Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przedstawicielka męża

Czy chciałybyście mieć możliwość kotrolowania dziecka w domu?

Polecane posty

Witam drogie mamy. Chciałabym zasięgnąć Waszej opinii na temat inteligentnego budynku i automatyki domowej. Gdyby było Was stać czy chciałybyście mieć np możliwość kontrolowania tego, co robią Wasze dzieci w domu pod nieobecność rodziców? Na przykład w pracy logujecie się na odpowiedni serwer i podglądacie z kamer dzieci i to co się dzieje w domu. . Albo możecie zdalnie, z miejsca pracy czy po prostu gdzieś w terenie włączyć laptopa i sterować brama garażową, roletami czy piecem. Jeszcze jeden przykład - automatyczne włączanie i wyłączanie świateł w domu, w pomieszczeniach na zasadzie czujek ruchu...itd

Gość wiesz ze takie coś jest
karalne? nie dawno był program o tym dziecko skarżyło sie w szkole nauczycielom że nie ma prywatności itp bo wszędzie kamery ;/ nauczyciel zgłosił to opiece społecznej i przyszli zobaczyć okazało sie ze dziewczynka miałą racje i kazali ściągnać kamery i zapłacić kare grzywny.. po tyg przyszli i dalej to samo mieli miec rozprawe w sądzie bo to jest niedorzeczne !!! ale wczesniej dziewczynka uciekła z domu !! przez te kamery bo miała dosć tego.... naszczęście ja znależli rodzice odmontowali kamery i życie im sie polepszyło to chore jest jak można być na tyle głupim by montować kamery ;/ do podgladu własnych dzieci..głupota rodziców

nie wiedziałam o tym natomiast uważam, że to nie jest głupota i nie powinno być karalne. jest wiele dzieci z tzw. kluczem na szyi. Przychodzi ze szkoły taki 7, 8, 9 latek i ja chciałabym wiedzieć np, że w ogóle wrócił ze szkoły, że zajmuje się lekcjami a nie gra na komputerze itd.

Kazdy potrzebuje troche prywatności. Myślę, że takie ciągłe podglądane dziecko może nieprawidłowo się rozwijać. Nigdy nie zafundowałabym dziecku życia w Wielkim Bracie...

dziecko nie musi o tym wiedzieć, że w domu jest mała kamera

raczej nie czyli uważacie, że taka kontrola dziecka jest po porostu bez sensu?

Gość bukaaa
Odpowiedźcie sobie czy wy chciałybyście być podglądane? Choć słyszałam ostatnio, że osoby monitorowane w pracy maja lepszą postawe przy biurku. Ale to tak na marginesie.

Gość nie polecaaam
Uważam że podglądanie kogokolwiek, nawet dziecka, co jest podyktowane względami bezpieczeństwa jest chore...Wywoła dziwne zachowanie u podglądaczy i u podglądanego, które nieważne czy wie, czy nie, ale na pewno w końcu się dowie...Mimo wszystko to co innego mieć monitoring np. podwórka, czy nikt się nie kręci...a co innego podglądać ludzi...nie polecam...

Gość wiesz ze takie coś jest
karalne jak napisałam.... i dokładnie poprzedniczka napisała że dziecko się może żle rozwijać tak samo było w przypadku o którym ci pisałam dziewczynka uczyła sie znakomicie ale od momentu gdy zauważyła kamere w domu strasznie sie opuuściła w nauce bardzo sie stresowała ..koleżanki do niej przychodzili a ona była w stresie bo ciągle ja podglądano;/ dla mnei to chore naprawde chcesz wiedzieć czy dziecko 9 letnio przysżło do domu załóż tel stacjonarny ! i dzwoń ..uprzedż wtedy dziecko ze zawsze będziesz dzwoniła bo sie martwisz i tyle..a nie podglądy;/ chciałabyś by w dzieciństwie ciebie podglądano każde dziecko nastolatek ma swoje tajemnice i chce mieć prywatnosć a takimi rzeczami sie ją narusza i to za bardzo

Gość bukaaa
Nie powiedziałabym, ze bez sensu. Pewnie są rodzice, którzy byliby zadowolenie z tego rozwiązania. Miałam znajomą, która czytała pamiętnik córki, aby - jak twierdziła - ją kontrolować. Ja czułabym się jak podglądaczka i takiego rozwiązania nie chciałabym.

Już bardziej podoba mi się pomysł umieszczenia czipu w np: komórce i kontrolowanie czy dziecko napewno jest w domu a nie łazi po mieście bez opieki.

ok, zostawmy w takim razie sprawę podglądania co mysliscie w takim razie o innych funkcjach inteligentnego budynku, czy macie może pomysł na jakaś nową funkcję, czy jest coś co chciałybyście zautomatyzować ?

Wredzioszek - bardzo fajny pomysł!

