Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Duszołap

Nie ma sensu głosować na PIS

Polecane posty

Gość Duszołap

Jaki jest sens w głosowaniu na PIS, skoro realnie mają szansę na najwyżej 35% głosów. Nawet jeśli uda im się pokonać PO, to nie będą mieli z kim stworzyć koalicji, może jedynie z PJN, które na 16% liczyć nie może. Jak wiadomo, rząd mniejszościowy nie ma jak rządzić i zostaną rozpisane nowe wybory - kasa wyrzucona w błoto. Przekonajcie mnie, jeśli jest inaczej.

Gość Duszołap
up

Gość buahahahaaa
pisiory do obory, wygra PO🖐️

Gość trzeba koniecznie głosować
na PiS, bo Kaczyński i Macierewicz, bez immunitetów poselskich, zgniją w pierdlu, za radosną działalność w IV RP, a czają sie na nich SLD, PSL, i Ruch Palikota.

Gość fotel
tyle w życiu robimy bezsensownych rzeczy ,że jedna więcej nie zaszkodzi.

jest sens głosować, dziś wykopali Awssermana, czyli jeden głos na pisiorów więcej.

sorki Wassermana

Gość Duszołap
Ale niezależnie od poglądów politycznych, czy nie uważacie, że to tylko strata czasu i pieniędzy głosować na przegranych. Rozumiem jeszcze, kiedy w grę wchodzi jakaś koalicja, z kosmosu czy nie, ale w tym prypadku koalicji po nie bedzie, wiec rządzenia tez nie będzie. Rozumiem tez głosować, bo ktoś się zgadza z czyimś pomysłem na rządzenie, ale jedynym pomysłem na rządzenie PIS jest stworzenie instytucji "Ministra Dochodzącego Prawdy O Katasrofie Smoleńskiej".

Gość miałem jeszcze resztki sympati
do PiS-u. Po wypowiedzi tego cherubinka Hofmana, na temat PSL, tzn polskich chłopów, rolników, myślę, że jakieś piguły, nie tylko prezes bierze, ale także i podwładni. Dojście do władzy PiS, samodzielne rządzenie, nie do osiągnięcia, to chyba tylko reanimacja Ligi Polskich Rodzin.....

Tak, Hofman przydupas z każdym dniem mnie przekonuje, że powinnam oddać głos na PO.

Gość miałem jeszcze resztki sympati
panienka Wassermanówna, już tatusia wykopała, a jak pisiory dojdą do władzy, będą wykopywać resztę i będzie na nowo.....a tak poza tym, te prowokacje pisowskie juz są poniżej pasa. Podobno w Ostródzie jakis menel zayebał jakąś tablicę pamiątkową po L. Kaczyńskim, akurat , teraz na miesiąc przed wyborami!!!!!!!!

kingusia Może tobie jest potrzebny komunizm. Mnie nie, bo ja chcę mieć ferrari, jacht pełnomorski i zamek na szczycie góry. W kapitalizmie mam niejakie szanse na realizację. W komunizmie już nie, bo komunizm nie bierze pod uwagę ludzkich marzeń, pragnień i szerzej po prostu ludzkiej natury. Wymyślili go ludzie bez elementarnego zrozumienia człowieczeństwa, takim jakie ono jest. Durnie po prostu. duszołap Sam prezes PiS zgodziłby się z Tobą (tak myślę) ale po cichu. On nie raz mówił, że interesuje go solidny rząd większościowy, aby mógł rządzić, a nie szarpać się. I myślę, że tak naprawdę on czeka na totalną kompromitację i porażkę PO ale już po wyborach. Może za dwa lata..?

Gość dr Alina Lejzi-Arbajt
Tylko Palikot, bo marihuanę zalegalizuje!

Przeklęte pragnienia Po aferze hazardowej PO się będzie pilnowało, nie widzę raczej szansy na totalną kompromitację. Wszyscy, w tym Tusk wiedzą jak skończyło SLD na robieniu mega wałków.

do PiS-u. Po wypowiedzi tego cherubinka Hofmana, na temat PSL, tzn polskich chłopów, rolników nie ma związku pomiędzy oceną PSL a chłopów to nie są tożsame środowiska wręcz niezbyt ze sobą powiązane Dokonujesz manipulacji utożsamiając partię i to wcale nie tak licznie popieraną z mieszkańcami wsi, rolnikami. Niejeden rolnik dałby Ci w łeb za te brednie. PSL jest tylko partią władzy, no może teraz jedynie partyjką i to od zawsze (pomijam PSL Mikołajczyka) czyli od czasów ZSLu i przez całą III RP.

Gość im bliżej wyborów tym więcej
głupich tematów pseudopolitycznych zakładanych przez głupkowatych lemingów.

Gość prezes PiS-u jest starym
schorowanym dziadem, na dodatek wyjątkowo głupim i upierdliwym. Miał oparcie w ludziach, ale juz są w grobach, niestety. Ale, że jest kryptogejem, sprowokował powstanie PJN, teraz szpanuje się na opozycję, ale moze tylko piardnąć, bo mu zostali same przygłupy.

Z PSL wszyscy powinni się liczyć, ta partia zawsze była i zawsze będzie w parlamencie bo ma swój stały elektorat. A jak PIS chce wyrwać trochę PSL-owego elektoratu, to właśnie pan Hofman im to uniemożliwił.

