Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy ktoś zna się na lodówkach?

lodówka electrolux wycieka jakiś płyn

Polecane posty

Bardzo prosiłabym o jakąś podpowiedź! Lodówka electrolux, wyłączona od ok. pół roku. Dziś rano była pod nią kałuża brązowego płynu o metalicznym zapachu. Cieknie od spodu - przy jednej z nóżek wyraźnie wyczuwa się otwór, z którego kapie. Co to może być - i jak zaradzić?

Gość z tego co wiemmmmmmmm
agregat??????????

Ale co agregat? Mogło się coś popsuć od samego nieuzywania? Przecież w sklepach też lodówki nie są podłączone.....

Gość jest pewne źe to
ejakulat :)

no fakt, nie były.... Na pewno nic nie było odlewane - nie mam dokładnych danych, bo to nie u mnie w domu.

Jak nie było nic odlewane to pewnie woda zasyfiona... a że brązowa to nie wiem.. od rdzy? nie znam się ale wiem, ze wodę trzeba odlać

możliwe - czyli wtedy nie byłoby to nic poważnego. Tylko dlaczego dopiero teraz?? No trudno - trzeba będzie mechanika dopytać :-) I dzięki za odzew!

Gość kkdkl;dk;las
To woda , widocznie jakaś rynienka przerdzewiała .

Gość kkdkl;dk;las
Ja mam sprawnego elektroluksa pod którym zbiera się woda .

Ale chyba tak nie powinno być? W "dotyku" to rzeczywiście jak brudna woda, ale ma dziwny zapach i palce potem są takie nieprzyjemne, nawet po umyciu rąk. Może rzeczywiście coś zardzewiało - skoro nie była wylewana woda - ciekawe co. Ale widzę, że nie obejdzie się bez fachowca jednak.

Gość kkdkl;dk;las
Te dzisiejsze lodówki po czterech latach są do wyrzucenia. W remont amiki poszło mi 400 zł a i tak długo nie pochodziła .

Ona już stoi jakieś 5 lat - z czego 4 nieużywana :-) Znajomy rzadko mieszka u siebie. Proszek - i co? Jak się skończyło?

Gość geek z elektrody
wycieka czy wyciekał? rozmroziłaś przed wyłączeniem? poza tym użyj szukajki, temat poruszany dziesiątki razy

Nie pamiętam dokładnie, była to lodówa na działce jak budowaliśmy dom. Głównie dla budowlańców. Przed przeprowadzką stała kilka miesięcy (nie było planów używania jej dłużej, miała iść na śmietnik) więc poprostu się jej pozbyliśmy wraz z wprowadzką. Był to taki ciemny oleisty ołyn nie pamiętam dokładnie.

1. szukajka działa jak działa. Dowiedziałam się tylko, że jest 1000 takich tematów, ale żadnego nie pokazała (czy coś w tym rodzaju). 2. rano była kałuża - potem już tylko kapało, ale mało. 3. reszty nie wiem, bo to nie u mnie w mieszkaniu :-) ale co do rozmrażania - to nie była przedtem zamrożona - działała tylko chłodziarka, a dół (zamrażalnik) - nie :-)