Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

powinnam wyjechać do pracy za granicą, ale...

Polecane posty

się boję. Nie ufam wiecie tym ludziom. Uważam, że Iwonka chce mnie zajechać normą z amazon.de. Boję się tej Iwonki i tyle. Jak sie jej pozbyć? Uwazam, że wszyscy przyznali jej rację, mają mnie w dupie, ale wielce dzwonią, żeby mi przywalić wiecie. Jak się jej pozbyć? No cóz... pozostaje mi jakaś cykuta na nia i tyle. Może wymyślę coś innego? Wiecie taką dobrą osobą jestem, ale nie mieli mi tego robić bo jest urzędnik niemiecki w to wplątany, który BEZCZELNIE wiecie podał moje papiery na amazon.de - tego miał nie robić i tyle. Od kiedy to Czeszka jeżdzi na paszport niemiecki z polska grupą przed świetami pracować i wykonuje tam CHIŃSKĄ NORMĘ. To wtedy jest Czeszką i wszyscy życzą jej dobrze i pracuje nie jak WARIATKA tylko NORMALNIE i tyle, nie? Bez sensu. Bo o co mi chodzi - TYM BARDZIEJ MIAŁAM LECIEĆ państwami i się nie przemęczać. A ja co musiałam robić? Pchać wózek i 150 el. na godzinę i kazdy na mnie. Bo to jest polska grupa i przez to się teraz ich boję. Powiedzcie co oni mogą wymyslić. Przeze mnie nie ma ksiązek się dowiem. Nie ksiązek nie ma bo szef sie zabił i tyle. A znim były umowy - są czyści nie ma ksiażek i tyle. A poza tym kto je ma nosic? Czemu ja? Po takim tarzaniu. Pojadę se na pieczarki - lepiej zrobię. Pasuje mi lepiej pieczarka niż WIELKA FIRMA - jeszcze po ogrodnictwie, POMIDORACH (nie zapominajmy o tygodniu w pomidorach, gdzie kleszcz mnie holenderski znokautował w lesie , a przyjechałam do domu to powiem to 2 we włosach były i tak sie skończyła wycieczka za miasto i tyle). I pińsetą mi te kleszcze wyciągali z tej głowy, a ból jaki to straszny. Jak przy wyrywaniu zęba :( I tyle wam napiszę :(

wiecie jak teraz pojadę do Holandii to nikt nie dostanie mieszkania w Niemczech zeby MÓGŁ BYĆ NIEMCEM i będzie na mnie i mnie zabiją, a tak mają po mnie prawa do mieszkania - z paszportu i do zasiłku - jeszcze małżeństwa - ja nie wiem jak to wygląda, ale 2 małżeństwa były, może 3 już są bo sie dowiem od tej grupy że ludzie sobie TEŻ CHCA odpocząc, a nie tylko zaiwaniać. No dobrze, dobrze - ale mnie chodziło wiecie o to, że ja mogę zaiwaniać tylko pózniej spokój. A te prace to się zaczynają od mieszkania i tam jest inwigilacja. I to życie to taki BIG BROTHER i ja tego nie chciałam. Nie o to chodzi że sie zapieprza. Wczoraj tu napisałam, że się nie dziwię, że niektórzy latają po nagu, a ja to skrtykowałam, że mieszkania są płatne , każdy płaci i co to za wynoszenie pierdół z domku i tyle. O takie coś mi chodziło a nie o zapieprz w pracy. O obgadywanie sie tym co w domku, a każdy płaci. Rodzice dzieci w domu nie obgadają, a za darmo je utrzymują. No wiecie... to jest sytuacja wynajmujesz u kogoś i np. ty pracujesz i ta osoba i w tej samej pracy się obgadujecie co robicie w domku. Ma to sens? A w sumie obce osoby. Ale to jeszcze się da pojąć. A teraz ta osoba, inna , dwie rózne prace i jeszcze inne osoby dzwonią na jakąś tam osobę do pracy , że w domku robiła to czy tamto. No to co - normalne życie to ma być? Że co - przyjdę do domu i kazdy mój ruch obgdany. Bo moja rodzina w Polsce taka sama - no dobra, ale pokój mogę zamknąć a tam? I tyle :( I to jest taki Big brother - o to mi chodzi. A nawet Big Brother jest uczciwszy od rzeczywistości tam i DLATEGO się tak bardzo boję. I tyle :(

