Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 9994444

Czy to prawda że dziecko może miec inne nazwisko niż rodzice?

Polecane posty

Gość 9994444

Czy to prawda że dziecko może miec inne nazwisko niż rodzice? Kobieta zostaje przy swoim nazwisku. Mężczyzna zostaje przy swoim nazwisku. A dziecko może dostac inne nazwisko niż mają jego rodzice? Znacie ludzi którzy tak postąpili ze swoimi dziecmi?

Gość nataszka waszka
No ale czyje? sąsiada? :o🖐️ Dziecko ma albo ojca albo matki albo podwójne - nie wydziwiaj kobieto :o

Gość wygląda to tak
Jeśli kobieta i mężczyzna zostają przy swoim to dziecko może mieć a) nazwisko takie jak matka b) nazwisko takie jak ojciec c) nazwisko łączone z nazwisk obydwóch rodziców Innej opcji nie ma.

Gość myslę, że dziecko może
mieć inne nazwisko - pytanie - po co? A przede wszystkim - dlaczego? O to mogą pytać w urzędzie i trzeba uzasadnić. U mnie było tak, że ponieważ mąż jest cudzoziemcem - to mimo, że mam jego nazwisko - dziecko ma podwójne. Jak dorośnie - niech sam decyduje, gdzie chce mieszkać i jak się nazywać.

Gość 9994444
Po prostu mozna dziecku wymyslec jakies nazwisko. Bo jesli facet ma nazwisko Ch*jdas a kobieta Pipa to chyba lepiej by dzieciakowi dali na nazwisko Nowak?

Gość opolskie
ja znam takich ludzi, którzy mają dziecko z nazwiskiem panienskim matki, natomiast matka aktualnie już ma po męzu (i ojcu dziecka) czyli dziecko ma inne nazwisko niż rodzice.

Gość maaam pytaniełe
a ja z kolei znam przypadek gdzie dziecko sie urodziło, rodzice sie rozwiedli, i dziecko ma nawzisko ojca a rodzice z którymi mieszkają mają swoje nazwisko

Gość maaam pytaniełe
aha to już wiem autorko - zrób sobie dziecko z np. Kowalskim, a potem wyjdz za mąż za Chujdasa i wy bedziecie miec chujdas a dziecko kowalski