Alanyaaaa Masz pewną rację, ale świadomość to nie wszystko. Po wygranych wyborach znów poczują się pewnie. Trzeba będzie znów nagradzać, rozdzielać i co chyba najważniejsze; zgarniać do siebie ile wlezie bo nikt w PO nie będzie już wierzył w możliwość ponownego sukcesu wyborczego, więc nie ma takiej siły aby Tusk ich upilnował, aby korumpowali się z umiarem :D Zakładam też, że sytuacja gospodarcza raczej się pogorszy, że zaniedbania PO a także wszystkie te wcześniejsze w końcu wysypią się jak z rogu obfitości :D Myślę, że to się może stać, do 2, 3 lat. SLD był totalnie zaskoczony obrotem sprawy. PO nauczyła się radzić sobie z takimi sytuacjami, ale gdzieś pewnie jest apogeum powodzenia w kłamstwie, gdy wkoło robi się co raz bardziej dziadowsko. Oczywiście mogę się pomylić, możesz mieć rację, że PO przetrzyma wszystko. To także mogę sobie wyobrazić jak triumf jakiegoś neoleppera.

Hofman właśnie załatwił na "perłowo", ludzi niedobitków Samoobrony, może by i zaołosowali na PiS, ale lepiej zrobia jak zagłosują na PO, SLD

Gość Duszołap
Kaczyński miał tylko jedną szansę na to, żeby sie wybić, czyli wtedy kiedy była afera Rywina, a PIS wtedy glosił walkę z korupcją, aferami i ukladami ale ja zmarnował na koalicje z Samoobroną i LPR-em. Teraz juz nie ma czym straszyć, a jego elektorat to juz tylko obrońcy krzyża, słuchacze Radia Maryja i wszelkiej masci nieudacznicy, którzy chcą żeby premier im dał pieniądze do rączki.

toż mówię, że jest starym głupkiem. Kutz, po śmerci Blidy powiedział, im wyraźnie, to trumna to początek końca, a to co pokazują w tv, zjazdy PiS-u, ludzi, którzy tam są, najśmieszniejsze było przedstawianie pisowskich pań, stare baby nadające sie na hormonalna terapie zastępczą a nie do sejmu.

Teraz prezes znalazł sobie polską andżelinę i jeszcze jedną laskę. Nie wiem tylko po co.

Głosujesz na partię, która jest Ci najbliższa ideowo, więc sens jest. Nie ma sensu wybierania na zasadzie tego, kto ma największe szanse na wygranie wyborów.

duszołap Tzw UKŁAD (traktuję to określenie hasłowo, wiadomo że chodzi o sieć korupcyjnych powiązań, na szczeblu najwyższym i powiązania agenturalne szczególnie z Moskwą) istnieje nadal. Nic się nie zmieniło, jest gorzej. Ale musi być jeszcze gorzej aby ludzie zechcieli nie głosować na PO i to może wystarczyć, w pewnych okolicznościach do wygranej PiS. Trochę Ciebie pamięć zawodzi. Ciekawe jak PiS miał walczyć z korupcją, nie mając stabilnej większości? Dobrali więc sobie tę większość ze szkodników takich jak Lepper i wykonali jednak kawałek dobrej roboty, wyniszczając Samoobronę i na dodatek LPR. Nie śmiałbym się z tzw obrony krzyża. To jest sprawa poważna i piszę to jako ateista. Mnie nie przeszkadza krzyż w tym miejscu. Wręcz rozumiem ideę jego obecności i jestem jak najbardziej za tym by tam stał, tym bardziej, że było i jest wielu tego zwolenników. Mądry i przyzwoity polityk, przyszedłby, uklęknął jeśli wierzący, zapalił znicz i poszedłby. Ale elita PO nie jest przyzwoita ani mądra, tylko cwana i de facto antypolska. Tyle miałem do powiedzenia

Aha ja i tak zagłosuję na PiS i mam w dupie te wasze wywody niewiele warte merytorycznie i jeszcze mniej w wymiarze patriotycznym i jeśli znów się podniesie wrzask że ktoś dzieli Polaków na patriotów i ich odwrotność to Wam powiem, że są pośród nas tacy, którzy sami się miana Polaka pozbawiają i Bóg z nimi albo nieskończona pustka bo przecież w Boga nie wierzę :D

Gość jestem tylko o rok młodszy od
prezesa PiS-u i mogę tylko powiedzieć, że to co chciał stworzyć w Polsce PiS, tzw. IV RP, to klasyczne , oparte na wzorcach stalinowskich państwo. W innym kraju, gdzie liberalizm, ma mniejszy zasięg, panowie z PiS, odbywaliby długoletnie kary więzienia, a nie jeździli po Polsce i udawali Greków.

Gość Duszołap
Przeklęte pragnienia Nikt PISowi wówczas nie kazał wchodzić w koalicję z samoobroną i lpr-em. Mogli wejśc w koalicję, tak jak kazdy wtedy tego oczekiwał z PO, ale PIS chciał mieć pełnię władzy, wszystkie najważniejsze ministerstwa, a PO miało być tylko od podnoszenia rączki i naciskania guzika, jak prezes powie kiedy. Prawda jest teraz taka, że Kaczyński jest niezdolny do żadnego kompromisu, do rządzenia z kimkolwiek, do dogadania się z jakimkolwiek człowiekiem (wszystkie jego przydupasy marnie skończyły i zapewnie Hofman też tak skończy). Na dodatek PIS nie ma żadnego konkretnego programu, a tylko populistyczne hasła. Ja nie mówię, że PO jest święte, bo nie jest i nigdy nie było. Nie wierzę też, zeby wszyscy mieli czyste ręce jeśli idzie o korupcję. Pewnie, że też obiecują różne rzeczy, których nie da się dotrzymać i całkiem możliwe, że kiedyś jakaś grubsza afera wyjdzie na jaw. I o ile ktoś nie ma lewicowych poglądów to niespecjalnie ma na kogo głosować, a PIS swoim działaniem i totalną głupotą i tym, że nadal pamiętam ich krótkie rządy, pcha mnie do urny i każe głosować mimo wszystko na PO.