą dopajać jak dziecko zacznie się domagać wcześniej niż po 3godzinach i tak też robię od początku, a teraz w upały nawet pomiędzy każdym karmieniem, chyba że śpi to nie, bo go nie budzę:)

Gość mama czerwcowa 2011
podgrzewacz na allegro doslownie za 30zł i juz wczesnie jak ugotuje wode z kranu w garnuszku przestudze wlewam do butelki i wstawiam ta wode do podgrzewacza ustawionego na 40 stopni jak maly chce jesc to wyciagam butle dosypuje mleka i od razu gotowe jedzenie nie gorace i nie zimne a w sam raz :) my dajemy wode do picia na poczatku nie chcial jej pic bo mu nie smakowala ale zaczyna sie przyzwyczajac :)