Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Layla000

Wypowiedzenie z pracy...RATUNKUUU

Polecane posty

Witam wszystkich...Potrzebuję rady!! Mam taka sytuacje: Chce dac wypowiedzenie w pracy gdzie okres wypowiedzenia trwa2 tyg. Nagrana mam juz innna prace i nie moge sobie pozwolic na prace przez te 2 tyg na wypowiedzeniu. W zwiazku z tym chcialam zapytac czy moge dac L4 w czwarek a na nastepny dzien przyn iesc wypowiedzenie? i czy wtedy bedzie mki szlo wypowiedzenie podczas L4? No i czy to tak mozna z dnia na dzien?

Gość szyba
Nie lepiej dogadać się z pracodawcą i rozwiązać umowę o pracę za porozumieniem stron z dniem np jutrzejszym? Po co takie kombinowanie?

Gość fvdfvdfvdfv
ale nie możesz iść na L4 i być w innej pracy, wiesz, jakie kary teraz dają? ścigają na maksa za to.

Gość szyba
Tylko, że jak w pracy dasz zwolnienie lekarskie w okresie wypowiedzenia to będzie podejrzane. Pójdziesz do nowej pracy - w czasie zwolnienie lekarskiego - to każdy może na ciebie donieść i będziesz afera. U starego pracodawcy, że zwolnienie jest ''lewe'', u nowego, że od początku coś kombinujesz :O

W nowej pracy powiedzieli ze najlepiej jakbym tak zrobila bo stanowisko nie moze czekac...wiec nie ma problemu...tylko nie wiem jak to do konca zrobic dlatego pytam...lekarza mam w czwartek a wiem ze wypowiedzenie liczy sie od soboty do soboty wiec musialabym przyjsc do aktualnej pracy dac im L4 i i powiedziec ze juz nie bede w stanie wrcic do pracy. Tylko czy tak mozna razem to dac?

Gość PO MISTRZEM czarnego PIARU
urlop masz? wykorzystaj na wypowiedzeniu

Gość pepka
podkladasz sie niesamowicie, prosisz sie o problemy i zapewniam, ze bedziesz je miala. skoro masz juz inna prace, to najpierw sprobuj dogadac sie z szefem, zeby podpisal wypowiedzenie za porozumieniem stron ze skutkiem natychmiastowym. ewentualnie mozesz pojsc do szefa z wnioskiem urlopowym, jak ci podpisze, to wreczyc wypowiedzenie. w ostatecznosci mozesz tez po prostu dac wypowiedzenie z normalnym okresem wypowiedzenia i po prostu nie przychodzic do pracy - bedziesz miala wpisane na swiadectwie pracy "porzucenie pracy", ale skoro przyszly pracodawca sam ci proponuje nie do konca czyste zagrywki, to pewnie przymknie oko na taki wpis.

Ale dlaczego twierdzisz ze danie wypowiedzenia na L4 to podkladnie sie? ... Z tym szefem nie da sie dogadac co do nczego...wykorzystuje tak pracownikow ze nikomu nie pojdzie na reke wiec taka opcja odpada

Gość Ja pierdziu to niewiarygoidne
twój nowy pracodawca chyba się nie zna na przepisach prawa pracy, że ci takie pomysły daje... nie możesz będąc na zwolnieniu złożyć wypowiedzenia z pracy... możesz iść na zwolnienie jak już złożysz wypowiedzenie... to po pierwsze. I pamiętaj wypowiedzenie to pełne dwa tygodnie!!! Jak złożysz w czw. to i tak pełne dwa tyg. będą od soboty do soboty, więc czwartek i piątek ci się nie wliczy...

a po drugie - jak moższ iść na L4 i pracować sobie gdzie indziej? Nie słyszałaś o czymś takim jak kontrola z Zus?

czytalam forum prawne i mozna na wypowiedzeniu isc na L4 to zwolnienie l4 chorni pracownika a nie pracowdawce

Na wypowiedzeniu można iść na zwolnienie nikt nie mówi że nie... ale nie można być na zwolnieniu i iść sobie w tym czasie do innej pracy. I nie można pierw iść na zwolnienie a potem składać wypowiedzenia!!!

Gość PO MISTRZEM czarnego PIARU
Z tym szefem nie da sie dogadac co do nczego...wykorzystuje tak pracownikow ze nikomu nie pojdzie na reke wiec taka opcja odpada moim zdaniem szef będzie wolał podpisać wypowiedzenie ze skutkiem natychmiastowym ( za porozumieniem stron) niż bulić ci za 2 tygodnie l4 ( bo płaci pracodawca a nie zus) jak zamierzasz pracować u nowego, jak masz l4? na czarno? to módl się zeby cie ktoś nie podpierdolił do zus.. na umowe? zus to wyłapie i będziesz miała syf

Gość pepka
a jesli twoj obecny szef jest na tyle wredny, zeby nie pozwolic ci odejsc ci z pracy bez zachowania okresu wypowiedzenia, to na pewno bedzie tak mily i cie nie podpieprzy do zus-u :O twoja sprawa.