I wiecie temu oni mi nie dadzą rady. płacę za ten domek i MIESIĄC nie mogę się wynieść bo mam STAŁY ADRES do rozliczeń podatkowych chyba przez to nie dostałam klucza. No to dobra niech im będzie że jestem durna - ile razy bedą zmieniać adres do rozliczeń i widzicie - o co pretensje - no to nie ma pracy -jest tylko adres do rozliczeń? No to mi mieli powiedzieć to w biurze i bym se po cichu poszła. Bo ja tylko nie chciałam, żeby mnie obgadywali, że się szwendam wiecie, a mam tzw. stały adres. Przez to chciałam klucz, gdzie indziej. I wiecie gdzie byłam - u ludzi ZABÓJCÓW co zabili innych bo im zawiścili, że znają holenderski i tyle. I się powiesili w Polsce bo ich wypalili. Bo czemu sie boję jechać bo sie boję wypalenia za pet 9 lat temu i tyle. Bo czemu się tego trzymam sie dowiem. No a czego? TYLKO ZA TO ZAWSZE idzie się siedzieć na zachodzie. Przez to chcieli mnie zabić, do kicia wrzucić. Że mi tego nikt nie powiedział. I już mieliby 100% racji, kiedy ta iwonka tego nie wiedziała. Bo tak miałaby rację - praca stała w holandii i koniec. A tak? A ona mi powiedziała, że jest KIEROWCĄ - rodzaj pilota oblatywacza. A ten pet? Ci ludzie nie mogli mi NAPRAWDĘ CAŁY MIESIĄC POWIEDZIEĆ że mam peta wpisanego? Bo przez to nie mam zwrotu podatku, że nikt mi nie powiedział o pecie. I po co mam tam jechać? ŚWINIE. A to wszystko jest na firmę bo powinni się interesować jak ktoś wylatuje. W końcu gdzie ja jestem zatrudniona. Numer pracy mam w urzędzie holenderskim i do widzenia. Czyli pracuję u Holendrów - za domek mam opłaty i chce mieć Ok w domku. Np. agresywny facet, który bije żonę -do widzenia i tyle. Ledwo z zyciem uszłam. Taka prawda. W ogrodnictwie to cudem przeżyłam. Myślałam w pomidorach z 2 miechy posiedzę - nie, znowu nie. No kleszcz - ale to mi życie ratuje. I tyle. I miałam operację w Polsce - dlatego pózniej wysłali mnie nad morze. I tyle :(

Bo widzicie ona zupełnie logicznie z tym petem wygląda, że wiedziała i co - w nagrodę za firmę chcieli mi dać stałą pracę w Holandii. Ale to już mają pecha bo po co do Niemiec dzwoniła Iwonka? A w tej stałej pracy mnie nie chcieli OD RAZU i od razu było żle. I TU MIAŁA dzwonić Iwonka - to tak nie, a dalej tak. A dalej to już nie. No chyba, że jest zameldowana tam, mieszka w Niemczech. Siostrę tam ma - tak pól na pól. Czyżby sama szukała zatrudnienia. Wiecie ja się jej nie dam za ten urząd bo ja nie jestem żadnym papierkiem i tyle. Ja pracuję na dole. No i pisze te ogłoszenia i co to jest warte. Bardzo mało i tyle :( I taka prawda :(

I wiecie to juz nie jest śmieszne bo z pomówienia KK ja tam powinnam dostać stałą pracę. Polskiego - że to wszystko jest z kościoła, to prawda - a to zboczeństwo też się dowiem. No to za to KULTURALNA stała praca i tyle. Akurat ją dostanę i tyle mnie to obchodzi. A po co dzwonią to też nie wiem. Ale Iwonkę wyczuwam - nie dam jej rady. Dam, dam. KK jest najlepszy na świecie i tyle. Jedynie, że mnie przez nią nie wywalą bo za dużo sobie myślę a języka TEŻ NIE ZNAM. I tyle. A ona zna? I tyle. A to tam jej mówią - a to się miała nauczyć i NIE ZAJEŻDŻAĆ MNIE DALEJ. Bo niestety nie zapominajmy że 4 ludzi zabiła i DO DZIŚ nie zna holenderskiego i tyle. I jak to się chce za Holendra wydać? A odnośnie rodziny co ona mówi, że cała rodzina zginęła w wypadku samochodowym i to jest zupełnie OK? Bo jakie ona ma szanse na wydanie? Z rozwodu jedynie. A tę pracę utrzyma? I zajechała mnie w tych czekoladach tak jak dyrektor - zostało im po tych czekoladach ograć mi POWIESZENIE NA SZNURZE, a jednak powiesił sie Niemiec. Chyba rozumiecie - przez nią powiesił się milioner w Niemczech. PRZEZ NIĄ. i tyle. Bo czemu mnie to nic nie obchodzi? A kogo obchodziło, ze mieszkałam z ludzmi przez których powiesiło się 3 ludzi znających holenderski? No to Iwonka rozumiem biegły niemiecki. Bo jak mam to wszystko pojąć? Bo wiecie ja nie pojechałam w te herbaty w końcu bo sie bałam o język i tyle. No ale... miałam racje generalnie - trochę forsy w Holandii i wszystko gra. Na pewno bym nie myślała tam wykształceniem. Ale ksiązki - bibliotekarka. Co ja miałam robić? Myśleć wypadkiem? Też myślałam i tyle. Ale najbardziej książkami bo ze szkoły i tyle. A w herbatach trudno mnie o to posądzać i jakoś do dziś nie dojechałam. Ogrodnictwo, pomidory, po co mi to? Chłodnia, strózowka, hotel , klucze - ogrodnictwo - ale mogłoby być jednak... :(