Gość nie polecaaam
Monitoring działki, podwórka wydaje się być fajny, tylko to też nie jest dla każdego, bo nie brakuje takich, którzy by pojechali 30 km poza dom powiedzmy na piknik i by siedzieli z laptopem i sprawdzali, czy nikt się nie kręci, co chwilę ;), zamiast odpoczywać...

monitoring działki czy własnego podwórka też wydaje mi się przydatna funkcją muszę sobie zapisać ;) zbieram ogólne informacje o tym, co mogłoby zrobić furorę w naszym społeczeństwie

Gość Nie wiem po ile jest w
Idiotyczny pomysł. Ograniczanie dzieci sprawia, że wyrastają na sztywne niekreatywne jednostki - takie roboty, od wykonywania poleceń.

Gość mamamama27
autorko a chciałabyś żeby ciebie ktoś podglądał? nawet jako dziecko? dziecko to odrębna osoba mająca swoje życie - jak je zostawiam same w domu to mam pewność że jest na tyle mądre że głupoty nie zrobi

Gość pogieło cie chyba
kochasz swoje dziecko?? chciałabyś być na jego miejscu szpiegowana non stop? no ludzie drodzy :O meża też szpiegujesz?

drogie mamy ja tylko zbieram informacje i za Wasze opinie jestem bardzo wdzięczna już pisałam, że porzucam ten pomysł podglądania i chciałabym się dowiedzieć co uważacie za przydatne w inteligentnym budynku albo co chciałybyście sterować zdalnie, przez komórkę lub laptopa

Gość pogieło cie chyba
ty najpierw sama stań się inteligentna a potem zajmij się budynkiem :O dziecko to nie pies

dziękuje za opinie, ale Pani nie umie czytać ze zrozumieniem

Gość pogieło cie chyba
och ach Ę Ą a ciekawe co za kilka lat :) jak to 'dziecko' bedzie chciało wyjechać gdzieś ze znajomymi, już to widze... albo więzienie w domu albo inteligentny pas cnoty, alkomat w buzi, alram w tyłku

POGIĘŁO CIĘ CHYBA czy Ty kobieto rozumiesz, że ja nie staram się niczego sprzedać czy wprowadzić na rynek jakieś kretyństwo, tylko ZBIERAM OPINIE. Dostałam wcześniej kilka odpowiedzi, że to głupi pomysł i wyobraź sobie, że napisane kulturalnie. Przestań wiec odpisywać w tym temacie, bo nie czytasz do końca i z uporem maniaka piszesz o podglądaniu i krzywdzeniu dzieci

Gość pogieło cie chyba
sam fakt że na niego wpadłaś świadczy o tym że coś z tobą nie tak, zobacz że reakcje wszystkich były jednoznaczne :D tu chodzi o ZAUFANIE. jeśli od najmłodszych lat nie będziesz mieć zaufania do dziecka to..sama zobaczysz nie ma zaufania - nie ma więzi jakoś ludzie żyli tyle lat bez internetu, bez czipów i innych bajerów i byli szczęśliwi no ale to twój wybor, żegnam czule 🖐️

nadal nie rozumiesz, co to znaczy zbierać opinie:) żegnam

oczywiście opinie na rzecz pewnej firmy, która chce się specjalizować w automatyce domowej i szuka pomysłów na to, co ludziom może być potrzebne i czym mogą sterować zdalnie.Wyżej wymienione pomysły są autorstwa tej formy a dokładniej rzecz ujmując trzech facetów ;)

Gość flow
droga autorko piszesz ze dziecko nie musi wiedziec ze jest kamerka w domu a co w sytuacji gdy dzieciak po powrocie do domu gra w gry na kompie, oglada tv, je slodycze itp a tobie gdy pytasz czym sie zajmowalo klamie ze odrabialo lekcje, czytalo.... i taka sytuacja zdarza sie kilka razy... w koncu nie wytrzymujesz i mowisz gowniarzowi ze klamie bo w domu jest kamera i go obserwujesz dzieciak jest w szoku. nauczysz tym sposobe dzieci ze nie ufasz im, ze w nic nie wierzysz a wrecz z gory zakladasz ze klamia i kombinuja ja rozumiem ze w dobie big brothera to glupawka ludziom odbija ale na litosc boska pozwol dzieciom miec dziecinstwo ja bardzo dobrze wspoinam chwile gdy po powrocie ze szkoly, gdy nie bylo rodzicow, moglam sama sie rzadzic :) zadnej krzywdy ani sobie ani nikou innemu nie zronbilam wiec czemu nie chcesz pozwolic zyc dzieciom tak jak chca?> czemu nie szanujesz ich indywidualności?

Gość tyle tylko
jak widzisz autorko , nie masz szans na konstruktywną rozmowę , głupie baby widzą tylko to co chcą wis=dzieć , nawet jak im napiszesz do czego jest ci potrzebna vich odpowiedż . Wiekszość tu pewnie uważa ,że powieść pisana w liczbie pojedyńczej i w czasie terazniejszym to autobiografia :D:D:D przypadek cżesty na kafie - brak umiejętnosci czytania ze zrozumieniem :D

nie zdecydowałabym sie na kamery w domu, ale kamery na podjeździe, w garażu, na ogródku owszem ;)