Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jezykiobceeeeeeee

czy w wieku 35 lat jest sens rozpoczynac nauke

Polecane posty

Gość jezykiobceeeeeeee

jezykow obcych? chce zaczac hiszpanski i niemiecki

Gość Oczywiście że
W tym wieku to już pora raczej rozejrzeć się za jakimś zacienionym miejscu na najbliższym cmentarzu.

Gość jezykiobceeeeeeeee
dzieki za wsparcie. bardzo tego potrzebuje

Gość może tak a może nie
radziłabym zacząć od jednego, nie dwóch na raz. w tym wieku nauka idzie trochę gorzej, leniwiej ;) postaw na jeden a porządnie

Gość Anasia843289
Ja mam 31 i właśnie zdałam na filologię angielską. Wiadomo, ze może umysł już nie ten ;-) ale nie przejmuj się. Przejrzyj sobie obecne matury. Skoro ogromna liczba maturzystów nie jest w stanie zdać na głupie 30% to znaczy, że z obecnymi absolwentami wcale nie jest lepiej. Jeszcze możesz być prymuską. Powodzenia

Jaaasneee, że tak:) Ja uwielbiam języki i mam zamiar uczyć się ich całe zycie:) Hiszpański - prosty dość, jednak czy przydatny na rynku pracy? Niemiecki - specyficzny i trudny, ale piękny i przydatny:) Hiszpański tez piękny i ma swój niepowtarzalny urok!:)

Gość z.zalozenia.
Ja zaczęłam studia w wieku 31 lat i skończyłam je jako jedna z najlepszych, ze średnią z pięciu lat 4,67.

Gość z.zalozenia.
Nadia!!! Niemiecki jest piękny???? Może Ty o innym niemieckim mówisz??

Gość flickan
Wiadomo, ze może umysł już nie ten Zastanawiam sie dlaczego ludzie wierza w takie bzdury, ze w pewnym wieku trudniej nauczyc sie jezyka?:O Wszystko zalezy od motywacji, systematycznosci i wytrwalosci. Jak ktos ma slomiany zapal, to nie nauczy sie jezyka nawet w wieku 15 lat. To, ze hiszpanski (czy tez wloski) sa proste to kolejny mit rozprzestrzeniany przez ludzi, ktorzy nie znaja tego jezyka lub lizneli podstawy i mysla, ze swietnie znaja hiszpanski. Jesli ktos chce sie biegle poslugiwac tym jezykiem, to jest on tak samo trudny jak francuski czy inne jezyki romanskie.

:) Jestem zakochana po uszy w niemieckim.. Mogę być nieobiektywna:) :D Nie mniej, przyda się na pewno... Moja miłość...:)