Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nowy smaczek

Potrawy z piersi kurczaka

Polecane posty

Gość Nowy smaczek

Cześć, ma ktoś może sprawdzony przepis na potrawę z piersi kurczaka? Dzisiaj mam zamiar zrobić coś z piersi, kotlety się już przejadły, tak samo gyros i kebab...:( Może jakaś zapiekanka? Proszę o jakiś przepis, szukałam w google, ale są same skomplikowane przepisy no i nie sprawdzone... Pomóżcie mi:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Baba Jestem
czesc. ja dzis robie piersi nadziewane. nadziewam dwoma roznymi nadzieniami. 1. kroje swieza natke pietruszki, swieza bazylie, suszone pomidory, ser feta. mieszam to wszystko z odrobina oliwy, w piersiach wycinam kieszonke napycham i na patelnie. 2. scieram pol sucha bulke, podsmazam cebulke, mieszam bulke z celula, szalwia i tymiankiem. dodaje masla i w zaroodpornym narzyciu podpiekam w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 180 stopni. w piersiach nacinam kieszonke pakuje nadzienie i smaze na patelni. innym daniem jest makaron z piersiami. piersi kroje w paski, podsmazam na patelni z przyprawami, wrzucam pokrojony czosnek(nie wycisniety), pokrojaca w talarki cebule, drobne rozyczki brokulow i smaze. gdy brokuly sa miekkie zalewam to smietanka do sosow. mozna podawac z kazdym rodzajem makaronu i parmezanem. super jesli masz dostep do rukoli wtedy dodaj ja na koniec smazenia przed doaniem smietanki. kolejny i bardzo prosty przepis- piersi kroimy w plasterki obsmazamy na patelni z celuba i np delikatem. papryke kroimy w plastry dorzucamy do patelni zalewamy szklanka bulionu. gotujemy az papryka bedzie miekka, podajemy z bialym ryzem. znam tez inne przepisy ale bardziej czasochlonne:) te ktore podalam tu to przepisy na obiad w 30 minut:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Nowy smaczek
O, dziękuję Ci:D ciekawe te Twoje przepisy, na pewno wypróbuję:) jeszcze raz dzięki:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Piersi kurze pokroj w kostke Zrob marynate maka ziemniaczana jajko troche wody sos sojowy imbir albo swiezy starty lub z torebki drobniutko posiekane lub przecisniete zabki czosnku odrobina soli i papryki ostrej z tego zrob ciasto ( konsystencja nalesnikowego ) zanurz w tym piersi dokladnie wymieszaj odstaw do lodowki najlepiej na cala noc Smaz w glebokim oleju n zloty kolor Po usmazeniu delikatnie pokrop sokiem z cytryny do tego w malych kokilkch podawaj do maczania sos sojowy sos slodko-kwasny majonez wysmienite z ryzem lub frytkami cienko rozbij piersi kurczaka posmruj majonezem na to daj plasterek ( cienki zoltego sera np radamer ja preferuje salami z warzywami ) cienkie plasterki ogorka kiszonego. zroluj mocno dla pewnosci zepnij ykalaczkami coby sie nie rozpadlo mozesz panierowac w samej mace lub w jajku i bulce usmaz na patelni de voleje jak zrobic chyba wiesz :) risotto z piersia kurza pieczarkami cebula i papryka kurze cyce pokroj w drobniutka kostke podobnie jak cebule czosnek pieczarki i papryke kolejno podsmazaj n oleju ( niewielka ilosc i osobno 0 pieczarki mieso czosnek cebule pieczarki i papryke podsmazone skladniki przerzuc do garnka zagotuj ryz dorzuc do warzyw i miesa przypraw pieprz bialy czaber lubczyk tymianek estragon papryka ostra gotuj podlewaj bulionem najlepiej ugotowanym dzien wczesniej jak nie masz ewentualnie kostak rosolowa na koncu mozesz podbic smietana piersi kurze panierowane w mace z sosem pieczarkowym piersi kurze podawane na grzance z salatka i sosem kurkowym lub sserowo-czosnkowym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Nowy smaczek
Dzięki:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mozesz tez jak lubisz szpinak podsmazyc na patlni z 2 zabkami czosnku is erem plesniowym np gorgonzola z tego zrob albo farsz zawin usmz na patelni albo naczynie zaroodporne posmaruj tluszczem poloz pierski posmaruj ta nasa zapiecz albo tak pokroj w cienkie plasterki cebule pomidora i jakie lubisz warzywa piersi uloz w piekarniku wysmarowanym tluszczem na nim poloz warzywa zapiecz tuz przed wyjeciem posyp startym zoltym serem moze byc zwykly jakis ostry a;bo parmezan albo jakis plesniowy mozesz tez lekko podgrzac kremowke wkryszyc do niej gorgonzole ieszajac caly czas aby sie nie prxypalilo i czyms takim polac piers usmazona w piekarniku lub na patelni ( najlepiej bez panierki ewentualnie tylko w bulece )

