Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem glupia do potegi

Przeliczylam dzisiaj ile moglam zaoszczedzic odkad pracuje. Jestem na siebie zla

Polecane posty

Wyliczylam mniej wiecej ile moglam zaoszczedzic odkad pracuje. Wyszlo mi okolo 50000 zl. Szastalam kasa na prawo i lewo, kupowalam pierdoly, niepotrzebne. A tak to bym mialam 1/6 mieszkania juz :O Jestem na siebie taka wkurzona. Teraz zostal mi jakis 1000 oszczednosci :O I mowie sobie dosc! Bede minimalistka.

Teraz moge odlozyc spokojnie 1000 zl, w porywach do poltora moze nawet. Wczesniej moglam wiecej, przez 4 lata by sie tyle uzbieralo. Jak nie wiecej :O Glupia ja 😭 Dobre, ze to tylko brak oszczednosci, nie dlug :P

Pracuje w burdelu, 10 tysiecy miesiecznie

Zachęcam do zapoznania się z wątkiem o oszczędzaniu:) Dokładnie - ja nie jestem za odmawianiem sobie wszystkiego.. Jednak bezsensowne wydawanie kasy? PF!

Przynajmniej dobrze sobie żyłaś 🖐️ Jest tak, że ludzie, którzy wiecznie oszczędzają na koniec i tak nic z tego nie mają, a odmawiali sobie wszystkiego

Gość purpura_to_moj_płaszcz
Mnie niesamowicie wkurza moje lenistwo i to, że nie chce mi się gotować w domu obiadów i brać do pracy, tylko jem na mieście w knajpach i płacę 25zł za obiad:/ Spokojnie 400zł bym zaoszczędziła na samym żarciu, gdyby mi się chciało.

z drugiej strony nie żałuj...znam masę ludzi co ciągle oszczędzali i sami nic z tego nie mieli, bo to był ciągły wyścig za kasą. pieniądze zmieniają człowieka

Gość purpura_to_moj_płaszcz
wiem, ale mi się nie chce. Trzeba zrobić zakupy, ugotować, zapakować w pojemnik, pamiętać, żeby wziąć go do pracy, a potem pamiętać, żeby zabrać do domu i umyć. Oczywiście to żaden problem, ale moje lenistwo nie zna granic i płacę za nie miesięcznie 400zł. W sumie to nawet więcej, bo to nie jedyny przykład lenistwa w moim życiu:P