Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak się zaopatrujecie na to

Chciałybyście żeby kobiety w szpitalu miały wybór: CC lub SN?

Polecane posty

Gość jak się zaopatrujecie na to

W prywatnych klinikach CC wykonują na życzenie i ten poród widnieje w cenniku usług. Co myślicie o wyborze w publicznych szpitalach? Ktoś kiedyś podał informację, że koszty porodu SN i CC są praktycznie takie same, a jeśli chodzi o komplikacje, to pół na pół, więc uważacie, że powinna być taka opcja? A może uważacie, że CC, to poważna operacja i powinna być wykonywana tylko ze wskazań medycznych?

Gość diabl12
to chyba oczywiste, ze każda kobieta powinna mieć prawo wyboru. Dla jednych porod sn to koszmar i trauma na cale życie, a dla innych cc jest nie do zaakceptowania.

Gość nikon i minolta
Ja wolałabym wybór z zzo czy bez..... Ale też chciałabym mieć wybór sn czy cc

Gość wybór? ale to chyba lekarz
powinien decydować ja miałam sama zdecydować czy chcę CC czy SN:O

Gość czarodziej z forum
tak - kobieta powinna mieć wybór, ale mimo to lekarz powinien zaproponować jaki poród dla kobiety byłby odpowiedniejszy

Gość wybór? ale to chyba lekarz
ja miałam zdecydować sama mając świadomość, że na pewno urodzę chore dziecko za skrajną hipotrofią wybór był oczywisty - wybrałam CC, bo wiedziałam ,że porodu SN moje dziecko może wcale nie przeżyć niemniej byłam w szoku, gdy lekarz kazał mi samej zadecydować

Wg mnie lekarz powinien decydować. Ich wiedza jest jednak lepsza a nam się często wydaje że jak poczytamy w necie to juz wiemy wszystko. CC to jest jednak poważna operacja a nie drobny zabieg i powinna być przeprowadzane tylko gdy jest do tego poważny powód. A nie widzimisię czyjeś.