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Nowy smaczek
Dzięki, jesteście super, nie spodziewałam się tylu przepisów:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja lubię opcję z grzybami:-) Bardzo fajne są takie kotleciki. Pierś kroimy drobno do tego na tarce o grubych oczach trzemy ser żółty i pieczarki. Dodajemy jajko trochę bułki tartej. Tworzymy kotleciki i smażymy:-) Ostatnio też robiłam kotlety w cieście. Mięso rozbijamy jak na kotleta doprawiamy. Robimy ciasto jak na naleśniki (takie trochę gęstsze). Obtaczamy w tym mięso i na patelnie. Na górę dałam pieczarki z patelni. Pycha:-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja lubię opcję z grzybami:-) Bardzo fajne są takie kotleciki. Pierś kroimy drobno do tego na tarce o grubych oczach trzemy ser żółty i pieczarki. Dodajemy jajko trochę bułki tartej. Tworzymy kotleciki i smażymy:-) Ostatnio też robiłam kotlety w cieście. Mięso rozbijamy jak na kotleta doprawiamy. Robimy ciasto jak na naleśniki (takie trochę gęstsze). Obtaczamy w tym mięso i na patelnie. Na górę dałam pieczarki z patelni. Pycha:-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mozna zrobic sos z kurek albo z borowikow czy rydzy wzglednie mieszany ;) do tego makaron typu swiderki albo szpinakowy piers kurza pokrojona w kostke lub cienkie plastry szczypta papryki ostrej rozmarunu soli i lubczyku plus sos grzybowy palce lizac ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bukaaa
Kaciu, nie wiem czy dobrze pamiętam, ale to chyba ty pisałaś kiedys na temat trawy cytrynowej. Dodałam trawę do potrawy i musiałam ją potem wybierać. Co z nia zrobić? Pewnie wiesz :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
:) ja trawe szatkuje bardzo drobno planuje zrobic zupe tajska w tym tyg to tez posiekam ;) ona niby tylko do kuchni tajskiej wietnamskiej ale ja swir jestem ostatnio dalam do gulaszu :) posiekaj drobniutko powinno byc ok ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Nowy smaczek
Kaciu, dzisiaj zrobiłam Twoje roladki z ogórkiem. Są pyszne!:D Na pewno jeszcze wypróbuję pozostałe Wasze przepisy:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bukaaa
Kaciu, dzięki. Ale trzeba ją najpierw namoczyć czy tak na sucho posiekać?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kacperka!
Mięso kroimy w kostkę podsmażamy na oleju razem z drobno pokrojoną cebulą i pokrojonymi drobno pieczarkami,podlewamy bulionem lub wodą dusimy do miękkości,doprawiamy solą i pieprzem.Robimy z odrobiny mąki i śmietany sos wlewamy mieszamy gotujemy aż sos zgęstnieje.Podajemy z ziemniakami lub markaronem albo kaszą lub ryżem>

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sdfghjkl
ja dzisiaj tez robilam piersi. rozcinamy piersi na pół jezeli sa grube to lekko rozbijamy na to kłade plastry surowej cebuli nastepnie warstwe surowych plasterków pieczarek na to warstwe startej marchewki,posmarowac odrobina majonezu ja marchewki daje spora warstwe,Nakryc plastrami sera i zapiekac w piekarniku. Aha kazda warstwe solimy i pieprzymy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość teraz moze ja
mhhhhh... aż mi ślinka cieknie na te Wasze przepisy ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Często na szybko robię ala tortille :) Kupuję gotowe ciasto francuskie, na to nakładam farsz (pierś z kurczaka drobno pokrojona, papryka, pieczarki, ser zolty) i do piekarnika :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ciesze sie ze wam smakowalo :) Nie mocze daje sucha ;) ostatnio dalam do gulaszu i do bitek rewelacja wyszlo ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
PROSTY I MINIMALISTYCZNY KURCZAK W WINIE I skladniki: I 1 piers (pojednyncza) 2 lyzki oliwy 2 lyzki ciemnogo sosu sojowego grubo zmielony czarny pieprz ok. lyzeczka masla (lub mniej)1 mala szalotka (lub inna cebulka) 8-10 pieczarek w plasterkach szklanka bialego wytrawnego wina (np. sauvignon blanc, pinot grigio ...) I wykonanie: I 1. mieso kroimy w gruba kostke, wkladamy do miseczki, mielimy na mieso pieprz (duzo i grubo), dodajemy oliwe i sos sojowy, marynujemy 20-30 min. 2. na petelni, na odrobinie masla szklimy bardzo drobno posiekana szalotke oraz pieczarki. 3. dodajemy kawalki miesa i rumienimy nieco (minutka) 4. wszystko zalewamy winem i gotujemy odkryte do odparowania cieczy przynamniej o polowe (kilka minut), po czym przykrywamy i dusimy jeszcze kilka minut. I podajemy z ryzem lub zmieniakami, mozna udekorowac kielkami brokula I (inspiracja - blog "ekscentrycny parowar")

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość maggiiee
A...i jeszcze fajna jest pierś z bazylią i serem ricotta w sosie kurkowym. Szybciutko się przygotowuje, a ciekawa bardzo. Oglądając film jeszcze sprawniej się robi: http://www.kulinarnatv.pl/film.php?id=50

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość goscia
do osoby powyzej: zeby zrzucic brzuch nalezaloby wystrzegac sie takich spraw, jak przetworzony ryz z torebki (w przeciewienstwie do naturalnego, np. bastmati, przetworzony ryz ma o wiele wyzszy indeks glikemiczny), oraz przypraw z glutamianem sodu (przyprawa do kurczaka), ktory tez jest silnie przetworzonym cukrem. poza tym danie wyglada bardzo smacznie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mój najlepszy kurczak jaki jadłam, to kurczak na ostro z sosem barbecue, must be chrupiącka skórka! Mniam takiego jadłam własnie w Western Chicken

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gosia2109
jak chodzi o knajpy z dobrym kurczakosem, to polecam Western Chicken mozna brac na wynos a kurczaka mają z***bi**ego :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
wczoraj zrobilam piers inna niz zawsze- bo kotlety sie przejadly... skladniki: - podwojna piers -1 cebula -1 papryka -3 pomidory - puszka kukurydzy -pieprz -sól -oregano - duży ząbek czosnku - papryka ostra w proszku- ilość zależy od upodobań ;) Cebulę drobno siekam,smaże na patelni. Pomidory obieram ze skórki i kroję w kostkę. Pierś oczyszczam, i też kroję w kostkę - tak samo ciacham paprykę. Solę, pieprzę i posypuję pierś ostrą papryką. Wrzucam na patelnie,dodaję przeciśnięty czosnek. Gdy mięsko będzie już dobre, wrzucam je do garnka, dodaje pomidory, kukurydzę, cebulę i paprykę. Gdy się trochę rozgotuje dodaje oregano, a jak trzeba to pieprz i sól. Duszę jeszcze parę minut i gotowe:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×